Hakkındaki müthiş yorumları duyduktan sonra-özelliklede eleştirmenlerden- büyük merak duyduğum filmi sonunda izleme fırsatı buldum.Son derece dağınık bir film pek çok şeye el atıp çoğunu sonlandırmadan veya detaylandırmadan elini çeken bir senaryosu var.Adamın ailesiyle özelliklede ağabeyiyle yaşadığı çatışmanın dışında her şey eksik.Yaşadığı aşklar, yaptığı hukuk mücadelesi,yazdığı kitap,din adamıyla girdiği tartışma..hepsi yarım.Ana karakterin gençlik yıllarının analatıldığı bölümler resmen komedi.19 yaşında olduğunu iddia attikleri karakter 35 gösteriyor.Karakterin Dünya turu yaparken çekilmiş! fotoğraflar daha da komik.Ayrıca ölmek isteyen ve bu isteğine saygı gösterilmesini bekleyen ana karakterin başka insanlara hayat dersi vermeye kalkışması bir tezat oluşturuyor.Çünkü bu tutum onların fikirlerine saygı duymadığı sonucunu doğuruyor.Javier Bardem tartışmasız iyi bir oyuncu ama bu filmde sanki birisi ona R.De Niro yu taklit etmesini söylemiş gibi..Tamamen De Niro mimikleri ve gülüşüyle oynamış.Ağır filmle sıkıcı film arasında ciddi bir fark vardır ama nedense insanlar sıkıcı olan her filmi ağır ve ciddi filmler arasına sokuyorlar.Bence bu film ağır değil sıkıcı ve önemli eksikliklere sahip ve de hiç ama hiç övgüler dizilecek bir film değil.
arka planda bir iskoç ezgisi.. bir yolculuk.. bilinmezliğe diyelim.. o sahne bitirdi beni.. filmi zevkin doruklarında yaşadım o 5 dk. yavaş tempoda ilerliyor film.. ama bu yavaşlıktan asıl zevki alıyorsunuz.. hikayenin orjinalliği bir yana sarışın kadının oyunculuğu ve dahası yüz ifadeleri diyelim çok hoşuma gitti..filmin sonundan kırıyorum 2 puanı.. biraz daha vurucu bir son olabilirmiş.. izleyiciye istediğini vermiş Amenábar amcam.. azcık daha enteresan bir son.. hatta gözyaşlarını kurutmak yerine arttırabilecek bir son.. filmi klasik güzel olmaktan orjinal muhteşemliğe götürebilirmiş..tavsiyemdir izleyin/izlettirin.8/10
izlediğim en ıyı fılmlerden bırı javıer bardem yıne oyunculuguyla kendısıne hayran bırakıyor dıalogları senaryosu kurgusu muzıklerı ile tam bır butun olusturan bu fılm kesınlıkle kacırılmaması gereken bır yapım
Film gerçekten mükemmel. Çok duygulu bir film, ağlamamak elde değil... Hatta ben bu filmde hıçkıra hıçkıra ağladım, ertesi gün bi kaç sahnesine tekrar baktım yine ağlattı beni. Oyunculuk mükemmel, sanki Ramon Sanpedro karışınızda yaşıyor gibi, bu kadar profesyonelce oyunculuk Javier Bardemi tebrik ediyorum. Filmin müzikleride iyi.
İzlemeyen varsa anında izlesin derim, fakat filmin savunduğu düşünce çarpık bir düşüncedir buna dikkat etmenizi öneririm.
