Arabistanlı Lawrence
2,2

kruvasan
kruvasan

5 Haziran 2004 tarihinde eklendi
İngilizleri bilhassa Lawrence denen adamı birinci dünya savaşını baz alaraktan yüceltmekten başka bir vazifesi olmadığı halde hayvani mekan tasarımı görüntü ve sanat yönetimi oyunculuklar kasting müzik ve senaryo çalışmasıyla ve tabi bütçesiyle Dünyanın en kral filmleri statüsünün gediklilerinden olmayı başaran nadide eserlerden biri. Arapların tarafında Türklere karşı savaşan Lawrence’ın adeta melekleştirildiği hatta tanrılaştırıldığı filmde Türkleri barbar,önüne çıkan ve Türk olmayan herkesi kadın çoluk çocuk yaşlı genç demeden öldürme potansiyeline sahip, ve de homoseksüel bir millet olarak göstermiştir. Hatta Lawrence filmin bir bölümünde bizim insan olmadığımızı haykırmıştır. Böylesi bir şeytanı putlaştırmak da David Lean gibi sevdiğimiz bi abimize nasip olmuştur.Yazık Türkleri kötüleyen filmlerin kaliteli olması ise üzerinde durulacak apayrı bir mevzu Bol sinemalı günler
Rebelheart
Rebelheart

11 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Film, İngiliz ordusunda görevli genç teğmen, T.E Lawrence’ın biyografisini çiziyor. Arap yarımadasında görevli olan Lawrence, Arabistan ordusunun lideri Prens Faysal’ın gözcülüğünü yapmak istemektedir. Lawrence, burada kalıp Arap ordusunun içine sızar ve onların Osmanlı’ya karşı kışkırtılmasını da kapsayan geniş bir casusluk hareketi başlatır. Bir gazeteci olan Jackson Bentley, Lawrence’ın yaşadığı maceraları kaleme alır. Açıkçası konusu bundan ibaret,eski bir film olmasına rağmen filmi yeni izledim ve uzun bir film olmasına karşın anlatmak istedikleri sanki yarım kalmış bir film tıbkı yine aynı yönetmenin diğer filmi olan,'Kwai Köprüsü' gibi nedense yarım kalmış pek bir anlam verememiş bir film gibi...10/7 derim ama herşeye rağmen izlenebilir.
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Osmanlılar’ı yıkmak için Arap’larla anlaşan İngiliz Ajan Lawrenc’ın hayatını bize harikülade bir görsellikle yansıtan yönetmen Lean,tarafsız kalmış dersem yalan söylermiş olurum...
spider
spider

4 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Yemişim tarihini. İngilizler kendi casusunu ve kendilerini kahraman gösterirler tabi. İnsanlar tarihi filmlerden öğreniyorlarsa zaten vay onların haline. Batının milyon tane propaganda amaçlı filmlerinden yalnızca bir tanesi. Sorun bundan ziyade, film kötü ve sıkıcı. Başyapıt falan da değil. Başyapıtlara hakaret etmeyelim lütfen.

İnsanları anlamak mümkün değil. Yok şu tekniği kullanmış, yok ilk defa bu film kullanmış, mış mış da mış mış. Ne tekniği kullanırsan kullan, sonuçta ortaya çıkardığın ürün bir şeye benzemiyorsa, insanı sıkıyorsa, ne kullanırsan kullan boşa gider. Tekniği değil filmi değerlendiriyoruz.
emredenizci1
emredenizci1