Stanley-2
3 Mart 2006 tarihinde eklendi
+7 yazıyor film başlarken. herkes biliyordur bunun ne anlama geldiğini. ama burda bir eksiklik var; bana kalırsa doğrusu 7-10 olmalıydı. yani film ilkokul seviyesi üzerine çıkamayacak bir film.Hikayenin çocuklara hitap ettiğini biliyoruz. ancak bu kadar büyük paralarla oluşturulan bu fantastik dünyada, neden çocukları sinemaya getiren diğer aile üyeleri için ufak da olsa birşeyler yapılmamış? üstelik Shrek’te bunun alasını yapan bir yönetmen nasıl olur da gerçek fanilerle çektiği bir film bu kadar çocukça, basit, sığ olur anlamadım, şaşırdım! repliklerden tutun hikayenin gidişatına, özensiz makyaj çalışmasıdan tutun(özellikle 150 milyon dolarlık fantastik bir filme göre oluşturulan yaratıkların -daha çok, geri planda kalanların- bu kadar özensiz durması hayet verici, Dünyayı Kurtaran Adam geldi aklıma) olayların hareketsiz ve basitliğine, sadece çocukların gözünü boyamaya yönelik gibi duran uyduruk açıklamalara... Herşey 7-10 yaş sınırı dahilinde gerçekleştirilmiş. elinde kılıçla savaşa giden, envai çeşit birbirinden güçlü yaratığın yanında, ’ama bize ihtiyaçları var’ diyen çocukları, onların mantık seviyesinde izlemek, kusura bakmasın kimse ama 20 yaşındaki beni, müthiş derecede bunalttı. Sinemaya gitmeden önce ’evet bu bir çocuk filmi’ diyerek gittim, tamam; ancak bu noktada şunu söylemeliyim Harry Potter’lara çocuk filmi diyenler sanırım bunu izlerlerse baya bir etkisinden kurtulamayacaklardır(rüyalarını ellerinde kılıçlar, bıçaklar, oklarla, çeşitli oyuncaklarla basacak çocuklar). Harry’ci değilim; ancak şunu söyleyebilirik ki; sevgili Harry bunların rahatlıkla abisi olabilecek düzeyde.Uzun zamandır sinemada bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum. Devam filmlerine tabi ki gitmeyi düşünmüyorum, en azından bu çocuklar büyümediği sürece! bu arada Yüzüklerin Efendisi’yle karşılaştıracak değilim, o kadar iyi bir uyarlama ve o kadar özenli bir çalışmayı kolay kolay göremeyiz zaten. Son olarak gelelim bile bile bir çocuk filmine niye gittiğime! Narnia’ya beni çeken tek şey filmin çok iyi olduğu söylenen efektleri. bırakın Allah aşkına 4 sene önceki 3 filmlik bütçesi neredeyse bir Narnia eden o filmin efekteri Narnia’dan çok çok daha iyi(bu sayılmaz ama, sadece teknik bir karşılaştırmaydı çünkü). (4)
Devam filmlerini sabırsızlıkla bekliyorum.Benim gürselliği çok hoşuma gitti aslında iyi yorumlarımın çoğu sebebide fantastik filmlere olan tutkum her yaştan izlenebilir bir film ufak kız felaket tatlıydı ve çocuğu olanların bir çok insani duyguyu öğrenmesi için ailelerin götüreceği nadir eğitsel filmelerden biri.
doğrusu bu film beni hayal kırıklığına uğrattı filmde çok klişe var aralarında benzerlik bulunan yüzüklerin efendisiyle kıyaslanamaz bile filmdeki dövüş sahneleri ve çocukların dövüşme ve silah kullanma teknikleri de çok acemiceydi. film bence çocuklar için de uygun değildi; çok fazla şiddet sahnesi vardı.
böyle bir filme nasıl methiyeler yazılmış anlamak mümkün değil.kah harry potter,kah yüzüklerin efendisi filmlerinin yaratıklarından aşırma kahraman(cık)lardan müteşekkil bir hayal kırıklığı...çocuklar için ideal olabilir...yoksa çok sıkıcı olduğunu düşünüyorum.
Hayal gücü gelişmiş bir çok edebiyatçı eserlerinde kendi dünyasını yaratırlar ve o dünya üzerine yorumlar yaparlar. Bu hikayede de C.S.Lewis müthiş bir hayal gücü vasıtasıyla bambaşka bir dünya yaratıyor ve bu dünyaya narnia ismini veriyor. Hikaye tam olarak olmasada aynı dönemlerde yayınlanan Lord Of The Rings serisine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Her ne kadar iki yazar birbirinden etkilenmiş gibi görünsede her iki eserde ileriki kitaplarda birbirinden ayrılıyorlar. 7 ciltlik seriden oluşan Narnia Günlükleri daha çok birbirinden bağımsız küçük hikayelerden oluşuyor. Ayrıca narnia günlükleri: aslan, dolap ve cadı yayınlanma sırasına göre birinci kitap olmasına karşılık C.S.Lewis bu kitabı hikaye akışına göre ikinci sıraya koyuyor. O zaman neden bu kitabı ilk olarak yayınladı sorusunun cevabını ise doğrusu bende bilmiyorum.Herneyse filme dönecek olursak, basit bir çocuk kitabı gibi görünen bu film ayrıca yetişkinlere yani bizlere de hitab ediyor. Her fantastik filmlerde yaptığım gibi bu filmde de mantık öğesi aramadım çünkü bu tarz filmlerde olayların geçtiği dünya bizim yaşadığımız dünyadan çok uzak ve farklı. Hiç var olmayan bir şeyde mantık aramak mantıksızlığın önde gideni. Dolayısıyla bu açıdan baktığınızda film sizi hiç rahatsız etmeyecektir. Susan, edmund, peter ve özellikle lucy karakteri mükemmel, tabii beyaz cadı rolünde izlediğimiz bağımsız filmlerin vazgeçilmez ismi Tilda Swinton filmin en etkileyici karakterlerinden birisi. Narnia’yı sonsuz bir kışa mahkum eden ve kehanetin gerçekleşmemesi için elinden geleni yapan beyaz cadı görünüşüyle kötülüğün dış görünüşle bir alakası olmadığını ve tamamen içsel olduğunu vurguluyor. Fantastik filmlerin vazgeçilmez unsuru özel efektler öylesine yerinde ve sade ki bu narniayı bize daha çekici kılmaya yetiyor. Tamamen özel efekt mucizesi aslan karakteri ise neredeyse gerçek hayattaki aslanları aratmayacak kalitede ve kusursuz bir çalışmanın ürünü. Ayrıca beyaz cadının giydiği müthiş kostümlere ise diyecek bir sözüm yok, neden hak ettiği bu dalda oscara aday olmadı bir türlü anlayamadım. Müzikleri ve kullanılan teknik ne kadar özenli bir çalışma olduğunu kanıtlamaya yetiyor. Filme oscar gecesinde büyük şans diliyor ve bu fantastik dünyada sizinde bir biletinizin olmasını umut ediyorum...