ağır bir film olmasına rağmen sorgulattığı şeyler-ölüm-yaşam- vermek istediğini fazlasıyla veren bir film bence. ağlatıyo hatta tek başınıza falansanız kalbinizi çok acıtıyo bu film ağırlığıda ordan geliyo.verilecek anektodum yok .o ağırlığı hissetmek istiyorum diyenler izlesin asla pişman olmayacaklar he unutmadan javier bardem ,ne unutması unutulmaz bu adam oyuncu doğmuş çünkü bir saniye bile rol yaptığını hissettirmeyi geçtim aktör olduğunu bile unutturuyo.müthişti
"içimdeki deniz" mutlaka izleyin yönetmenliğini alejandro amenabar ın yaptığı bu harika film hayatının son yirmi altı yılını boynundan aşağısı felçi olarak geçirmiş roman sampedro adlı bir karakterin son günlerini anlatıyor roman eski bir denizcidir ve hayata bağlı bir insandır hatta bunu yirmi yaşında bir norveç gemisine atlayıp dünyayı gezerek kanıtlamıştır ama denize hatalı yaptığı bir atlama sonucu hayatı boyunca felç kalacaktır ona hayatı veren deniz ondan hayatınıda çalacaktır aynı zamanda roman umutsuz karamsar biri değildir aslında ama bu şekilde yaşamak ona utanç verici geliyor bu şekilde yaşayan tüm hastaları yargılamıyor ama şahsı adına böyle yaşamak istemiyor ve ötonazi hakkını istiyor zaten romanın yaşamla ilgili şu sözünden duygu ve düşüncelerini alyabiliyoruz "yaşam bir haktır mecburiyet değil" film çok kısıtlı mekanlarına rağmen ustaca geridönüşler yapıyor romanın felç olmadan önceki yaşamına ve bu sayede izleyicide büyük bir duygu gerilimi yaratıyor bu flashbacklar uzun ve yorucu değil. yönetmen anlatmak istediklerini bir fotoğraf karesi ile anlatabilmiş ve izleyiciyi duygulandırmayı romanın hislerine daha da yaklaştırmayı başarmış üstelik etkileyici yapılan eş kesmeler ve titiz kurgu ve sinematografi sayesinde filmde bizde roman gibi uçuyor özgürlüğe konsantre oluyoruz javier bardem in harika ötesi bir performans sergilemiş roman sampetero adlı bir karakter yaratan oyuncu etkileyici yalın mimikleri ile karakteri izleyiciye daha da yakın hisettirmiş filmdeki tüm oyuncu kadrosuda görevini layıkı ile yerine getirmiş harika bir oyuncu yönetimi görüyoruz anlaşılan yönetmen her karakter üzerine ayrı ayrı çalışarak karakteler arasında sıkı ve duygu yüklü bir bağ kurmayı başarmış film aynı zamanda ötonazinin etiğini sorgularken aynı zamanda ise hem laik hemde muhafazakar kesmin hassasiyetini incitmeden sadece sezgilerini vererek yalın ve etkileyici bir sinematik dil ve kuram yakalamış ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim ki filmin müzikleride çok güzeldi uzun lafın kısası "içimdeki deniz" çok etkileyici bir sinema şaheseri bunuda gittiği tüm festivallerdeki aldığı ödüllerle gösteriyor zaten mutlaka izleyin
Ramonun ağzından iki cümle aktarmak istiyorum:1.Hayatta üç adımın değerini bilmek gerekir.2.Hayattan kaçamıyorsan, başkalarına bağımlı yaşıyorsan gülümseyerek ağlamayı öğreniyorsun.Hayatta sahip olduğumuz herşeyin önemini ve kıymetini bilmemiz gerektiğini anlatan çok güzel bir film..Sağlıklı bir insan isek ne mutlu bize..
oyuncular bir harikaydı,yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlemiştim,avrupa sineması diye önyargıyla yaklaşmanız pek yararlı olmaz sizin için,şiddetle tavsiye ediyorum...
amenabar genç yaşında ötenazi gibi hassas ve ilgi çekici konuyu öyle mükemmel anlatmışki bu filmde. javier bardem oyunculuğu ise ayrı güzellikte. insanı duygulandıran, ötenaziyi ramon sampedro’nun gözünden, din açısından, devlet açısından irdeleyen çok önemli bir film bence. filmde ramon’un rahiple yaptığı konuşma, yeğeninin arabanın arkasından koştuğu sahne ve ramonun hayalinde uçarak sahile geldiği sahneler çok etkileyiciydi. ramon’un dediği gibi ’’özgürlüğün olmadığı hayat hayat değildir’’ bu kadar güzel özetlenemez heralde bu film...