istanbul-sevdalysy
10 Mart 2007 tarihinde eklendi
böyle bir film insanın karşısına her zaman çıkmaz şeref onur haysiyet insaniyet güç en önemlisi inanç .sanki insana işte kaybetmeye başladığımız Türklük değerleri dedirtiyor.ya bu adamlar bide bizim tarihimizi film yapsalar ne hoş olur savaşlarımızı başarılarımızı mesela İstanbulun fethi falan siz ne dersiniz????....
gerçekten hariika bir filmdi.kanlı elmas filmine gitmemin asıl sebebi bu yönetmendi.son samurayı izleyip "beğenmediğini" söyleyen kişi bence filmi bir daha izlemeli ve tekrar yorum yapmalı.kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.
Olanüstü bi akıcılığı var; hiç bi dakikasında bıkkınlık vermiyor.Başrol oyuncularının yanısıra Katsumato'nun kardeşi rolünü oynayan aktör süperdi..En çok o ilgimi çekti..Sizinde dikkat etmenizi tavsiye ederim..
Sürükleyici bir film...Görüntü yönetmeni harika bir iş başarmış...Angelopoulos filmlerini aratmadığı söylenebilir;yakalanan resimler açısından.Film,emperyalist güçlerin kültür akımlarını nasıl yok ettiğine çok güzel bir örnek vermiş...Dehşetli bir yolculukta kendimi buldum filmi izlerken kesinlikle arşiv niteliği taşıyan,Tom cruise'un zirve yaptığı bir film.Vanille Sky'dan sonra en iyi performans bu filmde kesinlikle kaçırmayın...
sinemada üç defa izlediğim filmlerden..filme gitmeden önce samuray kültürüyle ilgii bir yazı okudum..filmi izlerken o kadar çok ayrıntının yer aldığını gördüm..bu filmi zilemeden önce mutlaka samuray kültürü hakkında biraz araştırma yapın..o zaman bu filmin 10 puanı hakettiğini anlarsınız..japonlar Tom crusie’u oyunculukta resmen ezip geçmiş..tom cruise’a rağmen 10 puan verdim bu filme....arşivlik film..
hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri. çok etkilendim bu filmden. tekrar tekrar izlerim yani. kendi değerlerine sahip olmanın önemini tekrar anlıyor insan. tom cruise'da çok iyi oynamış herkes izlesin.
Yenilmeyen tek duygu onur ! Son samuray şimdiye dek izledigim en iyi film diyebilirim.. Sergilenen oyunculuk tek kelimeyle muhteşem.Senaryo filmin uzunluguna ragmen olaganüstü akıcı.Müzikler filme öylesine oturmuşki filmi yaşıyorsunuz..Son samuray ın kotu denebilecek tek yanı yok ! izlemeyenler çok şey kaçırmış olacak.
tom cruise un son dönemdeki en iyi filmi oyunculuk konuşmuş ama asıl tebrik edward zwick e ken watanebe gibi bir adamı sinemaya kazandırmış tamam benim sinemam değil ama sonuçta o da amerikalı değil empoze oldu şimdiden aslında üzülüyorum yazınca gördüm ya