4,1
Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap hakkında görüşlerin ?
23 Ocak 2006 tarihinde eklendi
...Narnia Gunlukleri"nin bu ilk filmi etkileyici olmaktan bir parca uzak kalmis gibi geldi bana. C.S. Lewis'in yapiti beyazperdeye uyarlanmak icin fazla bekletilmis. Cunku ister istemez hem yapi hem de gorsellik yonunden "The Lord of the Rings" ve "Harry Potter" serisiyle karsilastiriliyor ve bu yonden bir hayli geride kaliyor. "Shrek" ile kendini kanitlayarak projenin basina gecen Andrew Adamson'in filmi, cocuklarin gorsel dunyasina katkida bulunabilecekken yetiskinlere daha once gorduklerinden fazlasini veremeyecek, etkisini cok cabuk yitiren bir yapida karsimiza cikiyor. Ayrica Peter ve Edmund'in anlamsizca cabuk tutulmus bir egitim ile o buyuk savasi yonetmeye kalkismalari, filmin fantastik yapisina ragmen inandirici olamamakla birlikte rahatsiz edici bir detay olarak dikkat cekiyor. Acikcasi gorsel yapisi ve geneliyle 80'lerden kalmis gibi bir izlenim birakiyor insanda film....(5/10)
5 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Sinemaya girerken çok heyecanlıydım merakla filmi bekliyordum. Konu güzeldi,fragmanları güzeldi. Ama çıkışında o heyecandan eser yoktu. Beklediğimle alakası yoktu maalesef. Çok daha iyi olabilirdi, bu konu..
25 Eylül 2006 tarihinde eklendi
çocuklara göre gibi geldi bana ama herkes izleyebilir fantastik bir film ama nedense pek beğenmedim Aslan oldukça iyiydi ama sanki bişeyler eksikti bakalım 2.nasıl olucak vaktiniz varsa izleyin derim daha önemli işleriniz yoksa tabi.
30 Kasım 2010 tarihinde eklendi
sinemada izlerken çok eğlenmiştim.. iyi bir fantastik film...
25 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
filmi hiç beğenmedim.belki kitabını okumayıp,filmi anlayamadığım için ama hiç sanmıyorum.film bence son derece berbattı.mamafih herkesin görüşüne saygı duyuyorum.kimse beni yanlış anlamasın...
10 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Çok büyük umutlarla beklediğim ama beklentimi tam olarak karsılamayan bir yapım daha sürükleyici daha güzel olabilirdi tabiki.zaman geçirmek için izlenebilir
14 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Filmi dün seyrettim ve açıkçası hiç de beklediğim gibi çıkmadı.Ne var ki burdaki yorumları okuyunca bir daha izleme gereği hissettim.Çünkü hiç aynı fikirleri paylaşmıyoruz.Çok sıradandı benim için.Neyse bir iki hafta sonra tekrar izleyip öyle puan vereyim.Şu anda 6/10’dan fazlasını haketmiyor bence.
13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bazı sahnelerde teknolojilerinin zayıfladığını hissetirdi.görselliğide arada sırada bilgisayar oyunu havası verdi.ama gelgelelim konusunu ve yazarını sevdiğim için bu filmi kayırmaktayım.ikinci filminden daha bir umutlu ve ümitliyim.
28 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
güzel bi film ama harry potter a karşı rakip olması biraz tuhaf.
