Kaynak

sfermera
sfermera

8 Ocak 2007 tarihinde eklendi
sabırsızlıkla beklediğim aronofsky filmi... fragmanı gerçekten etkileyici ki aronofsky'nin görselliği ilk iki filmi düşünüldüğünde insanı heyecanlandırıyor... bunun yanında konusu her ne kadar bilindik bir hikayeye benzesede, yine yönetmenin kurgu masasında çok farklı bir hikaye oluşturmuş olacağını umuyorum... şimdilik sadece umuyorum ve bekliyorum...
toygun-05
toygun-05

16 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Neden konu güzel olunca bu seferde kurgu felakete dönüşüyor anlayamıyorum.
İnanılmaz sıkıldım.
bahartekstil
bahartekstil

17 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Film çok karışık. ilk 15- 20 dakika sıkılabilirsiniz. Çünkü filmin başı sonuyla bağlantılı eğer başındaki olayın ne olduğunu anlamak istiyorsanız filmi sonuna kadar izlemelisiniz.

Filmde duygusallık ön planda fakat geçişler hızlı olduğu için izleyiciyi sınırlı olarak etkiliyor.

Bir yıldızın yaşamı bir insanın yaşamına benzetilmiş. Konusunda başarılı. İlginç bir film. Alışagelen filmlerden sıkılanlara öneririm.
farce-cefa
farce-cefa

24 Haziran 2007 tarihinde eklendi
muhteşem...muhteşem...muhteşem... batı adına hakikat üzerine iyi bir adım... tek kelime ile mükemmel...
wolverine12
wolverine12

18 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Kaynak ben dün evde izledim dvd de beğendim aşkın farklı anlatımı var ayrıca sevdiklerini kaybettsende sana yaşattıkları anı olarak her zaman kalbinde yer alması
KeyserSoz3
KeyserSoz3

13 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
arkadaslar film gercekten ilgi çekici.sonunda ’’vay canına’’ diyecegınız 1 film.gercekten ölümsüzlüğün anlatılması,nasıl ölümsüz olunacagı bu filmde cok iyi anlatılmıs.Gercektende ölümsüzlük böyle olur :D
lonely-tears
lonely-tears

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
gercekten güzel bir film izlemeye değer.. şahsen begendim.. herkesin ilgisini cekmeye bilir. ama duygusallıgı sevenler izlemeli..
serhatisci61
serhatisci61

11 Aralık 2008 tarihinde eklendi
başlarda filmi anlamakta zorluk çekip sıkılmama rağmen izlemeye devam edip oldukça etkilendiğim ve kesinlik çok farklı bir senaryoya sahip film.macera veya action sevenler sıkılabilirler ancak bende action seven bir sinema izleyicisiyim bunu da belirtmeliyim..8
erhangeldec
erhangeldec

19 Aralık 2006 tarihinde eklendi
muhteşem görsel efektlere sahip ve kaliteli oyuncu kadrosunu içinjde bulunduran eşsiz filmlerden bir tanesi izleyin pişman olmazsınız.Tebrikler
uykusuzburak
uykusuzburak

25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
bu film bu kadar puanı nasıl alır hayret
egeerkmen
egeerkmen

