alcidenikopol
27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
filmdeki karakterlerin işsizliğe ve kaybeden olmaya getirdikleri farklı yaklaşımlar gerçekten görülmeye değer. alt metin olarak 'kahrolsun kapitalizm - top olsun küreselleşme' fikrinin vurgulandığı filmde 'öteki ispanya'da yaşayan tutunamayanların sıradan öyküleri inanılmaz biçimde işlenmiş. bunun için fernando leon de aranoa nın gözünün çapaanı yemek düşer bize.. afiyet olsun:))
Filmin içinde bir çok hikaye var, siyam ikizleri ile ilgili olan hikaye işçi sınıfının günümüze kadar süren mücadelesini özetliyor. Gagarinin(filmdeki rus karakter) anlattığı hikaye ise liberalizm mi yoksa sosyalizm mi diyenlere bir cevap niteliğinde. Zaman geçsede unutulmayacak harika bir film. Bir ufak hikayede karınca-ağustos böceği hikayesi. Karıncamı ağustos böceğimi, karıncanın kompradorist bir spekülatör olduğunu duyunca bilmiyorum ne düşüneceksiniz. Şimdiye kadar kafanızda çizilen karınca portresinin değişmesi için büyük bir fırsat bu film, kaçırmayın izleyin.
javier bardem ve oyunculuğu kesinlikle filme imzasını atmış. o kadar iyi ve profosyonel oynamış ki diğer oyuncuların hepsi sanki silik bir siluet gibi kalmış arkada. Filmin yansıması ise çok orjinalce yapılmış. O an herşeyi hissediorsunuz her dakika. Sanki barda arkada bir yerde oturmuş onları izliyorsunuz, sanki evlerden birinde bir dolap aralığından onları gözlüyorsunu, sanki bir sokak köşesinden onlara bakiyorsunuz. Aslında siz oralarda bir yerlerdesiniz ve onlar sizi farketmiyorlar. Yaşayıp gidiyorlar.
javier bardem diyorum baska bir şey demiyorum inanılmaz bir performans sergilemiş senaryo ve doger oyuncularla bırlıkte cok ıyı bır kombınasyonu var fılmın ayrıca kapıtalıst sıstem elestırısını 5 karakter uzerınde ve zekıce esprıler sayesınde vermeyı basarabılıen bır yapım kesınlıkle izledıgım en guzel fılmlerden bırı dıyebılırım
Javier Bardem.. ispanyolların uğur yüceli... bu nasıl bir oyunculuktur, inanılmaz. dünyadaki en güçlü oyuncular arasında olduğunu biliyoruz, ihtiyarlara yer yok ile oscar da aldı. bu filmde ders vermiş... yalnız bu film bir başka. 10 verdim hemen. hemen her gün film izliyorum. bazıları vasat, bazıları berbat. sinemadan soğumaya başlamıştım, ama bu film... uzun zamandır bu kadar iyisi ile karşılaşmadım..