kardesim zoruyla gittigim ve zaman kaybı olmadıgını düsündügüm tek film bu. gercekten basarılı bir yapım. sadece aslanın yapımının 2 yıl sürmesi filmin kalitesini ortaya koyuyor
Bu filme ne zamandır yorum yazmak isitoyordum fakat vakit olmadı. Çünkü hayatımda izlediğim en iyi 10 film arasına girebilecek bir film. Bence en iyi fantastik filmler arasında. Oscarda da birçok alanda aday oldu ama bazı alanlarda da aday olabilecek hâlde iken olmaması beni şaşırttı doğrusu. Tek eleştirim ikinci kitaptan başlanması. Bence Harry Potter gibi sırayla gidilmesi daha iyi olurdu ama olsun. Yine de çok beğendiğim ve bazı alanlarda Oscarı hakeden bir film.
çok güzel...heycanlı,sürükliyici...insanı şaşırtıcak süprizlerle dolu....bi ara kötülerin kazanacağı hissine kapıldım......ama öyle inanılmaz bir senaryo varkı,işler toparlandı...bence herkes izlemeli......kötü diyenler bakırköye gitmeli....:-)))))))
Fena değil.. Fakat basının bununla karşılaştırdığı filmler kesinlikle yanlış. Ne Yüzüklerin Efendisi serisi kadar büyük işi ne de Harry Potter kadar sert olabilen bir film. Narnia ailece izlenebilecek çocuksu bir film.(6/10)
filmi sinemada 2 defa izledim...tam bir narnia hayranı olarak diyebilirimki film yapılması gerekenden daha iyi yapılmış...ayrıntı olarak kitabı 2'ye katlar...uzun bekleyişten sonra böyle bir film izlemek insanı her zamankinden mutlu kılıyor...filmin başından sonunua kadar mitoloji kokması,özellikle filmin başındaki o dönemin ingilteresini çok iyi yansıtmasıimüzik ve görüntülerle bunu desteklemesi,narnia'yı ilk gösterdiğinden itibaren sanki gerçekmiş gibi yansıtması beni çok memnun etti...faun tumnus ve oreius(sentor)a çok önem vermesi ve karakterlerin iç çatışmaları filmi çok heyecanlı yapıyor..bu arada tabii weta'yada teşekkürler,harika tasarım ve efektler yapmışlar,görüntü ve ses efekti mükemmele yakın...bugünlerde "prens caspian" ında anlaşmaları devam ediyor,ve bu beni heyecanlandırıyor...çünkü o kitapta tam bir fantezi başyapıtı...:)
Açıkcası gitmeden önce çocuklar için yapılmış bir film olduğunu düşünüyordum ama gidince yanıldığımı anladım.Çekimler mükemmel son derece kaliteli ve harika bir fantastik film
Dün gece zorlu kış şartlarına aldırmadan Narnia günlükleri için sinemanın yoluna koyulduk. Film çok güzel başladı ancak ilerledikçe, filmin çocuklara çok fazla hitap ettiğini gördüm. Görsel öğeler güzeldi, arka plandaki müzikler harikaydı. Biraz yüzüklerin efendisinin havasını yakalayabilirim diye düşündüm ama alakası yokmuş. Yanından bile geçemez. Çocuklar için eğlenceli fantastik bir film.
kitabıyla benim işim yok filmi değerlendirirsek güzel ilerleyen masalsı anlatımına rağmen her an sıkılacakmşsınız gibi ilerleyen ama vaktinizi çok da boşa harcamayan bir film filmde bu kadar türk izlerinin olması da ayrıca hoşuma gitti
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch, and The Wardrobe süper bir kitaptı ve nihayet süper bir film oldu. Gitmeden önce fragmanlarını ve soundtracklerini defalarca izleyip, dinliyordum ve nihayetinde geçen hafta sinemada izleyebildim. Eskilerin bayram şekeri tadında dediği bir deyim vardır, bu film de aynen bana o tadı verdi. Walt Disney ve Walden Media'ya sonsuz teşekkürler, aslında teşekkürün büyüğü C. S. Lewis'e... Dilerim Prince Caspian da ilki gibi güzel olur ve bizleri yeniden heyecanlandırır. Bu filme gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim, şimdiden iyi seyirler... :)