cudiferat
15 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Sonuna kadar tempo kazanacak diye beklediğim ama bi türlü tempo kazanmadan durağan ilerleyen Sadece De Niro için izlenebilecek bi film 7,8/10 ( O da De Niro için )
Uzun zamandır böyle güzel bir gerilim filmi izlemediğimi belirtmeliyim.Çok sürükleyici,etkileyici bir film olmuş.Başta juliette lewis,robert de niro ve nick nolte rollerine cuk oturmuş ve çok başarılı oynamışlar.gerilim severler kesin izlesinler.8/10
de niro dan iğrenmemi sağlayan ender filmden biri :) iğrenme kötü anlam da değil gerçek hayatta karşıma çıksa acayip tırsarım o kadar psikopat bir tipleme ... Kıza da bayıldım zaten daha sonra o da kendini kanıtladı ... on numara scorsese filmi farklı bir film olmuş ama scorsese e yakışırr .
Düz bir senaryo üzerinden gayet geren bir gerilim filmi çıkarmış yönetmen.Filmin kurgusu, senaryosu, müziği, görüntü teknikleri,kadrosu şusu busu hepsi bir kenara Robert De Niro bir yana.Mükemmel bir oyunculuk ,, filmi beğnemeyebilirsiniz ancak onu asla 8/10
De Nironun oyunculuğun en tepe noktasında gezindiği,piskopat rolünün hakkından çok daha fazlasını verdiği nefesinizi tutarak izleyeceğiniz müthiş bir gerilim filmi.10/9
robert de niro nun bir psikopatı bu kadar iyi bir şekilde canlandıracağını zanetmezdim açıkçası rolü mükemmel bir şekilde kaldırmış zaten benim için robert de niro nun hayranlarından bir tanesi olmamı sağlayan bu filmdir senaryo olarak ta çok sürükleyici konuların birbirine bağlanmasın da ne bir mantık hatası ne de bir kopukluk yok, senarist ve yönetmen bence bunu sağlamak için baya bir emek vermişler bu filme korku filmi demek pek doğru gelmiyor bana gerilim hata içerisinde psikolojik öğelerde taşıyan bir film
Robert De Niro rolünü o kadar iyi oynuyor ki, filmi izlerken gitgide daha fazla siniriniz bozuluyor, korku filmi pek sevmem ama bu film oldukça başarılı.....
robert de niro babanın yine kendini an an konuşturduğu bir film.kötü adamlığı tartışılır bir rolde çıkmış karşımıza.haksız yere 14 yıl hapis yatmanın intikamı ve kini ile avukatının ve onun ailesinin başına bela olan bir max cady portresi çizmiş.scorsese-de niro dostluğunun başarılı yansımalarından biri daha.kesinlikle izlenmeden geçilmemeli.robert de niro'nun harikalar yarattığını birde bu filmde görme şansına eriştim.sigara içişine,sinirlendiğindeki tavırlarına,gülerken ki hınzırlığına hayran olmamak imkansız.bu efsaneyi izlemek büyük zevk.10/10
Bu film benim kült filmim.Çünkü kendi kişisel yaşantımı yönlendirmem de bile etkisi olmuştur.Bu filmi en az beş kez izledim.İntikam alma üzerine,haksızlığa uğranıldığında nasıl cezasının verilmesi gerektiğini anlatgan film.Tabii ki burada nietzsche felsefesini bilmek ve özümsemek gerekir.Max Cady(de niro)okuma yazma bilmeyip hapiste öğrenir ve haksızlığa uğradığını anlayıp ders verir.10 üstünden 10 veriyorum.
De Niro ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlıyor filmde. Film beni açıkçası çok kendine bağlayamadı. Kötü bir film değil ama benim çok hoşuma gitmedi ama dediğim gibi De Niro çok iyiydi.
Bir yeniden çevirim olan "Korku Burnu" Martin Scorsese'nin yönetmenliğini ustaca kullandığı ürkütücü ve başarılı bir gerilim.Başta Robert Deniro olmak üzere Nick Nolte,Jesisica Lange,Julietta Lewis'in olağanüstü performansları göz doldurduğu filmde tabiki en büyük koza intikamcı-sapık katil rolündeki Deniro'nun.Sonlara doğru bir ölmedi gitti şu Max Cady dedirtse de kaçırılmaması gereken bir yapım.Özellikle Deniro ve Scorsese'i ortaklığını bir kez daha görebilmek için izlenmeli...
Martin S.’nin en sevdiğim filmlerinden biri. türünün en iyi örneklerinden biri Korku Burnu. Robert De Niro’nun da müthiş performansıyla oluşturulan karakter, sinema tarihinin en psikopat adamlarından biri oluyor. sadece De Niro değil, nick Nolte ve Juliette Lewis de en iyi oyunlarından birini çıkarmışlar. Juliette L.’in de sanırım burdaki oyunculuğundan sonra önü açıldı.(8)