haylan-18
6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Tony Scott'ın muhteşem tekniğiyle gerçekten de unutulmayacak kadar iyi bir film..Denzel Washington rolünde adeta devleşiyor..Dakota Fanning yaşından beklenmeyecek kadar iyi performans veriyor..filmin sonunda hüzünlenmemek imkansız..
Filmi az önce izledim,uzun olmasına rağmen hiç sıkılmadım. Oyuncular süperdi bu arada bayıldım.Ama sonu biraz üzdü beni dayanamadım ağladım ne yalan sööyliyim.neyse izlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar vaktinizi boşa harcamış olmazsınız :))))))))))))))
film gerçekten çok guzel ama herkes washingtonun oyunculugundan bahsetmmiş o zaten kendini ispatlamış ama kimse küçük dakota(pita) dan bahsetmemiş filme en buyuk duyguyu katanlardan biri o yaşta bi kızın bu kadar gusel oynamasaı ve suana kadar sadece 10 (ki bu sadece benim bildigim)filmde rol alması kimsenin dikkatini çekmemiş gibi...
Beyazperdeye üye olunur da bu filme yorum yapılmaz mı?? çok derinden etkiledi;Polis: Burası benim yetki alanım, bu adamları en az cherasy kadar istiyorum.Rayburn: Bu hafta sonunda sizin 10 yılda mahkemelerde sağlayamayacağınız kadar adalet sağlayacaktır. Sadece yoluna çıkmayın.Polis: Niyetim bu. Hatta elimden gelirse ona yardım edeceğim. Ama onu anlamak isterdim. Bunu sağla...Rayburn: Pita Ramos, bu sizin için bir rakam, yani bir ölü daha ama sadece sayı..Polis: Peki chearsy için anlamı neydi?Rayburn: Yeniden yaşamanın güzel olduğunu göstermişti.Polis: Ve onlar bunu elinden aldılar, he?Rayburn: Saçının bir tek teline bile dokunmasaydık diyecekler. Bir adam bir sanatçı olabilir, her konuda.. Bu yaptığı işte ne kadar iyi olduğuna bağlı. Chearsy’nin sanatı ölümdür. Ve o; başyapıtını çizmek üzere... Söyleyecek başka birşeyim yok..Benim de söyleyecek başka birşeyim yok.
Denzel washingtonun en iyi filmi,onun olduğu bütün filmler izlenir zaten,ama bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim,herşeyiyle mükemmel,senaryo,oyunculuk.müzik,hepsi harika,benim 1 numaralı filmim.sizde kesinlikle izlemelisiniz,pişman olmayacağınıza eminim..lütfen izleyin. 10/10
ilk 10 filmimi sorsalar arasına girecek filmlerden biri. belki klasik bir senaryo (intikam alma) gibi görünsede. zaten oyunculuğunu çok beğendiğim denzel washington yine çok iyi iş çıkardığı filmlerden biri. paul cameron'ının (görüntü yönetmeni) enfes kamera hareketleri ile dahada güzelleşen bi film. filmin soundtrack'ine dikkat !
not:1987 fransız-italyan ortak yapımı olan ve başrollerini scott glenn, joe pesci, jade malle ve danny aiello oynadığı, elie chouraqui yönettiği aynı adlı filmin bir yeniden çevrisidir.
film gerçerten çok etkileiyici.çok güzel bi film olmuş.Denxel Washington'un preformansı büyüleyiciydi.filmi izlerken yerimden oynayamadım.sonunda kendini feda etmesi gerçekten mükemmeldi.filmeden çok denzel Washington'un performansı dikkat çekiyordu.
Gerçekten muhteşem bir film.Duygusallık barındıran bir aksiyon filmi ayrıca tam bir aile filmi. İzlemedim diyen birini buldum mu oturup onunla tekrar tekrar izliyorum....gek
hayatımda seyrattiğim en güzel ve en dokunaklı ikinci film (eşkıya'dan sonra).. küçük kız pita, john creasy'ye yaşamayı hatırlatıyor.müzikler ise başka boyutlarda.. kusursuzluk..