lelaina
3 Şubat 2007 tarihinde eklendi
efendim, stephen sommers isimli sahis oturmus, babasina adamak icin bir film yapmak istemis. oyle bir film olsun ki icinde hem drakula, frankenstein, dr. jekyll ve mr. hyde, kurtadam olsun, hem de kari-kiz olsun, gorsel efekt, dolbi molbi ses olsun demis. lakin bunlari corba misali kazana atip karistirmayi unutmus. bu yuzden senaryodaki yapisal duzeni sezercik kibrista veya badi filmlerine benzetebiliriz. azicik heyecan yaptirsin, koltuga yapistirsin diye beklerken sadece güldürmüş bir film idi
Benim kanıma göre bir korku filmi olduğunu düşünmüyorum Van Helsing in.Van Helsing i süper kahraman kategorisine girebilecek bir yapım olarak düşünüyorum.Eğer kurt adam-vampir filmlerinden hoşlanıyorsanız kötü olmamakla beraber ortalamalarda (vasatta) giden bir yapım olduğunu söyleyebilirim.Bu filmde ortalamayı (vasatı) aşan taraf ise bol aksiyon içermesi ve size tam anlamıyla (efektleriyle tabii) görsel bir şölen sunması.Sonuç itibarıyla aksiyon ve görsel efekt kısmının vereceğim puanı arttırdığını söyleyerek ben bu yapıma 10 puan üzerinden 7.5 puan veriyorum.
güzel ve hareketli bir film olmuş ama senaryo önceden tahmin edilebilir ve insanı pek şaşırtmıyor ama film çok hareketli sıkılmak imkansız fantastik ve hareketli film severlere tavsiye olunur.Bu arada oyuncularda çok uyumluydu.
Görsellikle işi yürütmeye çalışan içi boş bir film.Diyaloglar sıfır.Müzikleri de aynı şekilde.Sahneler gereğinden fazla hızlı.Oturmuş bir film havasında değil..Alel acele denecek tarzda.İzlemek için izlenir.Tek artısı Kate Beckinsale in tatlı aksanı.
Bu film, bir filmin güzel olması için sadece özel efektlerin yetmediğinin kanıtı....o kadar başarılı özel efekt bombardımanı ve aksiyona rağmen çok sıkıldım filmi izlerken..bir de dikkat ettiniz mi kont drakula aynı feridun düzagaç:) bu benzerlik kafama takıldıktan sonra zaten filmden iyice koptum
eğer mumya filminde eğlendiyseniz yine eğlenebilirsiniz ama bu konsept artık baydı(benim için):bi kahraman,salak yardımcısı,yeni aşkı ve tam zamanında yapılan kurtarmalar,şovlar ve efektler)filmin açılışı hoş ama devamı görsellik dışında fazla bi şey vadetmiyor.iflah olmaz sommers hayranları izlesin!
Filmde tesadüf, rastlantı unsuru fazla yer alsa da izlemeye değer fantastik bir aksiyon filmi ...Müzikler güzel ... Tempo düşmüyor ve sürükleyici ... 10 üzerinden 8 puan veriyorum ...