filmin büyük bir bölümü mağarada geçiyor başrolllerin hepsi kadın ve bu nedenden dolayı da kadınlar arasındaki kııskançlık bu filmde de var, vay sen benim erkeğimi nasıl seversin onunla beraber nasıl beraber olursun sonra kadının kafasına sert bir cisimle vurur öldürür (bol kanlı olarak) pekte geren bir sahnesi yoktu açıkçası başroldeki kadının hastanede çıplak ayaklarla yürümesi ve ışıkların sırasıyla kapanması çoğu korku filminde olduğu gibi bu filmde de unutulmamış(emily rose) ve yine canavarlar mutasyon geçirmiştir mağara şartlarına alışmıştır o bakımdan gözleri görmez ama çok iyi duyarlar aman sessiz olalım vb... korku filmlerinin bu filmde nasıl harmanlandığını çok iyi bir şekilde görebilirsiniz
son yıLLarda kaLitesiz ve kLişe doLu korku-geriLim fiLmi tecrübeLerimden sonra uzun süredir sinema saLonunda seyretmediğim bu türe bir şans vermek istedim.'yılın en iyi korku fiLmi' ödüLü ve iddasıyLa karşımıza çıkan bu yapımı oLdukça merak ettiğimi de sakLayamam.ama bu asLa büyük bir bekLenti değildi.ama bekLentimin büyük oLmamasına rağmen o kadar büyük bir hayalkırıkLığı yaşadım ki...fiLmin iLk yarıda kLostrofobik öğeLeri kuLLanarak az da oLsa beni gerdiğini gizLeyemem(fiLmi izLediğim salonun normaL boyutlardan çok daha ufak oLması da buna etkendi asLında).10 dakika ara olduğunda fiLmin ikinci böLümü için az da oLsa umudum vardı açıkçası.ama tam tersine fiLm her dakika daha da kötüye gidiyor,tüm kLişeLere yapışırcasına sarılıyor,seyirciyi kensidinden sürekli uzaklaştırıyordu.goLLuma benzeyen ve hiçbir orijinaLLik taşımayan yaratıkLar,sürekLi çığLık atan güzeL hatunLar,kan ve et parçaLarını boLca kuLLanmak gibi ucuz korku öğeLerini kuLLanmak,güzel hatunları mide buLandırıcı iğrenç durumLara düşürmek(ki benim midemi biLe bulandırmayı başaramadı bu fiLm)...şaşırtmaya çalışmak isteyen ama saçmalayan bir son.açıkçası beLLi bir süre sonra fiLmin çift kanatLı ped reklamına dönüşmesinden oLdukça korktum.kofti yaratıkLarLa savaşmayı öğrenen,kendiLerine güvenleri gelen hatun oLgusu fiLmi çok daha reziL durumLara düşürmüş.filme bu ödüLü vermek için ne buLduLar diye bolca düşündüm ama ben bir şey buLamadım.paranıza ve vaktinize acımak istemiyorsanız ben uzak durmanızı tavsiye edicem.bu filmi gerçekten korku fiLmi iLan eden saygıdeğer üyeLeri de hayretle karşıladım.bu fiLmin 11 yaşından büyükLeri korkutacağını ya da gericeğini hiç sanmıyorum.hayatımda izLediğim en kötü fiLmLer Listesine girmeye aday kesinLikLe.bence fiLmin yapımcıLarı o ödüLü aLıp fiLmi sonuna kadar izleme sabrını gösterenLere vermeLiLer...SaygıLar...
klasikleşmiş bilimselliğe dayandırılan ucube filmlerinden korku filmi dediğin izleyeni kendine inandırıcak bende hiç öyle bir etki bırakmadıbilimselliğe dayandırıyolar sonra nasılsa açıklaması var diyerekten saçmaladıkça saçmalıyorlar hiçbir inandırıcılığı kalmıyorne yazıkk ki!! 4 yanlış 1 doğruyu götürdü5/10
Yaratık filmleri hiçte gerçekçi değil..Korkunç olan sadece yaratıkların aniden zıplatan çıkışı,kızların performansına diyecek yok ama.filmin sonu çok vasattı..Gelmiş geçmiş en iyi korku filmi değil,klasık yaratık filmi işte..
Bence bu puanı haketmeyen bir film. İzledim ve pişman oldum. 2 saatim boşa gitti çünkü bunun yerine başka film izlerdim. Bu film için "ucuz korku" tanımı yerinde olur ama aynı zamanda eksik kalır bu tanım. Çığlık atan teenager kızlarla bizleri germeye çalışıyor film. Sonunda da nereye bağlamaya çalışmışlar onu da anlamadım, doğum günü pastası ile ilgili bişeyler.. Zamanınıza yazık... (2/10)
filmi şuan izledim.izlemeden önce buradaki bazı yorumları okumuştum ve şuan hayretler içinde kaldım..film inanılmaz kötüydü ben 1 verdim ama 1 fazla geldi bence..şaçma sapan olmuş..belki 15 yaşında olsam güzel gelebilirdi..korku filmlerinden bir türlü korkmadığım için %90 ı çok saçma ve kötü geliyor bana..bu filmi beğenmek için anlık şeylerden korkan kişiliğe sahip olmak gerek..eğer siz korku filmlerinden haz alıyorsanız izleyin diğerlerinden pek farkı yok ama 6. his gibi filmler sadece benim için güzeldir diyosanız camdan aşşağıyı seyredin eminim daha çok zevk alacaksınız :)
film hakkında olumlu yorumlar yazan arkadaşları anlayamıyorum. onlarca kez aynı konu üzerine filmler yapıldı. mağarada mahsur kalınır ve birkaç yaratık tarafından sırayla öldürürler. Ben film almadan önce bu siteden mutlaka incelerim ve öyle izlerim. aldığı puanı asla haketmiyor. ışığını, ses efektini ben bilemem. ne senaryo düzgün, ne oyunculuklar, herşey berbat. daha basit bir konu olmazdı zaten. fakirlikte son nokta bu. mağara ve 6-7 oyuncu. altın semer vursak bile bu film 2 puan etmez. hayatımda izlediğim en kötü 3-5 filmden biriydi. berbat 10/1
filmde gerilim arayanlar için iyi bir film.ama yaratıkları hiç beğenmedim insana benziyorlardı.insan daha korkunç görünümlü şeyler istiyo korku filmlerinde.bide kızların onları dovup bazılarını öldürmeleri çok saçma.güçleri nasıl yetiyor diye düşünüyor insan.bi de filmin ilk yarısı çok sıkıcı.onun dışında yılın başarılı filmlerinden diyebilrim.fakat boş salonlara oynadığını da hatırlatıyım.
Puana bak yaa.. Şu puanla nasıl bir film beklediğinizi biliyorum. Ben de buna aldanmıştım. Hiçbir filmi izlediğime bu kadar pişman olmamıştım. 1 puan bile verilmez bu filme.
Bu film bir Türk yapımı olsaydı eminim alacağı puan 2 ya da 3.Yabancı yapım oldumu millet herşeyi unutup içeriğini göremeden yüksek puan veriyor.Gerçek bir sinama sever bu filmin izlenecek bir film olmadığını bilir.10/1
hiçbir filme karşı bu kadar acımasız olmam ve bu kadar düşük puan vermem ama tam bir zaman kaybı.. kesinlikle izlemeyin derim hele korkacağınızı umarak izlerseniz(benim gibi)ki korku filmi olduğu için böyle bir beklenti içinde olmak gayet doğal;çok büyük hayal kırıklığına uğrarsınız..