sunshine-erda
18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Başka bir ülkede insanlara ne kadar yabancı olduğunu anlatan bir film. bu yabancılık gerek dil gerek kültür gerekse gelenekler... Bu yabancılığın içinde bir insanla aynı milletten olmanın kıymeti anlaşılıyor. Aynı dili konuşmanın, ya da birileriyle konuşabilmenin değerini anlatıyor. İzlenmesi gereken bir film..
Sofia Coppola, o kadar küçük bir öyküden o kadar çok anlam çıkarmış ki, filmi başından sonuna kadar lezzetle izliyorsunuz. Bill Murray adeta devleşiyor. Bu adam hiç bir abartıya gerek duymadan sadece mimikleriyle güldürmeyi biliyor. Tabi ki filmin starı kendisi. Scarlet Johansonn pek bir fark yaratmıyor. Hiç bilmedikleri bir dille çevrelenmiş iki yalnız ve sıkılan insanın biraz da zorunluluktan girdiği ilişki o kadar gerçekçi ve sıcak ki. Karakter analizleri için bile izlenir. Farklı görüşler olabilir, film biraz daha entelektüel zekalara sesleniyor. İki genç sevgilinin şık ve parlak kıyafetler içinde harika bir müzik eşliğinde birbirlerine doğru koşmasını beklemeyin. Ya da 'bana yalan attın. Meğer sen çok zenginmişsin. Seninle evlenemem. Sana artık nasıl güvenebilirim ki' benzeri bir konuşma aramayın. 30 yaş üstünde, yanınızda da sevgiliniz ya da eşiniz varken izlenmek için daha uygun sanki...
Abartılacak bir film olmadığı doğrudur lakin filmin bütün güzelligi abartısızlığıyla ilgilidir. Filmde aşk, mutsuzluk filan da abartısızdır... Filmde en yoğun hissedilen şey sıcaklıktır ayrıca birçok yerde olması beklenen klişe hareketlerin çoğu da olmamaktadır.
film kesinlikle sıkıcı değil. Sulu zırtlak bir romantik komedi diye izlerseniz tat almanız mümkün değil.İlişkiler üzerine yorumu olan bir film. Büyük oranda bağımsız sinemaya göz kırpan ve daha şimdiden Amerikan Film Enstitüsünün en iyi 100 film içine aldığı bir film.
oyunculuk super, konu hayattan olmasina ragmen oldukca ilginc, duygular yogun. sonuc olarak muhtesem bir film.Bill Murray ve Scarlett harikalar!Farkli sıkıcı ama sıkıcılıgında yatan bir cekicilik olan harika bir film oldugu kanisindayim.....
bill murray bill murray bill murray:) bu kadar bomba bi oyun war mı?(war da çok diil:P) broken flowers we lost in tr. .. bu tarz film seven arkadaşlar için çok güsel bi film.. aksiyon dolu filmlerden hoşlanan arkadaşlara çok tavsiye etmem.. ama inanılmaz bi mekan tasviri war,izleyeli bayaı ooluo ,tokyo aşııı olmak için 2 fast'den çok daha ii benje:)
TRT'nin,ekranın sağ üst köşesinde maç skorunu verdiği film kuşaklarından birisinde izlemiştim tesadüfen bu filmi..Scarlett Johansson'un Hollywood gözdesi olmadan önce-"the horse whisperer"daki performansı en iyisiydi belki de- çok iyi fotoğraflar verdiği,iletişimsizliğin,yalnızlığın,yabancılaşmanıngüzel ve hatta ironik bir şekilde anlatıldığı bir film..Bill Murray'ın o saf,anla-ya-mamış,şaşkın ifadesi için ,belki bir de Nicholas Cage seçilebilirdi uygun bir cast olarak;) .Ben çok keyif aldım filmi izlerken..Cidden Bir iletişimsizlik vardı filmde; "off yeter,ne diyor bu insanlar,ne anlatıyorlar" diye tepki bile verdim bir ara..Fotoğraflar çok güzeldi filmde,Uzakdoğu manzaraları,geceleri,filmin senaryosu..Çevirisi de "bir konuşabilse.." ya ; oraya takıldım ben yine;)..Filmin-ve diğer filmlerin de- alt yazılı izlemesini tavsiye ederim ayrıca; dublaj içinde kaybolmamanız için..iyi seyirler.