hollywood un skolastik düşünceyi övdüğü insanarın dini inançlarını kullanarak çağın bilim felsefe ve sanat çağı olduğunu ileri süren günümüz modern toplumları için tartışmasız hayati bir değer taşıyan pozitif düşünceyi ilkellik barbarlık dinsizlik olarak nitenlendirdiği sıradan bir film çizgi romanı okumadım bu nedenle sadece filmi eleştireceğim aslında hikayeye düz mantık bakılaca olursa gayet eğlenceli bir seğirlik izleyiciyi içine çeken didaktik bir kurgu titiz sinematografi çalışması film amerikanın yeni felsefi akımları engelleek için dünya daki "diğer" milletlere pompaladığı dogmatizmi insanın her bir hücresine yayıyor söz konusu din olunca hollywood para kazanmak için dinin eksik yanlarını eleştirmeyin sorgulamayın gibi teokratik bir anlayışı benimsiyor hatta ve hatta bunun öyle bir yüzzülük ile yapyor ki cebrail filmin bir yerinde metafizik varlıklarları gözü ile görebilme lüksü olan başkarkterimize "sen biliyorsun inanmıyorsun işte sorun bu" diyor aslında dogmatik skolastik düşüncenin hayatın her alanında yaymaya çalıştığı bir düşünce bu "bilmeyin sadece inanın" görüşü neyse burası sosyoloji tartışma platformu değil filme dönecek olursak dediğim gibi güzel bir seyirlik hatta oluşturulan bşarılı görsel doku ve keanu reeves ve rachel weisz in gerçekten başarılı performanları ile hoş bir fil ama kesinlikle ötesi değil
Film hristiyanlara hitap ediyor ama gerçekten izlenmesi gereken bir film.Keanu Reeves her zamanki gibi müthiş.Gerçekten çok iyi götürmüş filmi.Ayrıca bu film kadar sigara içilen başka bir filmde görmedim :D
bence konuyu güzel işlememişler konu müthiş bir şekilde işlenebilirdi konuyu bir kenara atıp sadece görselliğe önem vermişler ama eğer iyi bir sinema takipçisiyeniz böyle filmleri de seyretmeniz gerekiyor en azından filmler arasında klasman yapabiliyoruz
Merak ederek gittiğim filmlerden biriydi. İlk 10 dakikasında kahramanın stilini anlatmak yerine izleyicinin yüzüne tokat gibi çakan bir şeytan-çıkarma ayiniyle insanı koltukta kilitliyor. Dinin günlük yaşamdaki izlerini anlaşılabilir ve akıcı bir dille anlatan senaryoda ben pek eksik göremedim. Reevesin de performansı her zamanki gibi iyi olmasına rağmen Weizs ile taya şairane bir kurgu çıkmış. Bence 10/9 hak ediyor..
sinemada izlediğim bir filmdi ve film bitip çıktığımda tam sinemalık dediğim filmlerden biriydi.. kurgu güzeldi..melek şeytan olayı falan.. sıkılmadan izlenecek bir film.. iyi seyirler../8