xbocek
28 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Modern sanat ve modern mizahın ilginç karışımı olan 70'li yıllarda oldukça tanınmış mizah grubu "Monthy Python" efsanesine katkılarıyla tanınan ünlü yönetmen ve oyuncu Terry Gilliam imzalı eğlenceli bir film daha. "Balıkçı Kral" ve "12Maymun" filmleriyle tüm dünya da tanınan ve beğenilen yönetmen bu filminde de oldukça keyif verici bir sonuç elde etmiş. Grimm masallarından yola çıkılarak yazılan film, masalsı bir atmosfer içinde belki de biraz ironik şekilde işlenmiş. Diğer filmlerine göre biraz soft kalsa da, izlenilmesi gereken eğlenceli bir film.
torumlara göre pek sevilmemiş. aslında daha iyi bir şey yapılabilirdi ama bu da yönetmenin kurgusu bir şey diyeme çünkü değişik bir tür. fantastik sinemanın da ötesin de bir tür. masalların bileşimi yine de hoş olmuş. çocuklara da hitap ediyor büyüklere de. izlenebilir. ben izlerken sıkılmadım.
Masalsı fantastik bir film, efektler dışında çok bir özelliği yok gibi. A knight's tale tarzı biraz ama onun kadar komedi değil. Geç saatte izlerseniz uykunuz gelebilir (5/10)
Çok başarılı bir atmosfer yaratılmış olsa da zayıf, klişe esprilerle dolu karakterler .cavaldi karakterini tabii bunun dışında tutmalı.çorbaya dönmüş masal göndermeleri.sıkıcı bir son. Terry Gilliam gerçek öyküleri masala dönüştürmede maharetli masalları masala dönüştürmede değil ...
bu filmi gercekten begenmistim..acıkcası sinemaya giderken bu filme girmeyi planlamamıoduk ..şans eseri bu filme girdik iiki de girmisiz..deisik bi film,ayrıca matt damon cok ii oynamıs bu film de ,bi kez daa hayran oldumm
sinemaya rastgele gidip girdiğimiz bi filmdi ve ben açıkcası filmi değişik olduğu için sevdim evet insana bir şey katmıyor ağlatmıyor güldürmüyor ama çocukluğumuzun tüm hikayelerini birleştirip bize sunuyor bu da değişik kılıyo bu yüzden izlenmeli bence
ya güldük eğlendik ortamlar hoştu felan ama hepsi bu masallara yapılan göndermeler falan da ilginçti yine de sıkıldım biras bi de heath ledger çok yapmacık geldi zaten onu pek beğenmiyodum normalde de.Matt Damon iyiydi. Genel olarak bakılırsa evde eğlenmek için izlenebilir.
Bir film kötü olabilir.Sıkılırsın.Bir film hem kötü hem anlaşılmaz olur o zaman patlarsın.İşte bu da insanı patlatan filmlerden biri.Aklınızdan bile geçirmeyin...
İyi başlayıp kötü gelişen ve kötü sonlanan bir film. Sürükleyici bir film bekliyordum ama hiçte öyle olmadı. Ayrıca filmin efektleri cidden çok kötü özellikle Kurt Adamımız rezaletti. Sıradan bir film vaktinizi harcamaya değmez. Saygılarımla.