Çocuklarını liseye gönderenlere mutlaka önceden bu film izletilmeli.Ülkemizdede bu tür zorlamalar aileler tarafından çocuklarına yapılıyor.Belki aileler çocuklarının geleceğini düşünüyor ama birgerçerk varki herkes istediği mesleği yapmalı.Sinan Çetin bir programda şöyle demişti ''ben sevdiğim işi yapıyorum birde üzerine para kazanıyorum''buduuuuuuuuur daha ne demeli
Beni çok az film bu denli derinden etkilemiştir.Bence dünyanın en iyi 20 filminden birisi.Bir başyapıt.Herkesin izlmesi gereken bir film.Finalde neredeyse gözlerimden yaş gelecekti.En iyi film oscar’ını alamamasına şaşırıyorum.
Evet Arşiv yapanların arşivinde mutlaka bulunması gereken bir film.Film ise gerçekten çok iyiydi.Filmin başları oldukça komik ancak sonlara doğru Dram iyice yoğunlaşıyor ve tam bir başyapıta dönüşüyor.Filmde Öğretmen karakterini Robin Willams dışında birisi canlandırsaydı film bence bu kadar iyi olamazdı.10/8.5
Ölü Ozanlar Derneği, arşiv yapanların arşivinde mutlaka bulunması gerekli bir film.1989’da 4 dalda Oscar Adaylığı var filmin ve senaristine En İyi Senaryo ödülünü getirmiş...Filmin başarısında en önemki pay insani birtakım hasletlerin ön planda işlenmesi sanırım. Filmi izlerken günümüzde ÖSS sınavına giren öğrencilerin durumları aklıma gelir hep :))Yorum yazmış bir arkadaşın John Keating rolüne Robin Williams’ı yakıştıramaması çok anlaşılır gelmedi.Bana göre Keating karakterini Williams’tan başkası bu denli iyi canlandıramazdı sanırım...
ben filmini seyrettim.gerçekten güzel bir film.fakat bugün filmin karakterleri size eski gelebilir.ayrıca filmden esinlenerek yapılmış bazı yapımlar(birkaç dizi,bazı filmler)konuyu size çokta özgün buldurmayabilir.ama konunun ilk filmlerinden olduğunu unutmayalım.kitaptan uyarlanmıs olması bence ayrıca bir artı
Filmde lise yillarinin sen sakrak gunlerine gidiyor insan,siki dostluklarin sicakligi ve kacamaklarin anlatilmaz heyecani...Senaryosuna bakinca Amerikalilarin bu konuda acaba neden sıkıntı cektigini dusunuyorsunuz,cunku OLU Ozanlar dernegi ismi itibariyle bile orjinal.Filmde kucuk bir yerde kopma durumu oluyor ama o arada da zaten verilen harika mesajlari dusunuyorsunuz.Sonlara dogru kar sahnesinde eger odaniz da biraz soguksa karin donduruculugunu hissetmek dahi mumkun,o kadar ki etkileyiciGercekten izlenesi bir film ama Robin Williams yerine bu rolu fiziksel olarak daha iyi tasiyabilen biri konulabilirdi ayrica film aksiyon ve heyecan bekleyenler icin degil
Açıkcası ben filmi o kadar beğenmedim,belkide filmin bp'de aldığı puandan ötürü filmden büyük bir beklentim vardı,tamam güzel bir film ama öyle göklere çıkartılacak bir film değil bana göre tabii.Williams iyiydi her zamanki gibi verilen mesajlarda güzel ama filmde birşeyler eksik kalmış.7/10.İyi seyirler.
bu filmi 28 kes izledim 28indede ağladım en sevdiğin film diye sorulduğunda ilk önce adını verdiğim filmdir .herkeze birşeyler verebilecek bir yapıt bu. hayatın aslında nasıl yaşanması gerektiğini anlatan bir senaryoya sahip ! toplumun yaşayışına uymayarak kendimizden birşeyler katıp anı yaşarayak hayatımızı biçimlendirmememizi öğütler !
bence muhtesem bir film. 5 kez izleme fırsatım oldu 5 inde de ağladım sonunda. bir öğretmen olarak tüm öğretmenlein izlemesi gerek film budur diyorum. muhteşem!!!