filmi izledikten sonra boğazınızda bir şey düğümleniyor..filmin muhteşem üçlüsü -sean penn, benıcıo del toro ve naomi watts- harikalar yaratıyor. farklı kurgusuyla sıkmayan,merak ettiren,duygularınıza tavan yaptıran bir dram..yönetmenin ameros perros tan sonraki en iyi filmidir kanımca..gecenin kör vaktinde izlenirse ayrı bir etki yapar..
gayet başarılı buarada MURMee nin söylediği damar ve hücrelerin büzülmesi ve su kaybı hariç 21 gram hafifliyor bilimsel olarak kanıtlanan bu damar ve hücre büzülmesi ve su kaybı 21 gr değil bu ayrıntıyı es geçmiyelim film sinema adına gayet başarılı
etkilendim boş boş bakarak yemek yediğimi ve sadece uyumak istediğimi hatırlıyorum ve böylece kendimi toparladım sizi altüst edecek bir film istiyorsanız izleyin sizene bu kzın hissetiklerinden dimi sinemasal eleştiri yapmıycam çünkü sinema benim için hissetiklerimdir paramparça aşklar ve köpeklerden daha vurucu bir film, belkide nedeni alışık olduğumuz hollywood yüzlerinin olmasıdır iyi geceler
Kurgusu o kadar harika düzenlenmiş ki film boyunca dinamik kalıp beyin jimnastiği yapıyorsunuz.Transplant olayı bi başka pencereden ele alınırken dunyanın 2 insanı birleştirmek için dondugune inanıyoruz.Filmi izlerken fark ettim ki ekrana yapışmışım.daha fazla söze gerek yok sanırım...
21 Grams, Babelin yönetmeni Alejandro González Iñárritudan Babelle aynı tatta bir hayatı anlama çabası..
Öncelikle filmin isminden başlayalım. Babelde olduğu gibi yönetmenin isim seçimi yine çok manidar.
Bilim adamlarına göre ruhun ağırlığı 21 grammış. Yapılan deneyde yeni ölen bir insan tartılmış ve önceki ağırlığından 21 gram eksildiği görülmüş. Bunun üzerine bilim adamları ruhun beden üzerindeki ağırlığı 21 gramdır şeklinde bir teoride bulunmuşlar..
Filmden sonra Iñárrituya 21 gram nedir? diye sorduklarında, Ruhun ağırlığı şeklinde kısa ve öz bir cevap almışlar. Aslında filmden kısa bir zaman önce yönetmenin oğlunu kaybettiğini öğrenince filmi anlamak çok daha kolay oluyor.
Çok ağır ve derin bir film 21 Gram. Ama kesinlikle karışık değil.. Kelebek Etkisindeki gibi zaman bir dün oluyor, bir bugün, bir yarın.. En başta elimize yapboz parçaları veriliyor, birbiriyle alakasız görünen karakterler öyle bir kesişim yaşıyor ki burası kopma noktası oluyor ve yapboz tamamlanıyor.
Her şeyiyle kaliteli ve özel bir filmdi 21 Grams. Herkese tavsiye ederim..
Zekice kurgulanmış senaryoya sahip etkileyici bir film. Dikkatli izlenmesi gereken, insanı düşünmeye sevkeden müthiş bir şaheser ortaya çıkarmış yönetmen. Adeta yap-boz parçalarını birleştirircesine insan zihnini çalıştıran fakat aynı zamanda duygularımıza da hitap eden unutulmayacak filmlerden bir tanesi "21 Gram". Ruhun ağırlığının 21 gram olup olmadığı kanıtlanamadı ancak önemli olan filmin, hayatı sorgulamamıza neden olmasıdır...(9/10)
Mütiş oyunculuk örnekleriyle desteklenmiş çarpıcı bi anlatım...Filmin tamamını izlediğinizde herşey oturuyor.Anladım ki Babil'i beklediğim kadar iyi bulmamamın nedeni 21 Gram filmi.bi yorumda gördüm ve katılıyorum "Benden korkmana gerek yok...Benim iyi bir kalbim var" bu söz çok derin...izleyin derim
Bu filmin çekim teknikleri,konusu cok farklı ve oyuncuların performansları da gercekten etkileyici..filmi izlerken 21gramın ne oldugunu merak ettim ogrendigimde bi kez daha fena etkilendim..izlenmesi gereken bi film.