eagleinthesky
23 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Siz hiç Clive Cussler okudunuzmu?
Macera romanlarının en iyi yazarlarından biridir.Tam 22 romanını okudum,en sevdiklerimde Dirk Pitt ve Al Giordiononun maceralarıdır.Filme konu Sahara romanını(Türkçede Sahrada Ayak Sesleri)iki kez aynı zevkle okudum.Film yapılacağını duyduğumda heyecanlandım ama filmi gördüğümde bütün heyecanım tükendi yerini büyük bir öfke aldı.Şoka uğradım hatta Cusslere bile telif hakkını verdiği için kızdım.Gerilim dolu harika bir macera romanının nasıl katledildiğini gördüm.Yetkin olmayan ellerde nasıl bir komediye dönüştürüldüğünü gördüm.Yazık sinema ve edebiyat adına düşülmüş kara bir leke.Filmi izlemeyen dostlar önce bir romanını okuyun sonra filmi izleyin,ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Her aksiyon filminde olduğu gibi bolca abartılı sahne var, ancak film kendi tarzı içinde en iilerden biri. Sıkmıyor, heyecanlı, sürükleyici ve eğlenceli.
Birçok yerinde fazlaca abartı vs. olsa da sıkmayan, hatta eğlendiren bir film.Esasen oyuncular da da iyi oynamışlar.Tavsiye edilebilecek bir film.Ancak bir filmde derin manalar arayan izleyici grubunu mutsuz eder :)))
cok keyifli ve guzel vakıt gecirmek isteyenlerin izleyecegi bir film kesınlıkle bu kadar düsük bir puanı haketmiyor filmin puanını yukseltmek için ben 10 verdim bence 8 lik bi film
film çok akıcı filmi izlerken çok eğleniyorsunuz ama mantık ararsanız olmaz çoğu yerinde bu kadarda olmaz dedirtiyor... gülmek ve eğlenmek istiyorsanız birebir filmin hakkettiğinden az puan aldığını düşünüyorum o yüzden 10 veriyorum aslında 7 lik film...:)
Film baştan sona saçmalıklarla dolu, mantık hatası diyebileceğimiz neredeyse bütün hatalar kullanılmış. Buda filmin değerini büyük ölçüde düşürüyor. Konusu ve işleyişi klişe bir macera filmi olarak ilerliyor. Filmin başından beri ciddi olmayan bir hava mevcut, belki bu filmi eğlenceli kılmak için yapılmış olabilir fakat belli bir süreden sonra izleyicide sıkıntı oluşturuyor. İzleyiciyi biraz bu sıkıntıdan kurtaran kısımlar ise aksiyon sahnelerinin hiç azalmaması. Tamamen 2.sınıf bir macera filmi olması filmi zaman geçirmek için izlemekten yukarı çıkartamamış.