Çok iyi senaryoları yeterince kullanamamakta Tony Scott’ın üstüne yoktur.Ama ’’Domino’’da çok iyi senaryo da yok.Keira Knightley’nin abartılı oyunculuğu,Mickey Rourke’un tutukluğu,Tony Scott’ın gerekli gereksiz yaptığı zoomlar ve sık sık değişen planlarla (en uzunu iki saniye falan sürüyor) birlikte ’’Domino’’ sadece vasat bir film olmakla kalmayıp,izlemesi oldukça zor bir film hâline geliyor.Filmin artılarından ve en keyifli bölümlerinden biri Christopher Walken’lı sahneleri.
Video klip estetiğiyle çekilmiş olan oldukça dağını ve yorucu bir anlatıma sahip bir filmden çok bir canlandırma yada bir dolu farklı parçadan oluşmuş bir yapboz misali çekilmiş bir denemeye benziyen tuhaf bir sinema deneyimi.
Gerçekten eleştirmenlerin dediği kadar varmış ne izlediğim filmi anladım ne de zevk aldım, bir de üstüne üstelik belki de bugün kafa ağrısından uyuyamayacağım, yazık halbuki kadro iyi senaryo ve hikaye ilginç ama film çok ama çok kötü. Kötülüğün ana sebeplerinden biri şu MTV tarzı klip havasında çekilmiş olması yani zaman zaman çok hızlı zaman zaman çok yavaş adeta 'slow motion' da çekilen bir film, diğeri kurgu o kadar karışık ki hikaye bir biyografik anlatım olmasına film bir Domino’nun yaşantısının başına bir sonuna gidiyor sonra bir bakıyorsunuz Domino’nun gençliğinden kesitler var yani belli bir biyografik dizin işlenmemiş kafanız adeta allak bullak oluyor. Bu tarz film çekimi belki VCD ve DVD’ye göre olabilir ancak beyazperde de hele 2.5 saat için hiç mi hiç çekilmiyor. Keira Knigtley çok iyi bir aktrist olabilir ve her aktrist de her rolde oynabilir ancak ben yine de Knightley bu role bağdaştıramadım bir türlü başkası kullanılabilirdi, diğer oyuncular ise bence rollerine tam oturmuş, en başarılısı hiç kuşkusuz Choco’yu oynayan oyuncu. Son olarak şu filme konu olan 'Bounty Hunter' meselesine gelince; benim bildiğim kadarıyla hakikaten Amerika’da böyle bir meslek var, ancak filmde sunulduğu şekilde hiç değil orada yönetmen bana göre eksejere etmiş olayı resmen, 'Bounty Hunter' denen sistem legal ama polise ve asayişe yardımcı olarak çalışan gönüllü eski asker yahut eski suçlulardan olmuş amaç onları topluma kazandırmak. Ama tutup bu adamlar ellerinde kalaşnikof ve pompalı tüfekle sokak oratsında gezmiyor, bildiğim kadarıyla bizdeki köy korucuları gibi ama görevleri farklı o kadar. Öyle olduğunu düşünsenize o zaman ABD’de polise FBI ve veya CIA ne ihtiyaç var, tabii bir uyuşturcu müptelasının anılarından yola çıkılmış ve senaryo öyle yazılmış onun için gerçeğe yakın olduğu bile tartışılır. Sonuç tam bir hayalkırıklığı.
Açıkçası ben bu filmin tarzının neden eleştirildiğini pek anlayamadım. Böyle sıradışı bir hikaye ve çılgın bir senaryo ancak durmak bilmeyen müzikler, yerinde durmayan kameralar ve 1 sn bile sürmeyen sahnelerle anlatılabilirdi zaten. Çılgın bir yönetmenden çılgın bir film...
videoklip kökenli bir yönetmenden beklenen bir tarz ancak gazap ateşi'nde görülen incelik bu filme pek sirayet edememiş. halbuki kalburüstü oyuncuların varlığı bile danzel washington'ın oyunculuğuna erişemiyor! ancak belli bir ilgiyle izlenebicek bir yapım!!
kesinlikle harika bir tony scott filmi.renkler cekımler karakterler muzıkelr hersey cok basarılı bazı yerlerdeki klipsi cekımler cok buyuleyici..ama esas olan sey muthiş oyunculugu ıle keira knightley ..gercekten bu filmde buyuluor.harıka oynuor.mickey rourke ise ben yaşlanmadım hala ii oyuncuyum dercesine dokturmuş..mutlaka bu filmi seyredın..
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.