Zafer Yolu
    4,1
    Zafer Yolu hakkında görüşlerin ?

walkabout-2
    walkabout-2

31 Temmuz 2003 tarihinde eklendi
    oscar ödüllerinde yılın daha erken dönemlerinden filmlerin de aday olması sık rastlanan, hatta istenen bir durumdur. Oscar yarışı hiçbir zaman sadece kasım-aralık ayında vizyona giren filmler arasında geçmemiştir. 2000 yılında The Sixth Sense; 2001 yılında Gladiator ve Erin Brokovich; 2002 yılında Moulin Rouge! gibi. Bu yıl herhalde uzun süredir gördüğümüz tek istisnaydı, tüm en iyi film adaylarının yılın son kısmında vizyona giren filmler arasında çıkmasından dolayı. Ama yine de 6 dalda aday gösterilmiş bir Road To Perdition’ı unutmamak gerek. Seabiscuit’in birçoklarının beklediğinden daha iyi bir açılış yapması ve seyircinin büyük ölçüde filmi beğenmiş gözükmesi sonucunda muhtemelen blockbuster düzeyine çıkacak olması, Akademi’nin yılın erken dönemlerinden seçeceği aday olması ihtimalini iyice yükseltiyor. Şu ana kadar ciddi oscar potansiyeli taşıyan hiçbir filmin çıkmadığından şikayet edildiği düşünülürse, Seabiscuit bu eksikliği giderecek gibi...Benim tahminim, tıpkı 6-7 ay önce ilk fragmanı izlediğimde olduğu gibi, filmin bu yıl En İyi Film adayı olacağı yönünde. Yönetmen adaylığı da muhtemel bana göre. Bunun dışında Yardımcı Erkek Oyuncu (Bridges), Uyarlama Senaryo, Kurgu, Görüntü Yönetimi, Özgün Müzik, Sanat Yönetimi, Kostüm Tasarım ve olasılıkla Ses dallarında aday gösterilecektir.