KaliteTAKİP
10 Şubat 2012 tarihinde eklendi
uzun zamandir yorum yazmak isteyipte bir turlu firsat olmamisti bu film icin soylenebilecek fazla birsey yok Denzel Washington varsa suphe duymaniza bile gerek yok konusu oyunculuk ve surukleyicilik konusunda cok iyi film olmus arsivine film ariyanlar icin bulunmaz yapim siddetle tavsiye ederim iyi seyirler
Meksika'daki çocuk kaçırma olaylarını ve bu sektörü kendisine fon olarak seçerek bir dostluk ve bağlılık hikayesi anlatmış yönetmen scott. Çok önemli bir film değil, yer yer tempo da insanı sıkacak kadar düşüyor ama görsellik ve kurgu iyi. Klasik bir scott filmi işte...
kesinlikle katılmıyorum bu puan bu film için az bile mükemmel bi film danzel washingtonun en iyi filmi.Filmden inanılmaz etkilendim nerdeyse bir baş yapıt 10/10
yani normal bir film o kadar abartılacak bir yanı yok bence.herhalde ben de beklentilerimi çok yüksek tuttuğmdan olacak ki pek de tatmin etmedi. keşke dakota biraz daha fazla görünseydi...
Tony Scott gibi müthiş bir yönetmen ve Denzel Washington gibi usta bir oyuncu birleşince ortaya doğal olarak şahane bir yapım çıkıyor. Başından sonuna kadar gözlerimi ayırmadan izlediğim nadir filmlerden biri. Dakota Fanning de küçük yaşına rağmen öyle bir oyunculuk sergiliyor ki hayran olmamak elde değil. 9/10
filmin yarısında nasıl olurda haha şimdi bitecek denirki anlayamadım...film 146 dk. yarısı 73dk eder buda böyle bir film için çok çok kısa zaten( komediler bile 80dk civarında olur en kısaları)..hem filmin konusunu bir kerecik okuyan ve filmin isminin anlamını kavrayabilen biri kızın kaçırıldıktan sonra öldü imajı verilse bile ölmediği ve adamımızın intikam alacağı belli=)))deilmi dostum don..ama sonu en azından iyiydi...
Beyazperdeye üye olunur da bu filme yorum yapılmaz mı?? çok derinden etkiledi;Polis: Burası benim yetki alanım, bu adamları en az cherasy kadar istiyorum.Rayburn: Bu hafta sonunda sizin 10 yılda mahkemelerde sağlayamayacağınız kadar adalet sağlayacaktır. Sadece yoluna çıkmayın.Polis: Niyetim bu. Hatta elimden gelirse ona yardım edeceğim. Ama onu anlamak isterdim. Bunu sağla...Rayburn: Pita Ramos, bu sizin için bir rakam, yani bir ölü daha ama sadece sayı..Polis: Peki chearsy için anlamı neydi?Rayburn: Yeniden yaşamanın güzel olduğunu göstermişti.Polis: Ve onlar bunu elinden aldılar, he?Rayburn: Saçının bir tek teline bile dokunmasaydık diyecekler. Bir adam bir sanatçı olabilir, her konuda.. Bu yaptığı işte ne kadar iyi olduğuna bağlı. Chearsy’nin sanatı ölümdür. Ve o; başyapıtını çizmek üzere... Söyleyecek başka birşeyim yok..Benim de söyleyecek başka birşeyim yok.
Film gerçekten güzel, hele gerçek bir öyküden uyarlama olması en sonunda karşıma çıkınca koltuğuma çakıldım (Benzer etkiyi TanrıKent te de yaşamıştım)
Özellikle Denzel rolünü çok güzel oynuyor; yıkık ve hayattan beklentisi olmayan insan rolünü... Üstelik küçük kızla beraber olduğu dönemlerde kimi zaman duygu yoğunluğu olabildiğince yükseliyor; Filmin güzel müzikleri de cabası. Daha sonrası da kendimizi bir anda hızlı bir aksiyon filminde buluyoruz.
Neticede film gerçekten güzel ama arkadaşların dediği gibi kült statüsünde bir film diyemeyeceğim. 8,5/10 İzleyin
Abartılı bir puan olmuş.Filmin senaryosu gayet basit ve klişe fakat filmi izlettiren şey danzelın inanılmaz oyunculuğu.T.scottın gereksiz yere yaptığı kamera oyunlarıda bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.Film izlenebilir bir film ama 8.8lik filan da değil 6/10