?Peşindedir korkunun nefesi ve sureti şekillenmektedir dalgalarda geçmişin. Önce bir göz belirir, ardından gövdesi ve kırmızıya döner perde ansızın. Olacakların habercisidir bu kızarış, kan içinde çırpınışın bir öngörüsüdür. Bu öngörü kulağa da yansır, ? kubrik? in insanı irkilten müziğine benzer, bir iç titremeye meydan veren girişiyle ? scorsese ? ,ustaya saygısını iletir.bir adam, hastalıklı ruhunu besliyor, yılların kaybedilmişliğinin kiniyle. Zihnini kaplayan zehri akıtmak için sabırla bekliyor, ölümcül darbeyi vuracağı anı. Hücresinin duvarında stalinin resmi asılı. Terazinin bir kefesinde günahlar öbüründe, bu günahların cezası yazılı. Cezayı vermek için kurbanının yaşamını kabusa çevirerek , kendisinin uğradığını düşündüğü haksızlığın hıncını keyifle çıkarmakta.? Max cady ? kendini tanrının yerine koyarak ve ondan üstün olduğunu haykırarak, elinde kılıcıyla meydan okumakta. bu meydan okuyuş, şiddeti kutsayan bu kişiliğin, beyninde yer alan deliliğin dışavurumsal bir sunumu durumunda. Gözünü kaplayan sis ondaki en küçük insani kırıntıyı dahi yok edip, şeytani bir vahşilik yaratmakta. Bu öyle bir yaratım ki, en ufak bir acıma hissi ve insancıllığı bünyesinde barındırmamakta. Bir adam , mesleğinin doğrularını yapmaya yöneltmiş kendini ama bir yerde ki hata ve ilkelerine bağlılıktaki sapma, onu yüzleşmek durumunda bırakmış yanlış kararıyla. Bu yüzleşme öyle sıradan bir seyirlik değildir, aklın alamayacağı bir kabusa çevirmek üzere, hayatına girmektedir.hep kurtarıcı olmuş, kurbanlara hükmetmiştir ama şimdi terazinin aşağı kefesinde kendi kurban edilmiştir. hükme gidilen yolda peşindedir intikamın kılıcı ve her adım atışında bir çift göz onu izlemektedir sinsice. Ölümcül sondan kurtulmak için verdiği kararlar onu yüzleşmek zorunda bırakır , kendisiyle. Çaresizliğin pençesinde eski defterleri karıştırır eşiyle. Ve uzlaşırlar destek olmak için birbirlerine.Kaçış başlar, bilinmezliğe giden yolda ve bu bilinmezliği fark etmeseler de beraberlerinde getirirler. Dalgada süreti görünür ? korku ?burnunun? ve şimşekler çakar gri gökyüzünde. Oysa cellatları , yapmaktadır son için korkunç planları.ve dehşet başlar kokunun içinde .? max cady? son bulurb batınca, kinin derinliklerinde. ??scorsese? nin bu yapıtı, müziğinden kurgusuna, huzursuzluğu yaygınlaştıran üslubundan oyunculuklarda ki netliğe ve akıcılığa, kesin bir başarı sunmaktadır sinemaya. Karakterlerin betimlemelerindeki dilin güçlü yapısı ve özellikle ? de niro ? nun performansının gerçekçiliği sağlam bir temel oluşturmaktadır.? Scorsese? insani yanlışlarımızın ve doğruları saklamadaki ısrarımızın nasıl sonuçlar doğuracağını, içinde insanlık barındırmayan ? max cady? karakteriyle bizi yüzleştirerek sunmaktadır.Geriye tek bir şey kalıyor , benden size bu yüzleşmeye tanık olmanız tavsiye ediliyor.