Bu film savaşın ve cesaretin gerçek yüzünü gösteren bir film en iyi film en iyi oyuncu ve en iyi senaryo 10/10 kaliteli film seyretmeyenlere tafsiyem..
bu film benim için de bir son...Bir daha savaş filmi beğenmem, beğenemem... Haykırmak geliyor ınsanın ıcınden.Öyle bir filmki Ninjaların sahnesınde kalp atıslarım hızlanıyor, öfkeleniyorum, tuylerim diken diken oluyor.Dunyaya başka bir pencereden bakıyorsun. Samuray hayranı yapıyor ınsanı...Onur, işte yaşam budur. Tekrar tekrar izlenmeli müthiş bir film. Bızı bız yapan değer yargılarını, mırasımızı öldürmemeli.
Ameliyat öncesi verilen narkozu kimse hatırlamaz. İlk öpücüğümüzün kaç saniye sürdüğünü veya tahin helvasının dil üzerinde kaç saniyede eridiğini.. İşte öyle bir etki bırakır .Tom Cruise Abi nin son samuray filmi... izledikten sonra vücuda damla damla nüfuz eden serum etkisi yapar, değerini geç anlarız
Last Samurai kardeşlik,paylaşım,yaşam disiplini ve maddi hırslardan arınmanın mükemmel bir şekilde resmedildiği bir şaheser.Maddeleciliğin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşayan bizlere,insan olmanın gerektirdiği erdemleri hatırlatan(samurayların köy yaşamı sahneleri) özgün bir film.Soundtrack albümlere ilgili olan birisi olarak The Message ile birlikte dinlediğim en iyi film müzikleri.Albümünü mutlaka edinin.Sessiz bir ortamda gözünüzü kapatın ve bu müzikleri dinleyin,hak vereceksiniz.İzlemeyenler için sinema adına bir şeyler hep eksik olacak [10/10]
bu filmde özellikle samurayların köyünde geçen ve samuraylarlarla kurduğu diyologlar ve onların yaşam tarzını ön plana çıkarması ve son final sahnesi ile çok etikileyici bir film kusuruz diye biliriz ...