Keyif aldığım bir animasyon filmi oldu. Film yarı anime-yarı animasyon biçimindeydi. Matrix filminde meydana gelen olayların öncesine ışık tutuyordu. Matrix filminde cevapsız kalan sorulara cevap niteliğinde bir film olmuş. Film 9 tane bölümden oluşuyordu. Bazı bölümler birbiriyle bağlantılı, bazıları bağımsız ama tüm hikâyeler bir evreni anlatıyor.
Filmdeki 9 bölüm şunlar; "Second Renaissance(2 bölüm), Kid's Story, Detective Story, World Record, Beyond, Program, Final Flight of the Osiris ve Matriculated." Ben en çok Rönesans bölümlerinden keyif aldım. O bölümlerde Matrix evreninin nasıl ve neden kurulduğu anlatılıyordu. Dünyada başta insanlık vardı. Daha sonra insanlar robotlar üretmeye başladılar. Robotlar bir süre insanların her dediklerini yapıp onların kölesi oldular. Bir zaman sonra robotlar, insanlar tarafından saygı görmediklerini, sadece işlerini görmeleri araç olarak kullanıldıklarını fark ettiler. Robotlar ayaklanıp insanlara isyan etmeye başladı. Daha sonra insanlar ile robotlar arasında savaş çıktı. Bu savaşta robotlar üstünlük sağladılar. Hayatta kalmış olan insanlar bir yerde üs inşa edip orada yaşamaya başladı. İlk iki bölümün hikâyesi kısaca bu şekilde. Bu ilk iki bölümün anlatımını beğendim. Kolayca anlaşılacak bir şekilde anlatmışlar.
Matrix evrenin nasıl kurulduğunu anlatan, bu evrene ait 9 farklı hikâye barındıran bir anime-animasyon filmiydi.
Filme verdiğim puan= 7,2