frodobaggins-2
23 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
bu filmin neresine güldünüz anlamadım. zaten jim carey için gittim diyebilirim. ama bu filme jim carey için bile katlanılmaz. sonuna kadar sabırlı bi şekilde izledim belki sonunda bi şey çıkar diye. bence çok basit bi film. 3 kitabın birleşimiymiş güya. demekki 3 kitaptan çıkara çıkara bu kadar konu çıkarmışlar. 6-12 yaş arası için uygun diyebilirim.
jim carrey ne zmn ciddiye alınacak acaba!bence adı en ii aktörler gyiklerinde geçmeli.bu filmde de müthiş performansıyla gözümden yaş getirdi-gülmekten tabi-gerçi film de birz fazla uzatılmış gibiydi ama görüntüler çok güzeldi.masal tadında bi felaket filmi izlemek bu sırada da gülmek garip bi olay diil diyorsanız izleyin.tabi carrey için de
Film lemony snicket’s takma adlı bir yazarın sıradışı öyküleri olan boeidler ailesi ve çevresinde yaşanan talihsiz olayları anlatıyor. Film bildiğimiz üzere ilk üç kitabın öyküsünü bir arada veriyor. Seriyi uzatmamak adına önemli bir fikir ama, herşeyin bir anda olup bitmesi izleyicide bir tatminsizlik yaratmıyorda değil. Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla izleyicilerde tepkisini bu yönde vermiş.Jim Carrey, Merly Streep ve çocuk oyuncular filme o kadar yakışmış ki bunuda gözden kaçırmamak mümkün değil. Sanat yönetimi, kostüm tasarımı ve jim carrey’nin müthiş makyajı filmi adeta büyülüyor. Fantastik macera filmine yakışacak tüm ögeler bu filmde mevcut.Fantastik bir film olması ve temasının çocuk oyuncular üzerine kurulu olması dolayısıyla filmi harry potter ile karşılaştıranlar da yok değil. Aslında ben bu kıyaslamaya pek sıcak bakmıyorum ama harry’nin ve sunny, clause ve violet’in başlarına gelen olaylar filmleri kesiştiren noktalar olabilir. Lemony snicket’s serilerinin derinliğine inerseniz aradaki farkı az çok anlayabilirsiniz...Ayrıca film harry potter’a göre daha yetişkin izleyici kitlesine hitap ediyor.Kostüm, sanat yönetimi, makyaj ve özgün müzik dallarında oscar adaylığı var. Nitekim film makyaj kategorisinde benimde dahil olmak üzere birçok kişinin favorisi passion of the christ’ı geride bırakarak ödülün sahibi oldu. Ortada başarılı ve teknik anlamda cok iyi kurgulanmış bir film var ama başta dediğim gibi senaryo üzerinde daha fazla çalışılması daha iyi eleştiriler almasına büyük katkı sağlayabilirdi.İçinizdeki çocuksu naifliği ortaya cıkaran eğlenceli ve umutsuz bir film izlemek istiyorsanız bu film tam size göre...
sanat yönetimi Dekor tasarımı son derewce iyi bir film ama senaryodaki kopukluklar (3 kitabın ortak senaryoya dönüştürülmesi) ciddi boşluklar bırakmış ve seyircide bir tatminsizlik duygusu oluşturuyor. bence daha özenli bir senaryo ile daha iyi oyunculuk performansları yaratılabilinirdi....
cok üzgünüm daha filmi izleyemedim...daha da üzgünüm filmi dvd'si gelene kadar yada interneten divxini bulana kadar izleyemicem cünkü filmi orjinal dilinde izleyemiyeceğim bi ülkede yaşıyorum...üstelik izmir gibi bi şehirde oturmama ragmen...jim carrey hayranıyım ama elim kolum bağlı, yazıklar olsun:(((
Talihsiz Serüvenler Dizisi'nin filmi ve kitaplarıyla ilgili, HABERLER FOTOĞRAF GALERİSİ 1.KİTAP "KÖTÜ GÜNLER BAŞLARKEN" 'İN SAYFALARI KİTAP KAPAKLARI VE ARKA KAPAKLARI SERİNİN YAZAR VE ÇİZERİYLE İLGİLİ BİLGİ VE RESİMLER ANA KARAKTERLER için http://talihsizseruvenler.sitemynet.com 'a uğrayın. Ayrıca 1.kitap sayfaları bölümünde 42.sayfa eklendi. Kitap kapakları ve arka kapakları bölümüne yeni çıkan dokuzuncu kitap "KARNAVAL UCUBELERİ"nin kapak ve arka kapakları eklendi.
Gerçekten de talihsiz bir film! Bitse de çıksak diye zor otururken,baktım izlemeye babaları veya anneleriyle gelen çocuklar homurdanıp homurdanıp daha film bitmeden çıktılar!Valla ben oturdum sonunu merak ederek ama berbat!!!3/10
Yazmayayaım diyordum ama dayanamadın,şu çocuk filmi,çocuk filmi değil tartışmasını artık bıraksanız? film isterse 2 yaşındaki çocuklar için yapılmış olsun,bunu herkes (isterse 100 yaşında olsun) izler,keyif alır,beğenir,kimse de bişey diyemez İçimizde her zaman küçük bir çocuk vardır,bazılarımız bunu yaşatır bazılarımız kaybeder...
üzülerek söylüyorum ki film beklentilerimin altındaydı.daha iyi olabilirdi.jim carrey'in dublajı da olmamış. ama çocukların beğniyle izleyeceğine eminim.en azindan bebek sunny'i görmeleri gerek
Ben de sitesinde Emily'nin resimlerine baktım ama Violet hali daha güzel bence.Çünkü bazen punhk gibi görünmüş resimlerde. Yani Violet Emily'den daha güzel!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))