13 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
kostüm balosu gibiydi.tamamen amatör.birçok sahne tanıdık geldi.acaba diye düşündüm filmlere gönderme mi yapıyorlardı yoksa yaratıcılıklarının kıt mıydı'filmde güzel olan tek şeyin türk lokumundan bahsetmesi.zaten bu filmden sonra ingilterede türk lokumu satışında patlama olmuş.10/5
3 Mart 2006 tarihinde eklendi
+7 yazıyor film başlarken. herkes biliyordur bunun ne anlama geldiğini. ama burda bir eksiklik var; bana kalırsa doğrusu 7-10 olmalıydı. yani film ilkokul seviyesi üzerine çıkamayacak bir film.Hikayenin çocuklara hitap ettiğini biliyoruz. ancak bu kadar büyük paralarla oluşturulan bu fantastik dünyada, neden çocukları sinemaya getiren diğer aile üyeleri için ufak da olsa birşeyler yapılmamış? üstelik Shrek’te bunun alasını yapan bir yönetmen nasıl olur da gerçek fanilerle çektiği bir film bu kadar çocukça, basit, sığ olur anlamadım, şaşırdım! repliklerden tutun hikayenin gidişatına, özensiz makyaj çalışmasıdan tutun(özellikle 150 milyon dolarlık fantastik bir filme göre oluşturulan yaratıkların -daha çok, geri planda kalanların- bu kadar özensiz durması hayet verici, Dünyayı Kurtaran Adam geldi aklıma) olayların hareketsiz ve basitliğine, sadece çocukların gözünü boyamaya yönelik gibi duran uyduruk açıklamalara... Herşey 7-10 yaş sınırı dahilinde gerçekleştirilmiş. elinde kılıçla savaşa giden, envai çeşit birbirinden güçlü yaratığın yanında, ’ama bize ihtiyaçları var’ diyen çocukları, onların mantık seviyesinde izlemek, kusura bakmasın kimse ama 20 yaşındaki beni, müthiş derecede bunalttı. Sinemaya gitmeden önce ’evet bu bir çocuk filmi’ diyerek gittim, tamam; ancak bu noktada şunu söylemeliyim Harry Potter’lara çocuk filmi diyenler sanırım bunu izlerlerse baya bir etkisinden kurtulamayacaklardır(rüyalarını ellerinde kılıçlar, bıçaklar, oklarla, çeşitli oyuncaklarla basacak çocuklar). Harry’ci değilim; ancak şunu söyleyebilirik ki; sevgili Harry bunların rahatlıkla abisi olabilecek düzeyde.Uzun zamandır sinemada bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum. Devam filmlerine tabi ki gitmeyi düşünmüyorum, en azından bu çocuklar büyümediği sürece! bu arada Yüzüklerin Efendisi’yle karşılaştıracak değilim, o kadar iyi bir uyarlama ve o kadar özenli bir çalışmayı kolay kolay göremeyiz zaten. Son olarak gelelim bile bile bir çocuk filmine niye gittiğime! Narnia’ya beni çeken tek şey filmin çok iyi olduğu söylenen efektleri. bırakın Allah aşkına 4 sene önceki 3 filmlik bütçesi neredeyse bir Narnia eden o filmin efekteri Narnia’dan çok çok daha iyi(bu sayılmaz ama, sadece teknik bir karşılaştırmaydı çünkü). (4)
14 Ocak 2006 tarihinde eklendi
arkadaşlar film güzel hakkını yememek lazım
andrew adamson iyi iş çıkarmış
yanlız film daha çok çocuklara hitap ediyor harika bi çocuk filmi bence büyükler çok şey bekleyerek gitmesinler hele hele yüzüklerin efendisi tadında bir başyapıt gibi bişi sakın hayal etmeyin aksi takdirde sizde benim gibi büyük hayal kırıklığı yaşarsınız sonuç olarak bence 7-12 yaş için muhteşem bi film
15 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Grafikler gerçekten çok iyiydi. Film yetişkinlerin de sıkılmadan keyifle izleyebileceği türden. Yinede hikayenin çoçuklara yönelik bu kadar basitleştirilmemiş, basit bir dille işlenmemiş olmasını tercih ederdim. İçerisinde inanca, özgüvene, kardeş sevgisine dair güzel öğretiler var. Ancak kan-dehşet görmemiş dahi olsak, izleyici yaş seviyesi düşük olan bu tarz filmlerde savaş sahneleri ve alınan zaferlerle savaşa teşvik edici olunmamalı diye düşünüyorum.
23 Ocak 2006 tarihinde eklendi
ilk fantastik fılm deneyimimdi.ve ilk enteresan yaratıgı gorunce tuylerım dıken dıken oldu.bu tarz ılk fılmım oldugu ıcın benım hosuma gıttı dıyebılırım.bılemıyorum ama dıloglar cok basıt geldı bana.mesaj da tıpık bır "ıyılık yap ıyılık bul" kotuluk yaparsan kotuluk bulursun seklındeydı.netıcede her sey bı yana guzel vakıt gecırdım sayılır.ızlenebilir..
19 Ekim 2008 tarihinde eklendi
15 yaş ve altı izleyiciler keyif alabilir ama üstü olup film süer diyenlere hayret ediyorum.resmen çocuk filmi bu, boşuna izlemeyin çocuk değilseniz.gidin yüzüklerin efendisi,indiana jones gibi filmleri izleyin tekrar tekrar ama bunu değil!!!