gokhan-bk
26 Şubat 2005 tarihinde eklendi
4 kişi arasında sadakat kurumunun hiç varolmadığını veya bilerek çıkartıldığını düşünün. Hayal gücünüzü kullanarak bile filmdeki bazı ilişkileri anlayamayacaksınız. O kadar soğuk bir film Closer ama öte yandan iyi bir oyuncu kadrosuyla ve yönetimle sağlamlaştırılmış iyi bir film. Closer de C.Owen üst düzeyde N.Portman ve J.Robert'ta iyi iş çıkarmışlar. Ancak J.Law için aynı şeyi söylemek biraz zor. İyi bir oyuncunun şöhret altında ezildiği gerçek. Closer'ın kahramanları affetmeyi sadakatin önüne koyarak Muhafazarlık kurumuna sert bir tokat indiriyorlar. Bunu yaparkende biraz sıkıp biraz kasıp birazda saçmalıyorlar. Ama ortaya güzel bir film çıkarabiliyorlar 3,5/5
lost in translation'dakine benzer bi tadı, etkileyiciliği var. hafif buruk ve hüzünlü bi filmdi... diyaloglar gerçekçi, ama bence moral bozucu bi hali yoktu. boşluklarla yüzümüze sertçe çarpmaktansa, daha çok müzikler ve güzel görüntüler yoluyla ilerliyodu. ben şiirsel de buldum.. evet bi peri masalı diil, ne başı ne sonu ne ortası... ama zaten masallardakine benzer hayali karakterleri olmadığı için sorun yaratmıyo.. bide bu pembe perukta bi keramet var :)
Film beni gerçekten çok etkiledi.Çünkü günümüzde yaşanan kadın-erkek ilişkilerinin romantizmden uzak,gerçekçi bir portresini sunuyordu,yalnızca tek bir kişiye aşık olmanın neredeyse imkansız olduğu günümüz metropolünde yalnızca dört oyuncuyla,bütün bir literatürün başarılı bir eleştirisi filmde layığıyla yapılmış.Bunun yanında aşkın artık o kadar da saf ve romantik birşey olmadığı,cinselliğin çok ön planda tutulduğu böylesine bir çağda artık o eski aşk filmlerinin,romantik komedilerin fazlasıyla masalsı kaldığı gerçeği de bu filmde gözümüze sokuluyor,oyuncu performansları aslında çok sıkıcı olabilecek yapımın su gibi akmasını sağlıyor,çok zekice yazılmış ve derin anlamlar ifşa eden dialoglara ise gerçekten bittim,Jude Law ve Julia Roberts nedense oldukça silik ve etkisiz göründüler,bunun yanında asıl iyi performanslar Clive Owen ve Natalie Portman`dan geliyor.Clive Owen`ı bundan önce sadece Kral Arthur`da izlemiş ve öylesine beylik bir filmde bile performansını beğenmiştim,ta ki bu filme kadar,adam oynamıyor yaşıyor desem yeridir,bu kadar doğal,bu kadar belirsiz ve diken üstünde tutan bir oyunculuk,adam her an ortalığı dağıtacakmış gibi durmasına rağmen bunu hiç yapmıyor,aslında ezik ve güvensiz olan,sakin görünen adam Jude Law ise tokatı atıyor ve kaybeden oluyor.Söylediğim gibi film bir tiyatro oyunundan uyarlanması sebebi ile oyuncu performansları üzerinden yürüyor ve bir an bile dinamikliğinden birşey yitirmiyor,izlenilmesi gereken yılın en başarılı filmlerinden.Saygılar.
insan ilişkileri ya da daha doğrusu bir çift olarak ilişkiler konusunda gayet de başarılı bi filmdi.. jude law hayranı olmama rağmen kabul etmek gerekir ki jude law baş kahraman gibi duruyor ama bence clive owen çok daha ön planda ya da daha başarılı.. clive owenı bu filmde beğenmeyen bence filmdeki larry karakterini canlandırdığı içindir :) gerçi natalie portman da oscar adayı olmayı hak ediyor mu tartışılır..
İkili ilişkiler üzerine güzel bir anlatım.Elindekinin değerini bilmemek, kaybedince anlamak üzerine iyi işlenmiş saplantılı bir film.natalie portman ın altın küre aldığına şaşmamak gerek böyle güzel bir oyunculukla.Tavsiye ederim
Modern kadın- erkek ilişkilerine eğilen çarpıcı,sürükleyici,eğlenceli ve biraz hazmı zor bir dram.Kurgu,görüntü ve müzikler ve şarkılar olağanüstü. Portman ve clive owen muhteşem oyunculukları ile tüm ödüller hakediyorlar.İzleyin