Bu filmle kanağat getirdimki Miyazakinin hayal gücü ve kural tanımaz tuhaf anlatımı bana fazla, çok övülen Ruhların Kaçışını izledimki rezalet tuhaf ve saçma sapan bir filmdi.Buda oldukça tuhaf sahneleri olsada yinede sürükleyiciydi tabiki yarısına kadar sonra insanı boğan saçmalıklar dizisi başladı filmde tek iyi replik tek mantıklı hareket tek zeka kırıntısı yani doğru giden hiçbirşey yok.İşkence niteliğine gıcık kaptığınız insanlara önerilecek filmler Miyazakinin filmleri.
Miyazaki denilince şüphesiz akla yaratıcılık ve hayal gücü geliyor,filmlerinin en başında da Ruhların kaçışı ve Yürüyen Şato gelir.Gerçekten yaratıcılığına hayran kalmamak elde değil normalde anime çok seven biri değilimdir insanı farklı dünyalara götürüyor filmleri ve taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanıyor bu da onlardan biriydi..Howl ve Sophie karakterleri derinlemesine işlenmiş,sonu daha farklı olabilirdi genel olarak çok iyi diyebilirim
Sonu biraz basit olmuş ama filmden hiç bişey götürmemiş yine muhteşem hayal gücü ve etkili bir anime ben bayıldım şu miyazakinin animelerine bence kendi dalında dünyanın en iyisi miyazaki 10/10
mononeke hime kadar beğenmedim.aslında kendi başına yine yaratıcı ve sevimli bir film fakat bir şeyler oturmadı,doldurmadı içimi,o yüzden de tam puan veremedim bir türlü.miyazaki veya genel olarak anime severler memnun kalacaktır.yine sihir ve hayalgücünün başrol oynadığı bir miyazaki eseri.
vizyondaki birçok filmden kesinlikle çok daha iyi bir yapım. çok eğlenceli ve sürükleyici. filmin ingilizce versiyonunda crhistian bale seslendirmede var!
müziğiyle beğendim güzel animelerden bir tanesi... çocuklar için süper bir anime özellikle de şalgam(korkuluk)...çocukluğunu yaşamak isteyen yetişkinler için ideal bir anime... Saygılar...