Yazgı
    4,2
    Yazgı hakkında görüşlerin ?

prospero82
    prospero82

7 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    - benimle evlenir misin?
    - farketmez
    seklinde enfes bir diyalogu ve daha nicelerini barindiran zeki demirkubuz filmi.karakterin yansıttığı her şeyden soyutlanmış hava muazzamdır..
    Hüseyin Bektaş
    Hüseyin Bektaş

7 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    iyi bir dram filmi. 8/10
    Murat G
    Murat G

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

10 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    filmdeki hapishaneni savcısı ile musanın dialoğu ve sinem ile yaptıkları sevmek üzerine olan dialog musanın gözüyle monolog da kabul edilebilir oldukça etkileyici ve akılda kalıcıydı
    o-farukaydinn
    o-farukaydinn

27 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    harika bir şaheser , bir camus romanı ancak bu şekilde uyarlanabilirdi. hele Türkiye ye uyarlanabilmeside gerçekten büyük maharet isterki , başarılmış gerçekten . 10/10
    atakanozruh
    atakanozruh

17 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Şunu söylemeliyim ki Zeki Demirkubuz'un filmlerini herkes beğenmez. Tamamen farklı bir tarzı vardır. Bu filmde de ustalığını konuşturmuş ve müthiş bir karakter yaratmış. Musa karakteriyle hayatın anlamsızlığını tekdüzeliğini sorgulamış. Burada görmemiz gereken Musa karakterinin odunluğu değil, o karakterin temsil ettiği noktadır. Eğer sinema ile gerçekten ilgiliyseniz, zaman geçirmek veya eğlenmek için film izlemiyorsanız, izlediğiniz filmden bir şeyler kapmak istiyorsanız, Yazgı da diğer Demirkubuz filmleri gibi sizi tatmin edecektir.
    naked-soul
    naked-soul

4 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    saygın sinema eleştirmenlerinin,ilgili kurumların ve hiç de azımsanmayacak miktarda hayran kitlesinin yere göğe sığdıramadıkları yönetmenle tanıştığım ilk film.kötü bir tercih yapmış olacağım ki filmden nefret ettim.donuk bir adamın hiç de ilgi çekici olmayan basit yaşamı.ben bile elime kağıt kalem alsam daha güzel bir senaryo yazardım.
    sinankaldan
    sinankaldan

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Filmi biraz önce türkmax ta seyrettim ve hemen yorumyazmak için bilgisayarın başına geçtim.TÜrkiyenin "Zeki Demirkubuz" gibi yönetmenlere çok çok çok ama çok ihtiyacı var.Kurgu senaryo serdar orçin tabiki zeki demirkubuz harikaydılar kendimi filme kaptırdım resmen filmin başından 1 sn olsun kalkmadım nefes alamadım denir ya aynen öle izlediğim türk filmlerinin 1.sırasında olucak harikasın zeki abi...
    hero8282
    hero8282

28 Mart 2007 tarihinde eklendi
    hayattan uzun boylu beklentileri olmayan donuk ama hiç kendiyle çelişmeyen bir gencin hikayesi.Şartlar ne kadar ağırlaşsa da esas oğlan istifini bozmamaktadır ve kendisini altadan karısından hapishane telleri arasından tek isteği gömleğinin düğmelerini açmasıdır
    wolkiwolki
    wolkiwolki

28 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    Güya 'büyük bütçeli' yerli yapımlara on çekecek kalitede bir film.Tavsiye ederim herkese.Film bittiğinde izlediğine pişman etmiyor insanı.En azından beni etmedi yani...
    burakzekai-29
    burakzekai-29

16 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    izlemeyen çok şey kaçırır.harika bir türk filmi.
    ersindurmus62
    ersindurmus62

14 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    bana göre oldukça güzel bir filmdi ve anlatımı her ne kadar durağan olsa da oldukça merak içinde izledim filmi ve çok beğendim
    eraysinema
    eraysinema

20 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    süperdi etkileyici ve büyük bir dramdı
    glory82
    glory82

12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    Bu filmi izlediğimde bu kadar güzel bir oyunculuğun hiç bir filmde olmadığını gördüm.bence mükemmel.serdar orçin mükemel oynamış.
    widmark-2
    widmark-2

23 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    zeki demirkubuzu çok seviyorum her filmi çok iyi sanırım godard gibi ustalardan önce kendi sinemamızdaki ustaları tanımam daha iyi oldu son sahneye sıkıcı diyenler sanırım filmin bütününde uyudular
    delicewatt
    delicewatt

7 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    Merhabalar,Öncelikle şunu belirtmek isterim ki 'yazgı' bir uyarlama filmi değildir. Zeki demirkubuz albert camus’nün yabancı adlı romanından esinlenerek senaryoyu oluşturmuştur. Böyle ağır bir romanın altından kalkmak hem büyük sorumluluk hem de büyük cesaret ister diye düşünüyorum, bu açıdan zeki demirkubuz dikkate fazlasıyla değer bir iş yapıyor bu filmi çekmekle. Filmde olaylar kitaba göre yer yer aynı kalıp yer yer farklılaşırken, öyle görülüyor ki karakterlere olabildiğince dokunulmamaya çalışılmış. Fakat maalesef Musa filmin ağırlığına tesir edecek düzeyde hafif kalmış. Romandaki karakter(Meursault) çelişkilerle, arayışlarla, hayata dair fikir yürütüşleriyle, düzenle çatışmasıyla ve de esasen devam eden bir yabancılaşmayla karşımıza çarpıcı bir şekilde çıkıyor. Roman bu denli yoğun ve etkili iken, film donuk ve zorlama karakterleriyle o etkiyi yaratamıyor. Belki aynı etkiyi yaratmasını beklemek haksızlık oluyor ama böyle bir romandan yola çıkılıyorsa bizim de böyle beklentilere girmemiz doğal.Zeki demirkubuz’un kareleri kullanma becerisine diyecek yok ki zaten kendi tarzını yaratmaya çalışan son derece kaliteli bir yönetmen. Fakat bu filmle alakalı senaryo ve karakterler üzerine biraz daha durup, biraz daha sonra çekseydi daha iyi olmazmıydı diye de düşünmeden edemiyorum.Bu eleştirim elbette beklentilerin de yüksekliğinden kaynaklanıyor. Yani kimden ne isteyeceğini bilmektir burada bahsettiğim.Herşeye rağmen bizi tekrar tekrar düşünmeye iten, hem sinemasını hem de anlatmak istediğini tartıştıran Demirkubuz’a teşekkür ediyoruz ve takip eden filmlerini dört gözle bekliyoruz.