En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
tarhansimsek
Takipçi
592 değerlendirmeler
Takip Et!
3,5
8 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Robin Williams için izlenebilir. Sinemada izlenecek bir film değil diyorum. Belki bir iki değinme Amerikan başkanlık seçimi vs hakkında arkadaşımızın dediği gibi kara mizahi gelebilir. Eh işte diyebileceğimiz türden. İzlenmese de olur.
Film kötü başladı,sıkıcı sahnelerle ilerliyordu,ama daha ilk sahnelerden politikaya dair eleştriler olduğu belliydi,bu yüzden izlemeye devam ettim ve son 15 dakika beni tatmin etti gerçekten çok iyiydi,eğer başladığı gibi gitseydi 5 puan vericektim,ama gayet iyi bitti film 8 puan verdim.Gerçekle kurgu arasındaki tek fark,kurgunun inandırıcı olması gerektiğidirPolitikacılar bebek bezlerine,sık sık aynı nedenle değiştirmeniz gerekir
Yılın Başkanı, Yılın Adamı ve bana göre Yılın da Filmi. Gerçekten, belki de bütün mevcut siyasetçilere, özellikle de bizimkilere, ders niteliğinde film. Düşünsenize, Ata Demirer'in Cem Yılmaz'ın hatta Levent Kırca'nın Başbakanlığa hatta Cumhurbaşkanlığa soyunduğunu, ne kadar ilginç ve komik olur değil mi. Ancak, şu anki mevcut siyasetçilerimiz o kadar komik ve garip işler yapıyorlar ki, iddia ediyorum stand-up komedyenlerimiz eğer aday olsalar bunlara beş basarlar, hatta Robin Williams gibi seçimi bile kazanabilirler (!). Keşke Laura Linney'nin karakteri o hatayı görmezden gelip, Robin Williams söylemeseydi, ne müthiş olurdu düşünün bir komedyen'in ABD'yi yönettiğini ama yukarıda dediğim gibi icraat yapamayan Politikacılardan kat be kat daha iyi icraat yaparlardı. Robin Williams müthiş, Laura Linney göz kamaştırıyor, hele efsane Walken harikulade. Robin Willams o münazara sahnesi gerçekten müthiş, bizde de siyasetçiler arasında münzara yapılsa da Cem Yılmaz gibi birileri bizim siyasetçilere inceden inceye derslerini verse, valla ne keyifli olur. Bence yine de kilit sahne o Williams müthiş ironik cümlesi ?Soytarılar (!?) Kralları eğlendirmek için vardır, ama Kral olmak için değil?, anlayan umarım ne demek istediğini anlamıştır Williams'ın, daha fazla yoruma gerek yok sanırım. 10/10.
yüzümde en ufak bi tebessüm bile olmadan filmden çıktım . Komedi filmi değildi kesinlikle verilmek istenen bi msj vardı fakat komik değildi. Gülmek için filme gitmek isteyenlere duyurulur :(
Robin williams dedim.gülmek icin gittim, ama film arkadaşın dedigi gibi sonuna kadar bende ne bi tebessum bıraktı ne de film bittiginde bi etki biraktı.gitmemeniz bi kayıp değil.bu tarz robin williamsın tarzı değil kesinlikle
bu film kötü bi film sinemadaki türk filmlerine gidin de paranız bosa gitmesin ben bu filme bir sinema tutkunu olarak gittim ama hayatımda izlediim en kötü filmler arasına konstantinle beraber bu da girdi çok kötü
Alışılmadık konusu ve Robin Williams'ı görünce filmi izlemek için ikna olmuştum bile. İzledikten sonra Robin Williams ve replikleri olmasa diye düşündüm facia olurdu. İyi ki varmış. (5/10)
Barry Levinson, komedi türündeki yapıtıyla güldürürken düşündüren bir sistem eleştirisiyle karşımıza çıkmaktadır. Levinson'un diğer filmlerine nazaran bu eseri arka planda kalmıştır. Filmdeki espriler Robin Williams'ın performansının özensizliğini daha az görmemizi sağlamıştır.
Politika ile ilgili televizyon şovunun sunucusu olan Tom Dobbs (Robin Williams) program esnasında bir anda başkanlık seçimlerinde aday olmaya karar verir. Kazanabileceği ihtimali yok sayarak girer bu seçimlere. Ancak 2 Kasım’daki seçimde bilgisayarda oylama hatası yapılınca Dobbs seçimi kazanır.
Eleanor Green'i canlandıran Laura Linney, oylama sistemi programının sorumlusudur. Yapılan hatayı fark edince yanlışlığı ortadan kaldırmak ister. Fakat bilgisayar şirketi imaj ve itibarlarının sarsılacağı düşüncesiyle buna izin vermezler ve Laura'nın şirketle bağlantısını keserler. Laura, meslek etiğine uygun davranarak bu hatayı gün yüzüne çıkarmaya çalışır. Tom Dobbs'a gerçekleri anlatır.
Bundan sonrası Dobbs'un kararına kalır. Ya rekabetin haksız kazananı olacak ya da siyaset denen yalana alet olmayarak yoluna devam edecektir.
Tom Dobbs ikinci seçeneği tercih etmiş ve ABD için yeni bir dönemin başlamasını sağlamıştır. Yenilenen seçimde Kellogg tekrar başkan seçilmiş ve eskisinden daha iyi bir yönetim uygulamıştır. Bunda Dobbs'un yanlışlıkla başkan seçilmesinin etkisinin olmadığı söylenemez. Robin Williams'ın söylediği gibi "Politikacılar bebek bezlerine benzer. Sık sık aynı nedenlerle değiştirilmelidir."
İnsanlar birtakım çıkarlara kendilerini kaptırıp içinde bulundukları durumu, yaptıkları yanlışları göremezler. Bazen olayların dışında kalarak farklı merceklerden değerlendirme yapmaları gerekir. Filmde de Kellogg, kaybetme korkusunu yaşayarak kendini sorgulama olanağı bulmuş ve bu nedenle de daha iyi bir yönetim uygulama yoluna gitmiştir.
Barry Levinson yönetmenliğini üstlendiği filmde zekice espriler ve alışılmışın dışındaki siyasi söylemlerle sistem eleştirisi yaparak izleyicilerin beklentilerini bir nevi karşılamaya çalışmıştır.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.