ulas-erol7
6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
"Yamuk burunlu adam..Çirkin,saç traşı garip,göbekli,iri gözlü;Javier Bardem..Filmde Santa diyorlar-..Gıcık oldu lambaya..Parasında değil;kapitalizme öfkeli..Ne oldu,lamba parasını ödedi;gıcık oldu lambaya,gitti kırdı..Avukatın da iş bitirmiş,doğru olanı yaptırmış tavırları-entel avukat;klasik müzik dinliyor-..Hayatındaki ironi olmasa;belki Almodor gibi kendini boşluğa bırakacak bir gece..Borcu gırtlağını bastırıyor;eşi boşuyor;otel odalarında yatıp kalkıyor;belki 15 yaş daha genç olsa Rico'nun kızının ilgisinden hoşlanabilecek..İçiyor tüm erkek karakterler gibi..O kadar içilecek sebep var ki;her gün aynı barda,her gün aynı arkadaşlarla..İş yok-aslında var diyor diğer arkadaşları-..Yabancı sermayeye evet derlerse..Kaba görünüyor Bardem,öfkeli..Ama küçük çocuğa bakıcılık yapacak,ona masal okuyacak kadar da sevecen..Ağlıyor;Almodor'un ardından;yanıp sönen-filmdeki diğer- lamba sönene kadar..Sahne kesiliyor;karanlık..filmin çözüm noktası..Lamba nereye kadar dayanır?Gücü nereye kadar yeter,enerjisi?Biri gelip kırana dek mi..Üzerine birisi düşene dek mi?.. ..Vapurda ekip;güneşin altında vapura el koymuşlar..Tüm Pazartesiler onların artık..Pazartesi,Pazar,Salı ne fark eder ki?İsterlerse Çarşambayı Cuma bile yapabilirler.."
..Kaç kez izledim,kaç kez daha izlerim bilemiyorum..Sahne sahne hayatıma işlemiş bir film..Son 2.5 yıldır Pazartesilerimi gerçekten güneşlendiren;izlerken midenize oturan sahneleri aynı zamanda bir o kadar da umut veren;hem rahatsız edici hem rahatlatıcı enteresan bir film..Her izleyişimde gözlerim yaş,içim de umut doluyor;ben de anlamıyorum..Akdeniz'in güzelliği belki, Bardem'in ve diğerlerinin oyun gücü,karakterlerin yerine oturmuşluğu..Vazgeçemediğim her ne ise;bir şey var bu filmde beni kendisine bağlayan..Umutsuz herkesin izlemesi gereken bir film bence..Hani dibe vurup tekrar yukarı çıkmaya başlarsınız ya..İşte öyle hissettim filmi ilk izlediğimde..Artık günün ne olduğunun bir önemi yok benim için;güneşli olduğu sürece..
Filmin hızlı ya da yavas olmasından ziyade verdiği mesaj önemli,ama insan izlerken gercekten bişeyler olsun diye beklıyor...Bana göre toplasan 3 şey oldu bu filmde...10/6