KaliteTAKİP
20 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Carandiru (2003) Şeytan sadece Tanrıya yakın olanları kışkırtır. Carandiru, cezaevinde gerçekleşen traji komik isyanın beyaz perdeye aktarılması bana göre çok zor bir iş olmasına rağmen altından kalkınmış bir filmdir. Hapishanede yaşanılan her şey oldukça objektif bir dille seyirciye aktarılmış ve bunun için çok büyük prodüksiyon kurulduğu film'in giriş sahnesinden bile anlaşılmaktadır. Binlerce insanın bir arada neler yapabileceğini en iyi şekilde aktarmanın yanında o koşullarda 8 bin erkeğin neler yaptığıda oldukça acınasıdır. Sex , uyuşturucu , cinayet,Aids gibi bir çok konuyu bir filmde işleyip güzel mesajlar vermekten geri durmayan filme bir çok noktadan deyinmek daha doğru olacaktır. Devletin yürütmüş olduğu politikadan dolayı insanlar artık çığırdan çıkmıştır , onları dizginleyebilecek tek merci ise oraya yeni atanan idealist doktordur. Tek başına vermiş olduğu mücadele yaklaşık 2:30 saatte aktarılmaya çalışılmış ve güzel bir film ortaya çıkmıştır. Bu filmi iyi ve kaliteli yapan şey seçilen karekterler arasındaki uyumdur , birbirlerine o kadar kenetlenmiştir ki karekterler verilmek istenen o vahşet duygusu bile o kadar realist bir şekilde aktarılmıştır ki hayran kalmamak mümkün değil. Katillerin psikolojilerine değinen film , onların neler yaşadığını ve nelerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını göstererek hayat dersi vermektedir . Filmde bir çok karekter ve grup farklı açılardan anlatılmış , oluşturulan psikolojik ortam ortaya güzel bir film çıkarmıştır. Sizin yapmanız gereken ise oturup bu filmi izlemek belkide karekterler üzerinden verilmek istenen mesajları bir nebzede olsa almak ve değişme yolunda bir adım daha atmaktadır. Uyumun bu denli hoş olduğu Carandiru filmini tavsiye ederim. Burada insanın güvenebileceği tek şey kendisidir , Belki bir de Tanrı ! İYİ SEYİRLER
Film gerçek bir hikayeyi, eleştirerek ve etkileyici bir anlatımla aktarıyor, gelişen olaylar çok dramatik ama çok brezilyalı olmuş, brezilyada yaşayan insanlara hitap ediyor.. Çünkü brezilyadaki hayatı eleştiriyor... Ben pek sevemedim bu filmi, ama sevenlere yine bir brezilya yapımı olan "City of God" ı tavsiye ederim. Ben onu da sevememiştim gerçi..
...Gerçek olaylara dayanan ve Carandiru adıyla bilinen San Polo Cezaevi'ndeki bir grup mahkumun hikayelerini izleme fırsatı bulduğumuz film, yönetmen Hector Babenco'nun titiz işçiliği, yer yer şık sinematografisiyle ilgiyle izlenen bir yapım. Ancak filmin süresinin bir parça uzun olduğunu düşünüyorum. Bu arada aynı yıl gösterime giren başyapıt 'City of God' ile karşılaştırılmasına anlam veremediğim gibi, Love Actually' ile kızların gönlünü çalan Rodrigo Santoro'nun 'Leydi Di' rolüyle karşımıza çıkmasına inanamadım. Güney Amerika'dan çıkıp gelen eli yüzü düzgün bir yapım ancak kalıcı bir yapım olacağını sanmıyorum bunun nedeni de çok iddialı olmaması sanırım...(6/10)
YÖNETMENİN "IRONWEED" VEDE "ÖRÜMCEK KADININ ÖPÜCÜĞÜ" ADLI FİLMLERİNİ İZLEMİŞTİM. "TANRIKENT" TEN SONRA SEZONUN İKİNCİ BREZİLYA SİNEMASI ÖRNEĞİNİ GÖRMEK GERÇEKTEN GÜZEL OLACAK...
özellikle 'Örümcek Kadının Öpücüğü' filmiyle tanınan Hector Babenco’nun ilk kez Cannes Film Festivali’nde gösterilmiş ve bu yıl Brezilya’nın Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı için resmi aday adayı seçilen filmi. Muhtemelen aday da gösterilecektir. Yönetmen, bu son filmiyle bir metafor olarak ilgisini çektiğini söylediği hapisane ortamına geri dönüyor.
İlk başta 'Hay hapishanesine kurban olduğum canım ülkem' diye yorum yapıp ileride Brezilyaya yolum düşerse yasalara çok dikkat edeceğim diye söz verdiğim film:D Şaka bi yana film iyidi hoştu da beni etkileyen son yarım saati oldu ama izlenmesi gereken bir film mi evet görülmesi ve belleğinizde yer etmesi gereken bir film.
Hapisane filmlerini seviyorum diyorsanız bu film kaçırılmaz. Sao Paulo hapisanesinin son günlerini ele almışlar. Muhtemeşem bir anlatım ve muhteşem bir işleyiş.