Kirli Sırlar

zafer-calayoglu
zafer-calayoglu

9 Kasım 2009 tarihinde eklendi
film gerçek anlamıyla tam olarak açık bir şekilde yansıtılmasada genele yakın olarak bilgilenmemizi sağlıyor. oyunculuk açısından matt damon yeterince iyi oynamış film boyunca tek bir tebessüm bile yok karakterine yeterince bağlı kaldığını görebiliyoruz. izlenmesi için tavsiye edilir. 10/7
rudeonerudeone
rudeonerudeone

17 Mart 2010 tarihinde eklendi
robert de nironun yönettiği iki film var.biri a bronx tale,diğeri de bu.ikisi de gayet güzel,kaliteli,büyük oyuncuya yakışan filmler.kendi açımdan a bronx tale daha fazla etkilemişti beni ama the good shepherd da kesinlikle buralarda da yazıldığı gibi ağır tempolu,sıkıcı,olaysız vs. bir film değil,aksine mükemmel oyuncu kadrosunun da sayesinde istediğini gayet net anlatabilen,belki görkemsiz,belki savaşsız mavaşsız ama de nironun ilk filminde de değindiği üzere genel hatlarıyla aile veya aidiyet gibi kavramları sorgulayan sakin,akıcı ve kaliteli bir film.matt damon bana göre kariyerinin sayılı performanslarından birini sergiliyor,harika bir oyunculuk dersi.yan rollerde de çok büyük isimler var,robert de niro olmasa belki de toplanması oldukça zor olurdu.zaman atlamalı kurgusu,dönem filmi kalıbına tamamen uyan görselliği ile filmin içine kolaylıkla girebilirsiniz.dediğim gibi sakin bir film bu,fazla heyecan beklemeyin,işte ciain kuruluşuymuş kesin olaylar vardır burada gibi düşünceler ile izlemeyin.sade ve akıcı,belki oldukça geri planda kalmış,pek beğenilmemiş,ama tek bir kusuru olmayan bir film usta oyuncu-yönetmen robert de nirodan.
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

3 Mart 2010 tarihinde eklendi
Sinematografik olarak kötü bir film denemez ama hayatımda izlediğim en sıkıcı filmdi kesinlikle ve bir o kadar da dağınık aynı zamanda.De Niro nun yönetmenliğe 13 yıl ara vermesi pek yaramamış kendisine.Para verip aldığım hiç bir filmde adetim olmadığı üzere bir süre sonra yemek eşliğinde izledim.Aslında yönetmen versiyonuna da bir şans vermek lazım.
delicewatt
delicewatt

13 Mart 2007 tarihinde eklendi
tüh tüh tüh. bu filme başka bir şey diyemem. denildiği gibi kadro falan da çok sağlam değil bence. matt damon’a filmin başında bir kere duygusuz bir ajanı canlandır demişler o da bir film boyu odun gibi durmuş ki zaten normalde de özelliği olmayan bir oyuncu. saç oraya saç buraya film de filmlikten çıkmış. çok da çetrefilli bir senaryon yok neden oynarsın zamanla bu kadar be de niro. evet anlattığın bir hikaye (ki renkli bir hikaye de denilebilir) ara ara da mesajların var görmüyor değiliz ama sen zorla görmemizi engellemeye çalışyormuşcasına çekmişsin filmi. 80 milyon dolar bütçeyle bu film çok daha iyi çekilebilirdi orası kesin.
eren406
eren406

6 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Aslında senaryo ve kurgu güzel olan film bazı yerlerde kopukluklar olması insanı filmden soğutayabiliyor.Ama bu tarz film sevenler filmi seveceklerine eminim.Filmin uzun olması çok mühim değil.Sonuçta aksiyon filmi izlemiyoruz.Konusu baştan belli elbette bu tarz filmler ağır ve uzun olacaktır.Ben beğendim.Ama filmin bazı yerlerinde kopukluklara katılıyorum.Matt Damon (Edward Wilson) oynadığı karakterde eksiklikler vardı.Mesela nasıl bu kadar kolay yükselmesi ve yeteneklerini pek kavrayamıyorsun.Ama eski dönem amerikasında eski kardeşlikler ve tarikatlar ile bu sorular cevaplanıyor.Bir de Matt damon yerine daha uygun aktörler vardı.Matt damon oyunculuğu sanki tam kafanızda uymuyor gibi genede iyi bir performans sergiliyor.
bewhy-2
bewhy-2

7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten kadroya aldanıp da gideleri hayal kırıklığına uğratan bir film.. Gereğinden fazla uzun ve sıkıcı.. Hi bir sürükleyici yönü olmaığı gibi etkileyici bir final bile suamıyor. Bir de biri bana filmde geçen 30 yıla yakın sürede Matt Damon'ın nasıl bir gün bile yaşlanmadığını açıklayabilir mi???!!
wolkiwolki
wolkiwolki

