lounge-act86
31 Mart 2007 tarihinde eklendi
hayatımda izlediğim en iyi filmlerden birisi....içinde çok şey barındıran, felsefi bir film....anlamak lazım tabii... iyi bir sinema izleyicisinin çok beğeneceği,hayatın anlamını sorgulayacağı,farklı duyguların etkisinde kalacağı bir eser....
kesinlikle pi den bile iyi olduğunu düşünüyorum öylesine zaman geçirmek için izlemek isteyen arkadaşlara tavsiyem zaman geçirmek için izlemesinler film üzerine düşünebilecek filme kendilerini verebileeck bir psikolojideyken izlesinler kesinlikle beğeneceklerdir
bu filmi izleyipte beğenmeyenler,filmi anlamayanlardır.çok farklı ve güzel bi film.senaryo,kurgu,oyunculuk,kostümler kısacası herşeyiyle mükemmel bi film.ve son yıllarda çekilen en duygusal film.içinde çok güzel bi aşk hikayesi var.10/10
filmi beğenmeyenler genelde filmi anlamadıklarından şikayetçi olmuşlar. evet gerçekten filmde bazı yerleri kavramak güç. ben -eğer gerçekten ne anlatılmak istediğini merak ediyorsanız- hikayenin Kent Williams tarafından çizilen resimli romanını okumanızı tavsiye ediyorum. çünkü orada filmde hızla geçilen, ama tüm konuları, hayatları birbire bağlayan sahneleri (dr. creo nun izzi’nin mezarına tohum ekmesi gibi) daha iyi anlıyorsunuz.zaten, yönetmen de asıl anlatmak istediği hikayeyi masraflardan dolayı tam olarak filme yansıtamayacağını anladığında, hikayenin resimli roman olarak da anlatılmasını istemiş.okuduğunuzda, sonsuz aşkı ölümsüzlükte araken ölümde bulan adamın hikayesine bir kez daha hayran olacaksınız.
Bence Hugh Jackman kesinlikle mükemmel bir seçim,Rachel Weisz ile harika bir ikili olmuşlar.Hugh'u yakından tanıyanlar,yani tiyatro geçmişini,tür olarak birbirinden çok farklı rolleri ne kadar iyi oynadığını bilenler,onun dramayı da(özellikle the prestige'deki inanılmaz performansı),komediyi de,aksiyonu da oynayabildiğini bilirler,gerçekten çok yönlü ne kaliteli bir oyuncu.Film gerçekten de etkileyici,çok abartacak birşey yok belki ama filmi 2. hatta 3. kez izlediğinizde daha çok şey kapıyorsunuz,farklı bir sinema deneyimi arayan herkese tavsiye ederim.
Sırf bu filme puan verip, yorum yapabilmek için siteye üye oldum. Pi ve Requiem for a Dream gibi filmlerin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yapmış Darren Aronofsky beni büyük bi hayal kırıklığına uğrattı, bu kadar güzel bir konu ancak bu kadar özensiz ve üstünkörü anlatılabilirdi, filmi kotaran tek şey Arnofskyle daha önce de çalışmış görüntü yönetmeni Matthew Libatique olmuş, ama senaryo ve kurgu o kadar basitti ki karnıma ağrılar girerek filmin sonunu getirdim. Tam anlamıyla zaman kaybı bir film.
ne yazıkki yönetmenin seviyesi bu kadar...bu yönetmen pi gibi zorlama bir filmle üne kavuştu...ve pi filmi matematik gibi hesaptan başka bi anlamı olmayan bi olguyu yüceltiyor sözde tanrıya yakınlaştırıyordu. matematiğin büyütülmemesi gerektiğini düşünen biri olarak filmi beğenmedim.
bu film ilk yorumu yazmak çok güzel içinde hugh jackmanın oynadığı filmin kötü olacağını düşünmüyorum van helsing den sonraki performansını çok merak ediyorum ayrıca x mendede harikaydı inşllah bu filmle yerini sağlamlaştırır
hugh jackman gerek kod adı kılıçbalığı gerek van helsing ve tabiki X Men de ki performası ve yeteneğiyle geleceğin yıldızı olmaya emin adımlarla gidiyor rachel weisz ise mumyadaki oyunculu ile göz doldurmuştu bu iki oyuncuyu bir araya getiren yapımında kötü olacağını düşünmüyorum.kesinlikle izlenilmesi gerekli diye düşünüyorum.
Yönetmenliğini ve senaryosunda Aronofsky'nin müziklerini Clint Mansell 'in başrollerini hugh jackman ve rachel weiz'in paylaştığı bir filme ne söylenebilirki. Aronofsky bir kez daha bizleri hem çok pis bir hale getireceği hemde sinemanın ne kadar muhteşem bişey olduğunu hatırlatacağı kesin..!
iki başyapıttan sonra,bu filmi görmemek olmaz...kesin yeni bir başyapıtın habercisi,bu adam bi dahi;yoksa Pi ve Requiem For A Dream gibi filmleri yapamazdı...