Kayıp Nişanlı
3,9

snowman72
snowman72

11 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
fransız sinemasından iyi örnekler gelmeye devam ediyor.gösterime girince izlemeyi düşünüyorum.
mawi-777
mawi-777

7 Mart 2007 tarihinde eklendi
Amelie tadında bir savaş fimi! kulaga biraz garip geliyor farkındayım ama filmi tarif etmek için daha ygun bir şey bulamadım. Cogu zaman gülüp eşeyle ekrana bakabilecegimiz savaş filmi pek yok malumunuz. Jean Pierre öyle farklı bir yol çizmiş ki romantizm, drama ve komediyi aynı anda yasıyorsunuz. Judie Foster'ı bu filmde görmek ilginçti.Begendim:)
cudiferat
cudiferat

26 Ocak 2008 tarihinde eklendi
"Savaş sadece ölenler için biter" sözünü doğrularcasına savaşın ne kadar kötü olduğunu gösterirken bir yandan da romantizm-duygusallığı yerine göre yüzümüze tebessüm kondurarak yaşatıyor.
Bu arada Jodie Foster burda ne geziyor yaf :P şaşırdım birden görünce
Müzikler çok güzel. Marion Cotillard ve Tchky Karyo gibi tanıdık yüzler de dikkatimizi çekmiyor değil.
Sanirim insan ister istemez böyle bir sevgilim olsa diyor, ha keza olmayacağını biliyorum ya, bi umut... 8,8/10
esrak-1
esrak-1

26 Mart 2005 tarihinde eklendi
Film Amelie kadar guzel olmasa da guzeldi. Ancak Jean Pierre Jeunet tarz bakımından kendini aşamamış; belki de bu şekilde kendine has bi' tarz yaratmayi istemekte. Bir de bu film hakkinda bir haber kanalımızın sinema programında sunucu hanım kızımız "insanın içine yaşama umudu vermeyeceği kesin olan bir film" yorumu ya da uyarısı yapılmıştı, ne akla hikmetse!.. Sakın bu tarz yorumlara ya da uyarılara inanmayın ve bu guzel filmi kaçırmayın! Zaten Jean Pierre Jeunet'nin insanın içine yaşama umudu vermeyen bir film çekeceğine ne derece inanılır?!..
narsist78
narsist78

25 Mart 2005 tarihinde eklendi
kayıp çocuklar kenti gibi yeryüzünün en güzel aşk ve şiir filmini yapmış bir yönetmenin böylesine amerikan sineması kokakn, öyküsü bir türlü akmayan, ifadesiz bir film yapması öfkelendirdi beni. jeunet için mutlaka izlenecek ama çok da bir şey beklenmeden (mümkün mü???) bu eylem yerine getirilecek. filmin tek görülmesi gereken iki anı: jodie foster ve denis lavantın göündüğü sahneler.
09tekke
09tekke

5 Eylül 2007 tarihinde eklendi
filmin konusu güzel fakat başka türlü anlatılabilirdi.sanki biri masal okuyor arkadan durmadan biri konuşuyor.savaş sahneleri çok etkileyiciydi.matilda gibi kızlar bu zamanda zor bulunur:D
teomansonmez
teomansonmez

17 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Savaş üzerine yapılagelmiş en iyi filmlerden biri olan kayıp nişanlı savaşı,dramı,romantizmi,mizahı ve trajediyi kendi içerisinde çok iyi harmanlıyor.Junnet'in "Amelia" kadar sıcak bir filme imza attığını söylemek de kanımca yalan olmaz.Yönetmenin üslubu yine nefis ve görülmeye değer.Müziği ise olağanüstü.Görüntü yönetmenliği de çok başarılı.
oscar1895
oscar1895

