Büyük İskender
    Büyük İskender hakkında görüşlerin ?

tolgas3
    tolgas3

9 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.Umarım ilerde bizlerde böyle ihtişamlı bir film çekeriz.
    eeeliiif
    eeeliiif

7 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    ilk yarı süper hurraaa savaş falan fethediyoruz alemi soora ikinci yarı yorgunluktan olsa gerek uyuyoruz..
    bi de milletin adamların bi tarafına takılmasına uyuz oldum hiç de abrtılı b ilişki yok ortada
    angelina ablamın aksanına bittim bunu da belirtmeden geçemiicem
    fethi-demir
    fethi-demir

6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    İskender o zamanın çok büyük bir hükümdarıydı. Ama Holywood filmi İskenderin adını kullanarak bir batı propagandası halinde çekmiş. Arap dünyası bu filmde "barbar insanlar" olarak tanımlanmış. Nitekim o zamanlarda Arap uygarlığı, köklü bir geçmişe sahip ve gayet gelişmiş bir medeniyetti. Ayrıca savaş alanlarındaki İskenderin ordusu cetvelle çizilmişçesine nizami ve düzgün bir şekilde gösterilirken, Arap savaşçıları savaş alanına toplanmış bir yığın çapulcu gibi gösteriliyor. Ayrıca simdi Amerikanın Irakta söylediği sözleri tekrarlıyor. "BİZ BURAYA ÖZGÜRLÜK GETİRDİK" Bence tamamen siyasi amaçla çekilmiş bir film.
    osmantuzla
    osmantuzla

6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    bence güzel film..tek sorunu var biraz uzun..son zamanlara doğru iskender ölsede film bitse diyosun..ama izlenir bence..
    ben iskenderin eşcinsel olduğunu düşünen izleyicilerin mantığını anlamadım..ne alaka yani..adamın bir hedefi var doğuyu topraklarına katmak istiyor....bunun içinde evlenmemesi gerekiyor..çünkü evlilik ona ayak bağı olur..bide etrafında güvenebildiği hiç kimse yok..bir tek o arkadaşı var..ona sarılmasıda kardeşlikten ileri gelen bir sarılma..ve buda bizim insanlarımızca yanlış anlaşılıyor..bence izlenir..ama diyorum ya biraz uzun..
    zerrinle
    zerrinle

6 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    Bence güzel bir film. Tek eksik yanı Büyük İskender’in fetihleri sırasında yanında taşıdığı kitap türü aydınlanma unsurlarına değinilmediği ve kültürlerin birbirlerinden etkilenişinin fazla yansıtılamadığı. Onun dışında etkileyici ve bilgilendirici bir film. Bence izleyin!
    ladyblue-87
    ladyblue-87

3 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    kesinlikle filmi izlediğime pişman değilim bir colin farrell hastası olarak özellikle.. ama hayal kırıklığına uğradığım bir gerçek. sadece bir kaç sahneden etkilendim onun dışında filmin iyi olduğunu bile söyleyemem. beğenenlere lafım yok.. byes
    ozbagun
    ozbagun

1 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    Çok beğendim.Oliver Stone ve oyuncular harika .Oliver S. aralara serpiştirdiği ip uçlarıyla filmi anlamamıza ve İskenderin ruh halini çözmemize,liderlerin akıllarından geçenleri anlatmayışıyla, iki erkeğin acınacak aşklarını büyülü bir bakışla ve duygusallıkla veriyor.Zaten bu ilişkinin yanlış oluşunu sonunda anlatıyor. İskender sonunu hazırlıyor. Anthony Hopkins'in herzamanki gibi yaşayarak oynaması bir harika. Oliver S. Başarılı bir film çıkarmış. Düzmece bir kalıp sunmamış.
    xhero1905
    xhero1905

30 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    Film oldukça iyi.Ama eşcinsellik konusu biraz abartılı.Çok fazla göze sokulur durumda.Ve bir de tüm tarihi filmlerdeki dil sorunu.Antik çağ da dahi ingilizce konuşulması işin büyüsünü bozuyor ne yazık ki
    yavuz-koroglu
    yavuz-koroglu

30 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    bence gayet başarılı bir filmdi.evet filmde kopukluklar yok değil ama yine de bence bu, filmden aldığınız hazzı engelleyecek boyutta değil zira kısacak ömrüne o kadar çok şey sığdırmış ki Stone hangisinden bahsedeceğine bilememiş.Ayrıca abartıldığı gibi salt eşcinsel aşkına dayalı bir filmde değil.Şahsen ben gayet keyifli üç saat geçirdim sizlere de tavsiye ederim
    poiii
    poiii

29 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    sıkıldığım film gerçekten azdır ama ben çok sıkıldım ya
    aslında öğretici bir belgesel filmi gibi history channelda gösterime girseydi daha mantıklı olurdu.
    delicewatt
    delicewatt

28 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    adına yakışmayan bir film kesinlikle beklenti içerisinde olmayın ben fragmanından hoşlanmamıştım ve arkadaşımın ısrarı üzerine gittim bence para ve zaman kaybı zaman çünkü colin farrellin hemen her sahnesinde küçük emrahı hatırladım ve abartılı ve hiç göz önünden gitmeyen gay olgusu berbat etmiş filmi
    ekinciyakup
    ekinciyakup

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    filme büyük umutlarla gitmeyin kesinlikle beklentilerinize cevap vermeyecek belgesel tadında zaman zaman temposu yükselen bir film asla bir gladyatör yada truvayla bile karşılaştırılamaz filmde oliver stone iskenderin eşcinselliğini sıkça işlemiş çok anlamsız ve saçma sahnelere filmde yer vermiş ve hepsindende önemlisi iskenderi collin farrel oynamamalıydı bence oldukça vasat bir film vaktinize ve paranıza acımıyorsanız gidin
    sercanaslan26
    sercanaslan26

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    Bu Fillm daha iyi bi kadroyla ve daha iyi bir ''Erkek'' yönetmenle cekilmeliydi mesela Ridley Scot tarafından, bu film rezalet sıkıntıdan patladım.Üstelik İskender,Komutanlar,generaller,diğer krallıkların kralları hepsi eşcinsel olmazki.Collin farrel cok zayıf kalmıs İskender rolü icin ama gay filmleri için cok uygun.Hayalci doğru söylüyor Oliver Stone bir eşcinsel olmalı.VE GÜZEL DİYENLERİN COĞU FRAGMANİ İZLEYİP COK GUZEL DİYO.TEK SÖZÜM İZLEYİN VE YORUMUNUZU TEKRAR YAZIN.
    sorceres
    sorceres

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    Filmin 1.i yarısı fena değildi ama 2. yarıya kötü basladı ve kötü devam etti sonlarına dogru savas sahnesi olmasaydı film çekilmez hale gelirdi. Filme giderseniz büyük bir beklentiyle gitmeyin yoksa hayal kırıklıgına ugrarsınız...
    onurdolanbay
    onurdolanbay

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    beyler beyazperde de bu filmin puanı 8 di ben de vay be dedim iyi gelince giderim dedim ama www.imdb.com adlı sitede iskender filmine 10 üzerinden 5 vermiş bu da düşük tabi yani abartmayalım