4,4
Gizli Teşkilat hakkında görüşlerin ?

30 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Hitchcock hayranı biriyim ama ustanın bu filminin aman aman bir film olduğunu düşünmüyorum.Tabi güzel sahnelerde vardı,mesela müzayede sahnesi baya şamataydı;ama benim için bir 'Vertigo' değil.
21 Haziran 2016 tarihinde eklendi
Sinemanın dehalarından biri olan Alfred Hitchcock'un izlediğim 5. filmi. Yalnız, nedendir bilmiyorum bu filmi diğerleri kadar beğenemedim. Bir şeyler eksikti sanki bu filmde. Ya da bazı şeyler fazla abartı ve göze batıyordu. Hitchcock efsane bir yönetmen bunda şüphe yok. Ama bu filmi benim çok içime sinmedi. Senaryosunda bazı eksiklikler ve gariplikler mevcuttu. Bazı şeyler sanki tesadüf eseri olmuşta filmde bulunmuş gibiydi.

Aslında güzel başlayan bir film oldu. Bir yanlışlık vesilesiyle, başka birinin yerine kaçırılan masum bir adam ve onun çevresinde gelişen olaylar. Önceleri ilginç ve biraz da adamın durumu nedeniyle acınası bir durumdu. Ama daha sonra hikaye farklı bir yön aldı. İşte asıl o kısım bana biraz saçma geldi. Rushmoredaki çekilen sahneler yılına bakıldığında sıra dışı ama şu anda bir sinemasever gözüyle bakınca basit duran sahneler. Yine de o ilk bölümde ki absürtlük ve kurgusundan dolayı izlenebilecek bir film. Yer yer komik öğeler de barındırıyor.

Rear Window, Vertigo, Dial M For Murder, Psycho gibi filmlerden sonra yavan bir film oldu benim için. Hitchcock severler yine izlesinler. Dahi beynin dokunuşları yine belli oluyor. İyi seyirler... 7.0/10
10 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Konusu, senaryosu, çekim teknigi (yila bagli), kalitesiyle size kendisini zevkle izlettirecek bir film.

Senaryo gerçekten zekice ve çekici, akici bir sekilde filme sizi bagliyor.

Oyunculuk kaliteli ve ortalamanin üzerinde.

Filmde sürekli ilgi ile ne olacak diye bekliyorsunuz, çözülecek derken hersey birbirine dolasiyor, konu sizi içine çekiyor, oyunculuk ve görüntü ve çekim tekniklerinin güzelligi birlesince tadina doyum olmayan bir ziyafet olusuyor. Küçük esprili diyaloglarda gerçekten zekice serpistirilmis.

Izlenmesi geren bir yapit..
7 Kasım 2020 tarihinde eklendi
Yönetmen filmde biraz fazla uçmuş gibi hissettim. Amerikan sinemasının klişelerini fazla barındırıyor. Ama 3 sahne güldürdü beni fazlasıyla. İlki yönetmenin filmde otobüse binememesi , ikincisi Cart Grant'ın sarhoş olduğu sahneler (bunda kahkaha attım), üçüncüsü de yine Grant'ı uçağın kovalaması.
24 Şubat 2006 tarihinde eklendi
senayosu itibariyle çekildiği tarih de göz önüne alındığında orjinal bir film diyebiliriz ama iş hitchcock un en iyi filmi denildiğine gelindiğinde kimse psycho yu bir kenara atmasın. Film senaryosu iyi olmasına rağmen o kadar tatmin edici deil.sürükleyici bir film olduğu iddiasına karşı çıkıyorum.film konusu itibariyle daha ilgi çekici bir hal alabilirdi.
27 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
Film iyiydi , bazı sahneler hariç..mesela Grant tiyatrodan annesi ile çıkarken tek başına kaçıp annesini kendisini yakalayacak adamlarla beraber bıraktı , bu durumda annesini rehin almaları gerekirken böyle bir şey olmadı..ve filmin sonunda tren sahnesine dönüş herşey bir hayal miydi sorusunu akla getiriyor. Sonu beğenmedim 6.5