25 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Gerek Amelie ile gerek Şarküteri ile gönül plaketimi kazanmış Jeunet’in bu filmi de seyirciyi derinden etkilemesini iyi biliyor.Karakterlerin tanıtımında Amelie’deki tarzı kulanan Jeunet’e hayran kalmamak elde değil.Bununla beraber Mathilde’in ’’Eğer 10 saniye içerisinde tren tünele girerse ya da gişeci içeri girerse...’’ yahut ’’arabanın dönüşünü görebilirsem...’’gibi söylemlerle kendini tatmin etmesine bayıldım.Eminim hepiniz çocukken-belki de hala yapıyorsunuzdur-bu gibi söylemlerle verilmesi gereken zor kararları vermişsinizdir.Tıpkı Amelie’de, Amelie’nin ’’acaba şu anda kaç çift orgazm olmakta’’ gibi saçma sapan sorularla kafasını yormasında olduğu gibi.Bunları sadece Jeunet sinemasında görebilmeniz mümkün.Yine Jeunet’in diğer filmlerinde de olduğu gibi görüntü çalışmasındaki pürüsüzlüğü en mükemmel düzeyde.Ve benim sebebini bir türlü anlayamadığım konuk oyuncu mutluluğunu da Jodie Foster ile yaşıyoruz bu filmde.Hem öyle konuk oyunculuktan öte baya oynamış.Sizin de değindiğiniz gibi karakter zenginliğinden dolayı zaman zaman filmden kopmuyor da değiliz.Herşeye rağmen savaşın ve aşkın bu denli destansı ve bir o kadar orjinal şekilde anlatıldığı bu film seyirciyi etkilemeyi başarıyor.Akıllarda kalan ise deniz feneri ve bitmek bitmeyen umutlar...8/10
barfly-2
barfly-2

8 Eylül 2004 tarihinde eklendi
fransız filmleri hakkında fazla yorum yapamıyorum çünkü ilgim dışnda ancak sıcak ve iç burkan bir film olacağı görüşündeyim. beklemeye değer!!
spiritual-antiseptic
spiritual-antiseptic

4 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
genelde amelie ye benzetilip onunla çok karşılaştırılıyor kayıp nişanlı.ama bence kayıp nişanlı sadece jeunet nin amelie tarzındaki yönünü taşıyor o kadar.sanki kayıp nişanlı amelie ye göre daha karanlık bi film.kısmen mutlu sonla bitiyor :)
çekimler , renkler vs zaten jeunet nin her çalışmasındaki gibi muhteşem bence.
karışık bi olay örgüsü olmasına rağmen muhteşem bi dille akıcı ve açık anlatıldığı için kafa karıştırmadan keyifle izliyor izleyici.
kesinlikle her türlü sinema severin hoşuna gider diye düşünüyorum. :)
mitrandir-2
mitrandir-2

10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
tamamen jean pierre jaunet kokan bir film onun tarzı sayesinde beğendim manzaralar çok güzel evet film biraz uzatılmış ama sırf havası için bile izlenmeli bence
ihate-clowns
ihate-clowns

14 Mart 2006 tarihinde eklendi
Oyunculuğuna hayran olduğum Audrey 'i Amelie den sonra bir de bu filmde takdir etmek ve ondan başkası oynayamazdı demek için izleyin..9/10
beck31
beck31

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
jean-pierre jeunetnin her zamanki gibi en iyi yaptigi seyi, bir umut ve mutluluk masalini en guzel haliyle izleyiciye sundugu ve bitmesiyle insanin icini her jeunet filmi gibi umut ve mutluluk kaplayan; ne bir savas ne de bir ask filmi olan, hayat neyse, bekleyis neyse, umut neyse oldugu gibi gosteren bir jeunet mucizesi daha. her detayi beyinlere kazinacak kadar guzel, her goruntusu gözlere ezberletilecek kadar buyuleyici...sevdicekle izlendiginde daha da bi guzel olan.. jeunet’ye bosuna tapinmadigimizi gosteren bir film daha
jeo-ipek
jeo-ipek

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Son dünya savaşlarıyla ilgili(2.dünya yada körfez savaşı olsun) çekilen fimleri pek sevmem ve hoşlanmam. Ama bu film beni sıkmadı ve sonuna kadar izledim. Tabi bunda audrey'in etkisi war:). Ben beğendim iyi bir filmdi. 10/7
promethe-2
promethe-2

29 Mart 2007 tarihinde eklendi
herkesin sinema anlayışı ve zevki ayrıdır saygı duyarım ama yine de böylesi filme bu kadar olumsuz eleştiri bence fazla yaa...bence harikulade bir film. ameli’nin yerini tutamayacak olsa da kesinlikle izlenmeye deger sağlam bi yapım...audrey tautou yaa başka bişi söylemeye gerek yok:=)