En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
fragilegirl
Takipçi
217 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
19 Ekim 2006 tarihinde eklendi
genel olarak beğendiğim bir film oldu.11 yönetmenden 11 ayrı bakış açısı yakalamak her zaman nasip olmuyor.bu yüzden kaçırılmaması gerekli..
en sevdiklerim (hangi yönetmenin olduğunu göremedim) sağır ve dilsiz kadının ve sevgilisinin olduğu film ve hindistanda geçen hikayeydi.hindistanda geçen hikaye zaten gerçek yaşamdan uyarlandığı için etkilememesi anlamsız olurdu zaten.sözde terör saldırısından sonra müslümanların nasıl gösterilmeye çalışıldığının en etkileyici anlatımını izlemiş oldum.acı çeken bir annenin "oğluma merhametli olmayı öğrettiğim için yanlış mı yaptım" diye sorması zaten olayı bitirdi..göz pınarlarımın dolmasına engel olamadım.en sevdiğim film bu oldu. ..ve bağıramayan bir kadınla sevgilisinin bulunduğu filmde beni etkilemeyi başardı.sessizliği bozan seslerin içinde parçalanan hayatların güzel bir panoraması.orjinal bir film olmuş bence. mısırda geçen hikayede ise olayın biraz daha mizahi yönüne değinilmiş.zaman zaman beni güldürmeyi başardı.küçük çocukların tavırları ve halleri komikti :) 8/10
Savaş ve türevlerinin etkileri kimi yonetmenler tarafından alenen, kimi yonetmenler tarafından ise dolaylı yoldan anlatılmış.en beğendiğim film Claude Lelouch’unki oldu. Çarpıcı repliklerle(!) bezenmiş, adrese teslim mesajlar olan iyi bir filmdi.’Amerika sakatlara göre bir yer değil, onlar muzaffer devleri sever. Hollywood kahramanlarına bayılırlar.’
sean penn'in şaheseri hariç hiçbirini beğenmedim diyebilirim. konular güzel ama işleyişler çok yavandı. hele son film "japon yapıyo abi." dedirtti, bayağı güldük eğlendik onda.
ama şu çok açıktı ki tüm yönetmenler (zaten genelde savaş görmüş, acı görmüş, terörizm görmüş ülkelerin yönetmenleri idi) "bizim yaşadıklarımızın yanında sizin ki nedir ki?" tavrına bürünmüşler. ki son derece normal bu da. ama dediğim gibi içlerinden tek sıyrılan ve görülmesi gerek film sean penn'inki olmuş. kapitalizmin yapay mutluluğunu çok güzel eleştirmiş.
Sean Penn’in çektiği film olaya bambaşka bir bakış açısı kazandırmakta, Penn muhalif kimliğini bu konuda bile konuşturmuş. Eminim ABD’de bu 11 dakikalık kısa-filme büyük tepkiler gelmiştir. Aynı film içindeki başka bir yönetmenin Afrikalı çocuklara, bir uçağına ardından şöyle seslendirmesi hakikaten ilginç olmuş: 'Üsame, Üsame gitme! Burada sana ihtiyacımız var!'
"iyi izleyici" mi :) adama gülerler be, bu 11 yönetmenin venedik film festivali'nde prömiyeri yapılan bu filmi venedik film festivali izleyicisini, sinema tarih buluşması'nda da istanbul izleyicisini öylesi heyecanlandırdı ki, venedik'teki 3 gösterim ve sinema tarih buluşması'ndaki 2 gösterim, toplam 5 gösterim (ki venedikte 1500er kişilik salonlarda oynadı) kapalı gişe oynadı. nereden mi biliyorum, ben bu yaz venedik'teydim ve filme yer bulamamıştım, sonra sinema tarih buluşması'nda zar zor en ön sıradan izledim. bizim "iyi izleyici"miz de, hem venedikli hem de istanbul'lu festival takipçisi sinema kurtlarından daha iyi biliyor ve 11 yönetmenin 1 yönetmen etmeyeceğini söylüyor. Komediye bak! :) Neyse, aslında iyi olmuş öyle yazması, en azından insanlar onu ciddiye almayacaklardır :)
arkadaşlar size ilginç bir yorum olarak gelebilir ama bence bu film tam protestoyu hak eden bir film yani sıfır hasılat.11 eylülde yaşananları hepimiz izledi gördü şimdi filimni çekip bize masum bir imaj yaratılmaya çalışılıyor bence paramızı başka filmlere verdesk daha iyi hizmet etmiş oluruz bu sektöre gerçi sonuçta hepsi americalının filim ama en azından 11 elyül acındırmasını ve değişik bir perspektif içine itilmeyi engelleriz
evet ya böyle balta eleştiri de yapılmaz ki.FİLM AMERİCAN KARŞITIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.sean penn hiç amercikan yanlısı film yapar mı bi kere yaw,hayret bişeysiniz.
süper bir bakış açısı. çok etkileyici ve gerçekten çok toplumsal. en iyi film bence sean penn' e ait. böyle bir bakış açısı kimin aklına gelebilir ki.. ve de çok şaşırtıcı.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.