KaliteTAKİP
9 Ekim 2014 tarihinde eklendi
yorumlara şöyle bir baktımda ya insanlar seyrettikleri filmin ne anlattığını anlamıyorlar, yada filmi seyretmiş olmak için seyrediyorlar.bazıları müslümanlığı kötülüyor demiş.inançları uğruna kullanılan insanların üstünden güç olmaya çalışanları ve bu doğrultuda terörün ortaya çıkmasını mükemmel bir dilde anlatmış bu film.filmin esas oğlanı samir zaten FBI\'n içindeki istihbarat ajanına hatırlayınız daha sonra ömer tarafından vurulan ajana bilgi veriyordu.dolayısı ile film müslümanlığın gerçekte ne kadar insana değer veren ve kimsenin incitilmemesini emreden bir din olduğunu anlatmaya çalışmış zaten filmin son sahnesinde samirin ajan clayton a bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir demesinden de anlaşılabilir.sonuç olarak film avrupa ve amerikada yaşayan hristiyan insanların kafalarındaki \'bütün müslümanlar teröristtir\' imajını silmek için güzel bir adım olmuş. iyi seyirler...
Ben gerçekten filmi izlerken çok sıkıldım çok yavaş ilerliyor.. Filmin kategorisinde gerilim yazıyor ama tek bir gerildiğim an bile olmadı.. Dram bi derece uygun olabilir belki ama benim gibi gerilim filmi havanızda olupta bunu seçerseniz gerçek bir pişmanlık yaşarsınız.. Tavsiye etmiyorum çok çok daha iyileri var..
Öncelikle şunu söylemek lazım;filmin yani bir anlamda abd nin müslümanlara bakış açısı burada olumlu olarak çok farklı yani işte intihar eylemlerini falan sorguluyor ve gerçek bir müslümanın görevinin aslında bunlara engel olmak olduğu mesajını veriyor.Bence önemli ve izlenmesi gereken bir film,hristiyanların islama karşı olan bu olumsuz tutumunu biraz değiştirebilir diye düşünüyorum.8/10
Film Amerikalılar tarafından yapılmış ve İslami kesimin terörizm ile eşit olmadığını, her müslümanın terörist olmadığını anlatmaya çalışılan güzel bir film. Müslümanların saldırılar ve dışlanma karşısında kendilerini savundukları için savaştığını anlatan boş olmayan bir film.
Bu kadar hassas bir konu ,hiç bir inanışı ve toplumu zan altında bırakmadan,verdiği mesajları herkesin onayını alacak şekilde en iyi bu kadar anlatılırdı herhalde...Belgesel tadında bir film.10/8
klasık terorıst musluman konusu amerıkan hukumetı nın yonetmenlere destek verdıgını bılmeyen nadır salaklar vardır tabıkı.sunuda bılmek lazım bırıne on kere salak dersen oda oldugunu dusunmeye baslar salak olmasa bıle.yıllardır aynı terane.amerıka ırakta 500 bın kısıyı oldurdugunu yada daha oncekı kanlı vukularını tabıkı senaryolara dokmuyor