Das Boot
    4,2
    Das Boot hakkında görüşlerin ?

sipru
    sipru

26 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Denizaltı filmlerinin babası bu film,bir alman u-bot ve mürettebatının ne cefalar çekerek savaşa gitmeleri ve 2.dünya savaşında kahraman askerlerin sadece amerika ingiliz veya ruslarda olmadığını anlatan filmlerden,bunun dışında birde stalingrad filmini tavsiye ederim.
    El-Cid
    El-Cid

3 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Film güzel ama gereksiz yere çok uzun, 3 saatin üstünde nerdeyse, aynı ayarda 'U-571' izlenirse aynı tadı verecektir sanırım...
    hugareva
    hugareva

10 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    kesinlikle izlenmeli ! ben izledim ve arşivime kattım 10/10
    beck31
    beck31

1 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    İçerisinde barındırdığı klostrofobik baskı, yıl gerçeğinin yaşlanmadığının kanıtı, sürenin akıcılığının muhteşemliği, oyunculukları, konuyu en sivri şekilde aktarışı ve daha nice özellikleriyle her bir anını izleten, mutlaka izlenmesi gerekenlerden.9.5/10
    conti84
    conti84

23 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Sakın ha sürenin uzunluğuna bakıp korkmayın.Denizaltında geçen bir savaş/tarih filmine başlıyorum diye izlerseniz beğenmemeniz imkansız.
    Herhangi bir ulusun proragandası yok.Hatta kendi uluslarını,ideolojilerini eleştiren,sorgulayan bir tarzı var filmin.Kritik dakikalarda gerilim mükemmel işlenmiş ve bir bakıyorsunuz yarım saat bir anda geçivermiş.Hele o gemiyi batırdıklarında yüzlerindeki pişmanlık ifadesi yokmu! Söze gerek bırakmıyor gerçekten.
    hddes
    hddes

15 Mart 2009 tarihinde eklendi
    gemidekilerin susun bağırışları sizide alıp götürüyor o anda sesiniz soluğunuz kesilip torpil seslerini duymayı bekliyorsunuz...ayakta alkışlanması gereken bir film kesinlikle izlenmeli...
    baraddur9
    baraddur9

21 Şubat 2009 tarihinde eklendi
    "Yapım, 1983te en iyi yönetim, görüntü yönetimi, efekt, kurgu, ses ve senaryo uyarlaması dallarında olmak üzere 6 Oscar adaylığına rağmen hiç ödüle layık görülmemişti."

Neden acaba? Sebebi Nazilerin İngiliz gemilerini batırışlarını ve bu zaferi anlatışları olabilir mi? Nazileri kötüleyen yada yahudi soykırımını anlatan bir film olsaydı o 6 oskarı almakla kalmaz, üstüne bir 6 oskar daha verirlerdi herhalde.

Filme gelince, uzun zamandır seyretmek istiyordum. Olağanüstü bir film. Wolfgang Petersanın en iyi filmi. Arkadaşın dediği gibi; çok uzun ama bitmesini hiç istemiyorsunuz. Daha önce U-571 filmini seyretmiş ve çok beğenmiştim. Muhtemelen U-571 Das Boota karşı çekilmiş bir Amerikan filmi.
    tarhansimsek
    tarhansimsek

2 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    Wolfgang Petersenin döktürdüğü Jürgen Prochnowun oyuculuğu ile işte budur dedirttiğ bir savaş klasiği. Akıcılık 10/10
    ibrahim-m
    ibrahim-m

26 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    İzlediğim en güzel savaş filmi.Belki hala etkisinde olduğum için öyle düşünüyorum ama izlediğim en iyi film olduğunu da iddia edebilirim.
    sivaslieko
    sivaslieko

2 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    Ara ara sıkılsanız da film sizi bırakmıyor. En izlenesi savaş filmlerinden biri..9/10
    sen79
    sen79

30 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    filmin 1981 yapımı olduğuna inanamıyorum öğrenmesem 2000 lerde çekilmiş bir film olduğuna iddaa ya girebilirim,söylenecek tek kelime muhteşem...
    believer86
    believer86

30 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    yapıldığı dönemin çok üzerinde bir film bence günümüzde bile böle film yok..
    simit-susam
    simit-susam

29 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    3 saat aşkın bir film...zaman zaman sıkıldığımı saklayamam ama film gizi gizli beni izlemeye devam et diyordu...ve sonuna kadar da izledim ve pişman olmadım...göreviyle vicdanı arasında sıkışmış bir insan...bir yanda bu savaş "çocukların savaşı!" diyen bir kaptan..öte tarafta şeytani bir askeri zekayla ingiliz tankerlerini batıran yine aynı kaptan...bütün savaşları büyükler yani babalar çıkarır ama savaşıp ölenler çocuklarıdır,gençlerdir...beynimiz o kadar zehirlenmiş ki 2.dünya savaşında savaşan almanlar sanki doğuştan faşistmiş naziymiş gibi düşünüyoruz..nurenberg mahkemeleri diye bir alman filmini izlediğimde ilk kez almanlara ilişkin ezberim bozulmuştu...bu tür filmlerin persfektif kazandırıcı etkisi var....yani mazlum her zaman mazlum olmayabilir zalim de olabilir ve ya zalim bazen mazlum da olabilir....anglo-sakson emperyalizmi alman faşizminden daha masum değil maalesef ikisi de çocukların ve gençlerin kanından beslendi...beslenmeyde de devam ediyor...benden geçer not...
    neutron-2
    neutron-2

11 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Hayatımda seyrettiğim en güzel film diyebilirim.Tek kanallı dönemde bu verildiği zaman bir çocuktum ama hiç peşini bırakmadım ve bu film sayesinde u-boot ların o zaman için dünyanın en sağlam savaş makinaları olduklarını öğrendim ve bununla ilgili bir sürü araştırma yaptım.Bir u-boot'ta yaşam savaşı veren askelerin ne kadar çaresiz durumda kaldıklarını ama gene de başarı azmi ile hayata tutunmaya çalıştıklarını çok sağlam oyunculuklarla gösteriyorlar. Herkesin bir kere izlemesi gereken bir film...
    rebetico
    rebetico

24 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    eğer ikinci dünya savaşı ve u-botlara ilginiz varsa mükemmel kelimesi yeterli gelmeyebilir,ama normal bir izleyiciyseniz tam anlamıyla mükemmel bir film...!izlenebilecek en iyi savaş filmlerinden biri.bu filmde amerikan yapımlarında olmayan,sadece amerikalıların canı olduğunu zorla kabul ettiren filmlerin aksine,almanların makine gibi işleyen ama duygusuz olmayan insanlar olduklarını görüyoruz..10/10