son-samurayu
23 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filmi ilk izlediğimde hiç birşey anlamadım ve filme 3 vermeyi düşündüm sonra bir topik açtım filmin sonunu ve filmi anladım filmi bir daha izledim gelip 9 verdim güzel bir film karmaşık olması benim için artı puan filmin sonu etkileyici ama saw makinist kadar değil ........ bu arada topiğin adresi: http://beyazperde.mynet.com/mesaj/573231
çocugun barda massive attack-angel şarkısı calarken aglaması beni bitirdi.genelde dğil ama ayrıntıda güzel bir filmdi benim için sonunda keşke hiç bir soru işareti kalmasaydı kafamda.
En çok etkilendiğim filmlerden bir tanesi diyebilirim.. her ne kadar Jacob’s ladder’lık varsa da, yine de ondan çok daha güzel bir filmdir.. ayırca görüntü yönetmeninin de dehası göz ardı edilemez.. muhteşem geçişler ve bize hiç alışık olmadığımız bir new york tasviri vermesi.. Tek kelimeyle muhteşem bir film.. Filmin sonuna kadar herkes gibi bende bir 'altıncı his' dumuru beklerken, çok daha başarılı bir şey çıktığı için bir kez daha kutluyorum bu filmi hatta tapıyorum..
etkileyici ve düzgün başlayıp sinir bozucu ve yamuk bir şekilde biten psikoloji doktorası tarzında bir film (içinde freuddan bahsediyor yani) ya marc foster bişey anlatmaya çalıştı ama bizim kapasitemiz yetmedi anlamadık yada adam bunalımda görsel efekt kaliteli oyuncular iyi müzik bizi kekledi
bir insanın ölmek üzereyken aklından hayatının bir filim şeridi gibi geçmesi işte.konu bence çok güzeldi ve gayet güzel işlenmiş..ayrıca yönetmen geçişleri mükemmel yapmış.
arkadaşlar ben hide seek the others ı altıncı his i ve daha çoğunu izledim fakat ben böyle sonu saçma olan bi film izlemedim.dedimki acaba benmi yanılıyorum..fakat gerçekten çok saçma..hollywood bazen aynı konuları işleye işleye saçmalamaya başlıyor...bence gerilim bilmece yapıcam diye abartmaya gerek yok..
’’Asla ölüm ile yaşam arasında kalamazsınız’’ diyor Stay filmi..Sloganıyla tam özdeş bir film.Oyuncuların performansı tatmin eder seviyede.Ryan Gosling’i (Murber By Number) den tanıyacaksınız.Filmin konusu oldukça güzel.Gosling’in kendi iç dünyasında saklı olan gizemi bizi 2 kat daha meraklandırıyor.Hayatındaki kişiler ve yaşadıkları garip olaylar koyulmayı bekleyen birer yap-boz parçaları gibi.ki filmin sonunda hepsi yerine oturuyor.Sahneden sahneye geçişler izlenebilirliği arttırıyor..Kurgusu ise harika..Genel olarak damağınızda hoş bir tat bırakacak film.10/9
bu filmi izledim ve kesinlikle en iyi filmler listeme girdi...süper bi kurgu süper sahneler.... (figüranların bile filmde bir olayı var[filmi bi kere daha izleyin ve sürekli arkadaki figüranlara bakın!!!])....süper sahne geçişleri...kesinlikle izlenmesi gereken bir film...
stay şahane bir film.bunu sağlayan iki yönü var bence.
birincisi harika bir konuyu çaktırmadan getirip getirip sonunda bombayı patlatarak izleyiciyi dumur etmesi.ama asıl bu bomba son değil filmi iyi yapan.bütün filmi sona bağlayan ve her şeyi anlamlandıran güzelleştiren detaylar.
ikincisi ise görsellik olarak mükemmel oluşu.bütün film görsel oyunları , renk tercihleri , ışıkları , planları , kamera açıları ve hareketleriyle gerçektengörsel bir şölen sunuyor seyirciye.hele muazzam geçişleri gerçekten insanı tam da filmin karakterine uygun bir şekilde oradan oraya atıyor. yani demek istediğim şu filmi güzel yapan iki etken olan senaryı ve görsellik o kadar uyumlu ki prtaya böylesine müthiş bir film çıkabiliyor.