tizep
12 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Serinin kuşkusuz en izlenilebilir filmiydi. Gary Oldman Sirius Black rolü ile renk katmış. Ama filmin finalinde ortaya çıkması ilginç. Böyle bir oyuncu tüm film boyunca oynatmaları gerekirdi. Gary Oldmanı Hannibal filminde izlemiştim marjinal rollerin hakkını fazlası ile veriyor. Harry rolünde ki Danny bu filmde spastik hareketleri ile beni şaşırttı. Dumbledore rolünü yeni devralan aktör ölen Richard Harrisi aratmadı tıpatıp benziyor. Görsel efektler çok iyiydi. Müzikte keza müthişti.
çocuk oyuncuların artık ergenlik çağına girmeye başladığı film.. bu açıdan da farklıydı ilk 2 filmden.. yine akıcı güzel bir film.. ve seride izlediğim son filmdi bu..
İlk kez yaş sınırlaması getirilen hp filmine sinemaya gitmedim ve öylece unuttum gitti, derken kitabı aldım, okumaya çalıştım, bitirdim, hiç bir şey anlamadım çok karışık geldi, yeni yüzlerinde katılmasıyla kitap baya ağır gelmişti, bu yüzdendir ki filmede ilgim bir anda sönmüştü. Derken kuzenim filmin dvdsini bana yolladı.(hp tutkumu herkes biliyor.) Neyse akşam oturdum ve tek başıma izlemeye koyuldum, ilk dikkatimi çeker şeyler ana karekterlerin büyümesi ve daha iyi oyunculukları oldu. Yaş sınırlamasının getirdiği psikoloji ile korku öğelerini beklerken, film bir anda gerçekçi bir hal aldı, kitabın karışıklığı aza indirgenmiş ve izleyenlerin çok az beyin fırtınası yaparak çözülecek duruma getirilmişti. Hoqwarts okulunun değiştirildiği ise ilgimi çekmişti, bu yüzden benden koca bir eksi olan film. Bu eksiyi yapı harikası ruh emiciler ve şahgagayla kapattı. Woldemortun yokluğu, Sriusun filme dahil olduğu çok farklı ve serinin kuşkusuz en farklı filmiydi diyebilirim. Harrynin patronus yapması, hermionenin zaman kolyesiyle yaptığı şeyler, Trelawney filme dahil olması, efektler, konu ve kısaca hemen hmen herşeyin yerli yerince olduğu son derece mükemmel bir film, puanım; 10/8.
Konu olarak çok kötü bağlanmış yazar çok kısır bir senaryo kurmuş kötünün iyi çıkma sahnesi çok klasik ve basit kaçmış mantık hataları çoktu. Sadece görsellik vardı.
serinin bence en iyi filmidir...gayet güzelve karanlık yönü ağar bsana en fes bir film bunda cauron un yönetmenliği en büyük paydır kesinlikle...güzel bir film fantastik bir öykü izlenebili...
Bana göre serinin en iyi ve heyecanlı kitabıydı Azkaban Tutsağı. Bu sebepten serinin diğer filmlerinden daha başlangıçta bir adım öndeydi bu film. Fakat uyarlamadaki kusursuzluk gözardı edilmemeli, ruh emicilerin iyi canlandırılmasından zamanda yolculuk konusundaki (bu filmden konusu itibariyle beklenmeyecek şekilde) tutarlı ve değişik yaklaşımı beni oldukça etkiledi. Seriyi bilmeyen, sadece zamanda yolculuk konusuna ilgi duyan insanların bile keyif alabileceği türden bir yaklaşımdan bahsediyorum. 810