hookers
11 Mart 2008 tarihinde eklendi
Açıkçası ben bu filmin tarzının neden eleştirildiğini pek anlayamadım. Böyle sıradışı bir hikaye ve çılgın bir senaryo ancak durmak bilmeyen müzikler, yerinde durmayan kameralar ve 1 sn bile sürmeyen sahnelerle anlatılabilirdi zaten. Çılgın bir yönetmenden çılgın bir film...
videoklip kökenli bir yönetmenden beklenen bir tarz ancak gazap ateşi'nde görülen incelik bu filme pek sirayet edememiş. halbuki kalburüstü oyuncuların varlığı bile danzel washington'ın oyunculuğuna erişemiyor! ancak belli bir ilgiyle izlenebicek bir yapım!!
cok vasat bir film aynı zamanda sanki konuşmalardan anlamıyoruz gibi yazılar cıkıyor işin diger garip tarafı yazılar ingilizce güzel bir söz filan olsa içim yanmaz birde bazı cümleler tekrarlanıyordu Keira Knightley oyunculugunuda begendim deyemem zaten karayip korsanlarıyla adından söz etirmeye başladı kenidinden filmin hakını veren bir kişi tek vardı bence oda Christopher Walken (televizyon patronu ) sırada bir film 10/7 ancak
Çok iyi senaryoları yeterince kullanamamakta Tony Scott’ın üstüne yoktur.Ama ’’Domino’’da çok iyi senaryo da yok.Keira Knightley’nin abartılı oyunculuğu,Mickey Rourke’un tutukluğu,Tony Scott’ın gerekli gereksiz yaptığı zoomlar ve sık sık değişen planlarla (en uzunu iki saniye falan sürüyor) birlikte ’’Domino’’ sadece vasat bir film olmakla kalmayıp,izlemesi oldukça zor bir film hâline geliyor.Filmin artılarından ve en keyifli bölümlerinden biri Christopher Walken’lı sahneleri.
Domino asi bir kızın hikayesi.Çok görülmedik bir film değil.Veya görülmedik şeyleri gösteren bir film değil.Yazı tura sahnesinden bir anda herkesin tanıdığı ödül avcısına gelmesi türk filmlerine benzemiş.Çok aman aman film değil.Biraz şişirme film olmuş ne yazıkki.
Birkez daha anladım ki eleştirmenlerin-ya da bazıları hariç- sözüne pek kulak asmamak gerek. Domino için gereksiz derece karmaşık ve zihin yorucu benzeri birkaç yorum yapılmış ki bu yüzden olsa gerek filme biraz ön yargıyla başladım.Ama oldukça iyi olduğunu hemen söyleyeyim.Mickey Rourke u tekrar görmek güzel.Keira Knightley in duruşu bile sinirimi bozardı ki bu filmle beraber artık onu hiç de kötü bulmamaya başladım.Demek ki hanımhanımcık genç kız rollerinden(evet bence Pirates of the Caribbeande de öyleydi)serseri,sert ama karizmatik kadın karakterler ona daha çok yakışıyor.
Ilginç bi konu olmasina karsin seyircinin tek sikayeti filmin içine girememesi olacaktir bence(ki bu da galiba çok büyük bir problem).Ama yinede ilginç bi senaryo kurgu zayif olsada.....
ben de eleştirmenlerine sözlerini okuduktan sonra gittiğm içn acaba karmakarışık bi film mi gerçekten diye düşünerek başladım filme.ama hemen ısındım.beni konudan çok oyuncular ve yönetmen çekmişti filme ama sonunda konusu da beğendim. görmek bişi kaybettrmiyor,görmek isteyen varsa durmasın...