bence izlediğim en harika filimlerden biriydi dövüş sahneleri ve senaryosu il eharika ötesi heleki filimin insan psikolojisini anlatması ve olayları her insanın farklı yorumlaması ile harika bir filim
filmde kullanılan renklerin çin geleneğinde temsil ettikleri kavramlar:kırmzı:aşk ve tutkunun ötesinde yalan anlamına geliyor,mavi:mantığın rengi,yeşil:belleğe,beyaz:sadelik ve gerçeğe denk düşüyor,gri,siyah tonları:belleğe denk düşen bir anlamda....bu harika görsel şölenin böyle süper ötesi renklerle anlatılması her sahnenenin beynimize kazınmasını sağlıyor süper ötesi renklerin filmi...
jett le gercekten son donem uzak dogu dakı kahramnlık cewıklık acıgını kapatıor bu fılmde farklı bır tarz dı jetlı sewerlere gore bır fılm bazı anımasyonlu sahneler abartılı oldugu kaanatındeyım ama ıyıdı yınede
sinemada izlerken acaip sıkıldığım film.bikaç iyi sahne dışında insanı filme bağlayan içine alan tek bir öge yok.açıkcası zaman kaybıydı benim için zaten bu tarz uzak doğu dövüş filmlerini sevmezdim filmden çıktıktan sonra hem nefret ettiğimi hem filmin çok kötü olduğunu anladım..2/10 o da jet li nin hatrına..
benim sadece jet li nin değil bütün uzakdoğu yapımları içinde en çok beğendiğim film budur. çünkü bundaki görüntü zenginliği çok az filmde yakalanabilmiştir..oldukça sıkı bi senaryo,kırık kılıç a aşık oldum bu arada...filmin müzükleri oldukça güzel..sanki bi tür ruhsal terapi uyguluyor üstünüzde.. özellikle jet le kırıkılıç ın dövüş sahnelerinde çalanlar..şu ihtiyarın elindeki müzük aletinden çıkan sesler süperdi....yani sedec müzükler için bile izlenebilecek bi yapım..oldukça da duygusal bi yanı var: şu Tek Çatı Altında repliklerinin geçtiği yerler özellikle etkileyiciydi..aşk ve ihanet temalı mesajları belirgin biçimde veren bi efsane uyarlaması..ilgiçi...herkese iyi seyirler...
Film tamamen bir stil oluşturmuş. Baştan sona kendine özgü, farklı, benzersiz. Filme iyi ya da kötü demeden önce söylenmesi gereken budur. Kişisel düşüncem çok olumlu. Çok beğendiğim, zevkle izlediğim bir film. Ama beğenmeyenlerinde filmin özgün halinden ötürü en azından filme saygı duymaları gerektiğini düşünüyorum.
bu filmi ilk izlediğimde gülmekten karnım ağrımıştı yerlerde yuvarlanmıştım ciddi şekilde gülmekten rahatsızlık geçirdim. adamlar matrix'teki gibi uçuyorlar hatta matrix'ten eksiği yok fazlası var diyebilirim. mesela burda adamlar suyun üstünde yürüyüp dövüşüyor artı su damlalarına kılıçla vurup geri gönderme gibi bir olay da mevcut.