9 Ekim 2007 tarihinde eklendi
pi'ye ve requiem for a dream'a kıyasla zayıf malesef :)
kemalakoglu
kemalakoglu

24 Nisan 2007 tarihinde eklendi
aronofsky "pi"yi borçlanarak ve sadece 60 bin dolara çekip bize iyi bir yönetmen olduğunu ve anlatacak ciddi meselelerinin olduğunu gösterdi. "requiem for a dream" de ise sonuna kadar derin bir sarsıcı ve rahatsız edici üslupla kendine dünya çapında bir hayran kitlesi oluşturdu, dolayısıyla bu durum büyük film patronlarının dikkatini çekti ve O'na istediği fırsatı verdiler: "meydan senin, parayı düşünme." dediler ve Darren Arronofsky beyazperdeden yansıtılabilecek belki en güçlü filmi yaptı: the fountain!
ilk iki filmine büyük bir beğeniyle izlemiş, çıtayı nasıl kararlı ve güçlü yükselttiğini görmüştüm ve bu adamın yapacağı yeni şeyi öylesine merak ediyordum ki, beklentilerim çok yükselmişti, hem de çoktan da çok! if ve istanbul film festivalinden sonra ankara film festiveline geldiğini duydum ve festival biletlerinin satışa çıktığı gün gidip cebimdeki tüm parayla 7 tane bilet aldım, sevdiğim herkesin bu fırsattan yararlanması için, tanıdığım herkese mail attım izlemeleri için. biraz da benim sayemdedir belki, film 2 gösterim de salonu doldurdu ve festivalin son gününde de yoğun istek üzerine bir daha göstertildi ve inanın, salondaki belki birkaç kişi hariç herkes, film bitince jeneriği, set yemeklerini yapan yemek şirketlerini öğrenene kadar izledi; requiem'de de çalıştığı clint mansell bu filmde de harika müzikler yapmış. filmin senaryosunu aday bile göstermeyen oskar jürisi kesinlikle senaryodan anlamıyor sanki-(bu arada haybeye değil, kendim de senaryo yazarlığı yapıyorum:)-.
hugh jackman, rachel weisz ve ellen burstyn(requiem'deki anne) bence sıradışı bir performans koymuşlar ortaya, jackman'ın ağlama weisz'in ise gülme sahneleri öylesine gerçekçi olmuş ki duyguya kayıtsız kalmanız olanaksızlaşıyor.
filmin türü için bilimkurgu-aksiyon-dram deniyor ama bence buna gerilim'i de eklemek lazım ve öyle ki, ameliyat sahnesinde ameliyat edileni dakikalare sonra gören salon adeta inledi.
ele alınan konu öyle benzerini sık sık görebileceğimiz bir konu olmamakla birlikte böyle bir konuyu böyle işleyen bir film kısa sinema tarihinde emin olun "50 yılda 1" görülür. özgün ve ustaca işlenmiş, sinemaya ve insanların dünyasına çok şey katmakta olduğunu düşündüğüm "The Fountain"i Andrey Tarkovsky'nin şaheserlerinden Solyaris'e benzettim.
filmi izledikten sonra kendinizle çok büyük bir hesaplaşmaya gireceksiniz ve günlerce beyninizin duvarlarında şu söz yankılanacak: finish it..."
denizxsahin
denizxsahin

19 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Film bir an önce bitsin diye dua ettim.Yönetmenin ne anlatmak istediğini anlamadım.Yani bir aşk hikayesi anlatmak istediği kesindi ama bukadar kafa karıştırmaya ne gerek vardı.İlk başlarda ne oluyor ne olacak diye merak ettim fakat filim ilerledikçe bişey çıkmayacağı belli oldu ve tahmin ettiğim gibi oldu.
Yada yönetmen sıradan aşk filmlerine benzemesin diye böyle yapmışta olabilir
class366
class366

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
ilginç olma çabasına girilmiş filmde.keşke bu kadar doğal bir konuyu daha doğal sahnelerle çekselermiş.
mevlutasar
mevlutasar

25 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Görüntüsel ve sanatsal temaların akışı ve efektler,zamansal geçişler ve yerinde flash back'ler ve özellikle müzikler seyretmesi keyifli bir serüven sunuyor.Özellikle Hugh Jackman'nın bu filmindeki performansına hayran olmamak elde değil.Özellikle 2 sahne ve 7 plandaki oyunculuk sunuşu takdir edilmeli.Rachel Weisz de duru güzelliği ve doğal bakışlarıyla Jacman'a iyi ayak uydurmuş.Asıl Clint Mansell ın sizi alıp başkadiyarlaragötürenmüzikleriyokmumüthiş.Özellikle "Xibalba"parçasıkafadankopmanızayeter.Resmenkeman ağlıyor."stay with me", "tree of life","last man", "together we will live forever" ve"finish it" parçalarını da meraklısına tavsiye ederim.Sırf bu müzikler için bile bu film izlenir.(10/10).