jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
31 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
konu çok güzel işlenmiş bence herkesin izlemesi gereken bir film neler olmuş ya!çok üzücüydü bir an içimden rahibeleri öldürmek geldi.oyunculuklarda mükemmeldi.8/10
İlk başta bu kadar etkiyeci ve kaliteli bir film izleyeceğimi ummuyordum ama film baya iyi çıktı.Farklı bir konusu ve atmosferi var. Rahibeleri işlediği için kimilerine sıkıcı gelebilir ama olaya sanat olarak bakınca bambaşka bir pencere açılıyor önünüze. Doğdukları günden beri bir türlü huzur bulamamış ve kaderin kurbanı olmuş genç kızlar bir çamaşırhaneye gönderiliyor ve burada başlarında katı rahibeler var. Özellikle baş rahibe onlara aşırı baskıcı bir yöntem uygulamaktadır. Yetiştikleri toplumun kabul etmemesi, dışlaması sonucu bir çamaşırhaneye gönderilen kızlar burada çok zor günler yaşamaktadır. Kiminin bebeği vardır, kimi tecavüze uğramıştır kısacası hepsinin bir acısı vardır.10 / 9
1964 İrlandaında 3 kızın ailesi tarafından bir çeşit cezalandırılması nedeniyle manastıra gönderilirler.Gönderildikleri manastır egitim ve din yuvasından çok hapishane gibidir.Buraya tıkılan diğer kızlarla birlikte kader birliği yaparlar.Günahkar rahibeler gerçek bir yaşam öyküsüne dayanıyor.Baskıcı din eğitimi ve ailelerin çoçuklarına davranışları üzerine genç kızların her şeye rağmen hayata tutunma mücadelesini,sinemanın hayatın yansıması biçiminde anlatıyor.Hikayeyi üç kızın manastıra gelemden önce başlarından geçenlerle başlatılıyor.Sonrasında manastırdaki yaşamlarını izliyoruz.Sonuç olarak Günahkar Rahibeler izlenebilir düzeyde iyi bir yapım.
bir arkadaş babaerkil olayını küçümsemekle kalmayıp filmin babaerkil bir örgünün eleştirisi olarak aksetmiş. fark ederseniz asıl durumun anaerkil olduğunu anlarsınız. zira çok duygusallar.
gayet ilginç ve gerçekçi bir film.bazı sahneler sıkabilir ama genelde sıkılmadan izlenebilecek bir film.o 3 rahibe kızın yerine kendinizi koyun ve izleyin.çok etkileneceksiniz.izlenmesi gereken bir film.
cogu amator oyunculardan olusan oyuncu kadrosunun performanslariyla cok sey kattiklari film, cogu aninda seyircisini rahatsiz etmesine ragmen gucunu buradan aliyor. Vurucu ve de oldukca etkileyici bir drama...(6/10)
Ne yalan söyleyeyim bende cok merak ediyorum.Oyuncuların performansı harika diye cok duyum aldım zaten bi değişme olmazsa Geraldine Mc ewan yardımcı kadın oyuncu favorim neyse izleyip görmek en iyisi
bir anlık sinir ve üzüntü ile yanlış anladığım seyler için Tehlikeden özür dileri. saygılarımla.. Ve Ben cekip giderim cebimde biriktirdiğim acılarım ve gözümden yüreğime süzülen yaşlarımla....
oyunculara hayran kalmamak imkansız.. sanırım bu da filme fazladan puan kazandırıyor. uyarlamanın gerçek olup olmadığını bilemem ama seyirciye çok güzel aktarılmış.. izlenilmesi gereken filmlerden..