gerçekten kusursuz bir macera filmi.aksiyon macera demek istemiyorum çünkü aksiyon denince artık akla araba takipleri,silahlar,dövüşler,patlamalar,teknoloji,görsel efektler gibi genelde son dönemde yapılan şeyler geliyor.indiana jones serisini anlatan kelime ise kesinlikle 'macera'.the last crusade de yine arkeolojik bir konudan yola çıkıp baştan sona tek saniye bile duraksamadan harika bir tempo ile ilerliyor.gayet hoş bir finale de sahip.dikkatli izlersek aralarda spielbergin çok ince ayrıntılarını ve ne kadar yaratıcı,yetenekli bir yönetmen olduğunu daha iyi anlayabiliriz.harrison ford için seri boyunca söylenecek tek bir kötü kelime,eleştiri bulunmuyor,bu filmde yanına babası olarak sean conneryi de alıyor ve kesinlikle müthiş bir renk katıyor sean connery filme.özellikle ikisinin beraber yer aldığı sahneleri izlemeye doyamıyor insan.raiders of the lost arktan başlanarak izlenmesi gereken bir seri aslında indiana jones.bu dört film sizi pişman etmeyecektir,evet sonuncusu da etmeyecektir bence çünkü o da gayet iyiydi.o 80ler havası eşliğinde maceraya doymak istiyorsanız indiana joneslardan iyisini bulmanız çok zor.sonuna kadar tavsiye edilir.günümüzde o kadar teknolojiyle vs. bile sürekli artan bir tempoda ve dur durak bilmeyen bir macera çekmek seyrek görebildiğimiz bir başarı.tabii aynı zamanda kesinlikle kalitesinden de ödün vermeyecek.the last crusade işte böyle bir film.