Korku Burnu
    4,1
    Korku Burnu hakkında görüşlerin ?

cemol
    cemol

8 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    Martin Scorsese, klasik gerilim sinemasının bütün nimetlerinden yararlanıyor ve üstüne kendi dehasını ekliyor,ortaya bir klasik çıkıyor.Tabii Robert De Niro farkıyla..mükemmel bir oyunculuk çıkartmıştı,izlemeyenler De Niro’nun neler yaptığını mutlaka görmeli
    milsin
    milsin

19 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    bir savunma avukatı olsanız müvekkilinizi her koşulda, suçlu olduğunu bilseniz de sonuna kadar savunur musunuz yoksa sam bowden’ın yaptığı gibi önemli bir delili karartarak kendinizce verdiğiniz hüküm doğrultusunda hareket mi edersiniz... evet bazen kendi verdiğimiz kararlar ve cezalar doğru olsada yılar sonra kendi aleyhimize hiç ummadığımız bir şeklide dönebilir... işte bunun çarpıcı anlatımı korku burnu... bir de bu anlatıma robert de niro’nun eşsiz oyunculuğuda eklenince karşımıza yılarca unutulmayacak bir intikam öyküsü çıkıyor. en kısa sürede izlemenizi öneriyorum hepinize iyi seyirler...
    bluevelve
    bluevelve

3 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    ?Peşindedir korkunun nefesi ve sureti şekillenmektedir dalgalarda geçmişin. Önce bir göz belirir, ardından gövdesi ve kırmızıya döner perde ansızın. Olacakların habercisidir bu kızarış, kan içinde çırpınışın bir öngörüsüdür. Bu öngörü kulağa da yansır, ? kubrik? in insanı irkilten müziğine benzer, bir iç titremeye meydan veren girişiyle ? scorsese ? ,ustaya saygısını iletir.bir adam, hastalıklı ruhunu besliyor, yılların kaybedilmişliğinin kiniyle. Zihnini kaplayan zehri akıtmak için sabırla bekliyor, ölümcül darbeyi vuracağı anı. Hücresinin duvarında stalinin resmi asılı. Terazinin bir kefesinde günahlar öbüründe, bu günahların cezası yazılı. Cezayı vermek için kurbanının yaşamını kabusa çevirerek , kendisinin uğradığını düşündüğü haksızlığın hıncını keyifle çıkarmakta.? Max cady ? kendini tanrının yerine koyarak ve ondan üstün olduğunu haykırarak, elinde kılıcıyla meydan okumakta. bu meydan okuyuş, şiddeti kutsayan bu kişiliğin, beyninde yer alan deliliğin dışavurumsal bir sunumu durumunda. Gözünü kaplayan sis ondaki en küçük insani kırıntıyı dahi yok edip, şeytani bir vahşilik yaratmakta. Bu öyle bir yaratım ki, en ufak bir acıma hissi ve insancıllığı bünyesinde barındırmamakta. Bir adam , mesleğinin doğrularını yapmaya yöneltmiş kendini ama bir yerde ki hata ve ilkelerine bağlılıktaki sapma, onu yüzleşmek durumunda bırakmış yanlış kararıyla. Bu yüzleşme öyle sıradan bir seyirlik değildir, aklın alamayacağı bir kabusa çevirmek üzere, hayatına girmektedir.hep kurtarıcı olmuş, kurbanlara hükmetmiştir ama şimdi terazinin aşağı kefesinde kendi kurban edilmiştir. hükme gidilen yolda peşindedir intikamın kılıcı ve her adım atışında bir çift göz onu izlemektedir sinsice. Ölümcül sondan kurtulmak için verdiği kararlar onu yüzleşmek zorunda bırakır , kendisiyle. Çaresizliğin pençesinde eski defterleri karıştırır eşiyle. Ve uzlaşırlar destek olmak için birbirlerine.Kaçış başlar, bilinmezliğe giden yolda ve bu bilinmezliği fark etmeseler de beraberlerinde getirirler. Dalgada süreti görünür ? korku ?burnunun? ve şimşekler çakar gri gökyüzünde. Oysa cellatları , yapmaktadır son için korkunç planları.ve dehşet başlar kokunun içinde .? max cady? son bulurb batınca, kinin derinliklerinde. ??scorsese? nin bu yapıtı, müziğinden kurgusuna, huzursuzluğu yaygınlaştıran üslubundan oyunculuklarda ki netliğe ve akıcılığa, kesin bir başarı sunmaktadır sinemaya. Karakterlerin betimlemelerindeki dilin güçlü yapısı ve özellikle ? de niro ? nun performansının gerçekçiliği sağlam bir temel oluşturmaktadır.? Scorsese? insani yanlışlarımızın ve doğruları saklamadaki ısrarımızın nasıl sonuçlar doğuracağını, içinde insanlık barındırmayan ? max cady? karakteriyle bizi yüzleştirerek sunmaktadır.Geriye tek bir şey kalıyor , benden size bu yüzleşmeye tanık olmanız tavsiye ediliyor.
    delicewatt
    delicewatt

2 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    scorsese’nin müthiş bir iş çıkardığı gerçekten harika bir gerilim günümüzde o kadar berbat örnekleri varken farkını çok daha kolay görebiliyorsunuz kaçırmayın damgalı filmlerimden
    esat-ozcan
    esat-ozcan

2 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
    Filmin türünü sinir bozucu,tahrik ve rahatsız edici olarak değiştirmeliyiz.Çoğu korku filminden daha fazla geren bu filmde Scorsese ve DeNiro'nun büyüklüğünü birkez daha görüyoruz.
    Ahmet G.
    Ahmet G.

8 Mart 2005 tarihinde eklendi
    R.De Niro da ne oyuncu be arkadaş ya!Film de gerçekten çok çok iyi!
    f-corleone
    f-corleone

2 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    cady rolü robert de niro'dan başkasına verilse bu kadar başarılı olur muydu acaba merak ediorum.. gene kendini ispatlamış hayranım bu adama .. korku filmi olmadığı apaçık ama insanın sinirini bozucak türden bi film.. tavsiye ederim hele hele r. de niro'yu beğeniosanız ya da oyunculuk görmek istiosanız:)
    alisan-sahin
    alisan-sahin

29 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    film vasattı ama deniro filmi izlettirdi..
    ilkerekleme
    ilkerekleme

15 Ekim 2004 tarihinde eklendi
    filmin bende çok ta süper olmadığına katılıyorum ama yine hiç bir filme yada aktöre körü körüne bağlı olmamakla beraber yinede bu filmdede robert de nironun çok iyi bi oyunculuk sergilediği kanaatindeyim...işte bu filmde bile metod aktörlüğünü döktürüyo...bi filmde psikopart olarak seyrederken bi filmde komiser yada aile babası olarak izleyebiliyoruz...diğer arkadaşların vede özellikleede max_cady'nin söylediği gibide belkide robert de niro vede martin scorcesenin birlikteliklerinin en yavaş sakin durağan filmi ama yinede bana kalırsa kendini izlettiriyo...kısacası robert de nironun oyunculuğu için 8/10
    kenloach
    kenloach

10 Ekim 2004 tarihinde eklendi
    Harika bir gerilim örneği.Sonuna kadar heyecenla izlenen filmlerden.Ve tabi ki Robert de Niro!Kaçıranlar bugün 20:00’de Trt 1’de mutlaka izlesinler.