filmin etkileyiciliği, tamamen bu konuyla ve bu karakterlerle ilgili daha önceden ne bildiğinize baglı, ne kdr ii tanırsanız bu dini o kdr ii bulursunuz filmi. tabiki carmıha gerilme anını bu söylediklerimin dıında tutmak lazım, cidden ilgi uyandıran bi sahneydi.
Film oldukça kaliteliydi zaten izlerken belli ediyor işkence sahneleri çok çok etkileyiciydi gerçekten sahneler oldukça iyiydi zaten Mel Gibson dan kötü bir film beklemezdim ama bazı sahnelerde bünyenizin sağlam olması lazım böyle bir konu işleniş bakımından oldukça güzeldi izleyin derim ben...
ne yalan söyliyim izlediğime pişman oldum film kötü değil ama yapılan işkenceler korku filmlerini geride bırakır başroldeki oyuncuyu tebrik ederim çok iyi bir performans sergilemiş güzel filmdi...
insanların dini duygularını en iyi sömüren film bu olsa gerek.sadece isanın maruz kaldığı işkencelere odaklanmış ve o anların da korkunç sahnelerle suyunu çıkarmış bi film.meyvalarını da çok güzel topladı ama ne diyelim.
Açıkcası Mel Gibson ne zamandır gerçekleştirmek istediği bir projeydi bu film.Nihayet Gibson büyük hayalini gerçekeştirirek büyük tartışmalara yol açan H.Z.isa'nın hayatını daha doğrusu son zamanlarını konu edinen bir film.İsa rolündeki oyuncu James Cavecel mükemmel bir performans göstermiş doğrusu.Tabii Meryem'i oynağan Maia'yı Magdelena rolündeki Monica Bellucici'yi untmamak gerek.Ama işin doğrusu benim favorüm şeytanrolüyle özellikle buz gibi bakışlarıyla tüyleri diken diken eden Rosalino Celanto.İşknce sahneleri,makyajlar,kostümler de mükemmel.
Bir eleştirmen değilim ama açıkçası sinemasal açıdan çok fazla şey ifade etmiyor gibi geldi bana. Evet Hz. İsa karakteri çok iyi canlandırılmış, işkence sahneleri çok gerçekçi duruyor ama bir sinema filminden beklenen sıçramaları yapamıyor film. Film değil bir belgesel izliyormuş hissine kapıldım. Ama yinede izlenmesi gerekir diye düşünüyorum.
film işkencelerle dolu izlerken insanın içini karartıyor,sırf hz. isaya yapılan işkenceleri gösteriyor neredeyse,bazı sahneler gereksiz yere çok uzun tutulmuş bence oratlamanın altında bir film
Bence Gerçeği en açık şekilde ortaya koymuş.Film insan sinirini ve acıma duygularını kabartıyor.O yapılanlara rağmen Hz.İsa nın babasından onları affetmesini istemeside seyirciye werilen en büyük mesaj galiba...
Bu filmi izlemek için sağlam bir sinire sahip olmak gerekir. Gözyaşlarımı tutamadım öyle bir ağladımki sanki o işkenceler bana yapılıyor gibi hissettim. Ama Mel Gibson'ı tebrik etmek lazım olayları aktarış şekli çok gerçekçi ve etkili.
Vahşet dolu bir film, işkence ile dolu tamamen, herkesin midesi kaldırmayabilir... Film olduğunu bildiğiniz, aslında adamın acı çekmediğini bildiğiniz halde içiniz acıyor izlerken. Filmden tam etkilenmek için ise hristiyan olmak lazım heralde, neticede onların inancına göre yapılmış bir film tamamen.
Biraz önce filmi 2. Kez izledim.baştan sona gözyaşlarımı tutamadım, yorumlardan birinde de denildiği gibi işkenceyi kötüleyen bi film olmuş. Yahudiler boş yere bu filme sinirlenmemişler, o baştaki adamların yobazlığına diyecek söz bulamıyorum.ama bence yine de yahudi düşmanlığı yapılmamış, çünkü filmde "iyi" rolde yahudiler de vardı, hahambaşlarına danışmak gerekir diyen din adamı (ki hemen susturup uzaklaştırdılar), çarmıhı taşıyan adam ve isa çarmıhtayken yanında çarmıha gerili olan diğer adam..ayrıca o işkence manyağı askerler de yahudi değildi.bence film herşeye rağmen izlenmeli,oyuncular süper,özellikle meryem ana ve şeytan rolündekiler tek kelimeyle müthişti! En son olarak şuna da deyinmeden geçemicem; yorumları okuyunca bazı arkadaşların hala hristiyan yada yahudi düşmanlığı sergilediklerini gördüm üzülerek;bence insanın hangi dinden değil nasıl bir insan olduğu önemli. Ne zaman aşacak insanoğlu bu yobazlığı merak ediyorum..