13 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Filmi bugün DVD’de izledim.Umduğum gibi değildi kesinlikle.Filmin bazı sorunları var bana göre.Bir kere, filmde verilen tarihler arasında allak bullak oluyor bir süre sonra kafanız.Yani bir kopukluk var kurguda.Sonra, hiç bir şekilde aksiyon sahnesi yok.Aksiyon filmi olmadığının ben d efarkındayım ama bu denli uzun bir filme birkaç sahne yerleştirilse hiç fena olmazdı.Matt Damon yine harika.Ancak, yaşlılığı hiç olmamış.Oğluyla bazı sahneleri var filmde, oğlundan bile küçük gösteriyor kimi yerde.Son olarak eleştirmek istediğim nokta ise, filmin fevkalade uzun oluşu.O kadar ki, 'çıkarılmış sahneler'in de hepsi filmin içindeymiş gibi, tam 2 saat 50 dakika sürüyor film ki, birçok kişiyi deyim yerindeyse 'baydığından' eminim.Uzun lafın kısası, çok da başarılı bir film sayılmaz bence; orta karar bir film.Filmde orta karar olmayan tek şey oyuncu kadrosu.İzlemek isteyenler için, epeyce geniş bir vakit ayırmaları gerekli :))
mrs-durden
mrs-durden

5 Mart 2007 tarihinde eklendi
muhteşem bi film. çok ağır ilerliyor ama bu ağır ilerlemenin sebebi karışık kurgsu ve verilmek istenen mesajlrın seyirciye tam olarak ulaştırılması. bu filmi beğenmeyenler anlamamış demektir film amerikan filmi olmasına rağmen amerikanın bütün kirli çamaşırlarını ortaya döküyor.Angelina jolie ve matt damon war zaten onlar için bile izlenir. De niro çok iyi iş çıkartmış 10/10
Esteban-2
Esteban-2

27 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
daha iyi bir film bekliyordum.Sıkıcı olmakla beraber filmde tek bir şey hoşuma gitti.abd domuzlar körfezi çıkarmasını dönemin ciayey şefinin oğlunun uçkur davası yhüzünden kayetmiş.:)
acungio
acungio

11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Dünyanın kaderinin nasıl belirlendiğinin somut örnekleri filmde hiç sakınılmadan verilmiş..Dünyanın süper gücü olarak ifade edilen ülkenin batıl inançlarla nasıl yönetildiği net bir şekilde ortada...Hal böyle olunca dünya haritalarının nasıL şekillendiğini buyrun sizler düşünün diyorum...8/10 Saygılar.. :)
mertsensari
mertsensari

14 Mart 2007 tarihinde eklendi
film bence güzeldi.sıkıcılığı bence benim bazı konularda yetersiz olmamdan kaynaklandığını anladım.tekrar seyredilmeli ki tam anlamıyla sindirilsin.ayrıca mat damon yakışıklı bi adam anlamadım o iğrenç gözlükler deve tabanı gibi tamam taksın gözlükte.böylesini değil içimi daralttı suratını kaplıyo gözlükler bütün film boyuncada çıkarmıyo :)
absent75
absent75

15 Mart 2007 tarihinde eklendi
robert de niro imzalı oldugu için hiç düşünmeden gitiğim ve dumura ugradıgım film aslında fena degil ama kurgu o kadar kötü ki film insan sıkılmadan edemiyor.izlemeyenler birşey kaybetmeyecek diye düşünüyorum!yok illa izleyeyim diyorsanız film başladıktan sonra sol alt köşedeki tarihleri hiç kacırmamanızı tavsiye ederim;).
by-bloody
by-bloody

11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
kadroya bakılırsa gerçekten sağlam bi film yönetmen koltuğunda de niro nun oturması daha büyük merak uyandırıyor 10/6
ahmet-ertan
ahmet-ertan

22 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Filmi Maalesef daha yeni izleme imkanım oldu.Filmin konusu gerçekten güzel.Domuzlar çıkartmasından ikinci dünya savaşına kadar uzanan süreçte CIA in kapalı kapılar ardında neler yaptığı ve ikinci dünya savaşında ABD nin nasıl başarılı olduğu,Domuzlar çıkartmasında ise nasıl başarısız olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.Matt Deamon’a gelirsek Bence filme pek yakışmamış.David Strathairn veya tom cruise bu filme konusu itibari ile daha çok yakışırdı diye düşünüyorum.
zlem93
zlem93

27 Ocak 2008 tarihinde eklendi
casus filmlerini hep sevmişimdir fakat bu film bana fazla durağan ve karışık geldi.sıkılmadım ama çok da zevkalmadım.yinede oyunculuklar çok güzeldi.matt damon bu inanılmaz antipatik karekteri gayet güzel oynamış,sonuçta zor bir karekterdi.