En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Muhammed G.
Takipçi
2 değerlendirmeler
Takip Et!
3,5
26 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Filmin başrolundeki çocuk bence filme çok yakışmış.Ve filmi sürükleyici yapan da oydu. Filmin efektleri 2013 icin yetersiz fakat daha eski yillarda yapilsaydi cok iyi derdim.(Bkz: James Cameron's Avatar filminin efektleri 2009 da yayinlanmis olmasina ragmen bu filmden daha etkileyiciydi.) Duygular filme cok iyi yansitilmis. Sonu güzel bağlamışlar. İzleyin oneriyorum Ekleme:Filmin yabancı adı Ender's Game yani Ender'in oyunu ama bizimkiler onu Uzay oyunları olarak cevirmisler bu da filmi açlık oyunlarının çakması gibi yapmis.Ama izleyin Ender'in oyunu isminin daha mantikli oldugunu anlayacaksınız.
Fazla çoçuk oyunculardan oluşyor akıcı izlenebilir güzel bir film aslında ama oturdukları yerden formitlerimi ne herneyse onları yoketmek nekadar mantıklı.
Oldukça sürükleyici ve başarılı bir bilim kurgu filmi olmuş. Özellikle savaş odasındaki buz silahları ile yapılan kısımlar filmin en keyifli kısımlarını oluşturuyor. Sonuç olarak bilim kurgu, fantastik, macera sevenlerin çok sevecekleri bir yapım olmuş. Tavsiye ederim. Not: Bu film gişede başarısız olsa da bu filme bir devam filmi gelmesi lazım. Çünkü sonu açık ve merak edilecek şekilde yarım bırakılmış. 3.5/5
bence çok güzel bir filmdi.Böle film ilk defa izliyorum diğer uzay filmlerine bakınca bu daha güzel ve sürükleyici geliyor yönetmen ve oyuncular çok iyi iş çıkarmışlar
Yönetmen Gavin Hood'u '''X-Men Başlangıç: Wolverine'' den tanıyoruz. Evet o filmde grafik ve görsellik açısından düşük gözüktüğü bir aşikar ve bu yüzden ''Ender's Game : Uzay Oyunları''nda bekletimiz yüksek olsada içimizde korku vardı.80'lerde ki kitap serisini alıp filme dökmek zor fakat Hood bu işin altından başarı ile çıkmış.Savaş sahneleri etkileyici olsada bilgisayar oyunlarını anımsattığıda bir gerçek ama uzat temalı yapılan filmlere baktığımız zaman gerçekten başarılı bir yapıt olmuş.Tabiki ''Harrison Ford'' ve ''Ben Kingsley'' e ayrı bir parantez açmamız lazım onların tecrübesi ve birikimiyle tamamı genç bir kadrodan oluşan oyuncu ekibine ve filme ayrı bir tat ve zevk katmış. Kısacası ''Star Wars'' ve ''Uzay Yolu'' serisinden sonra yapılan en iyi olmasada başarılı güzel bir film olmuş. Gavin Hood'dan bu filmi seriye dökmesini bekliyorum umarım bu gerçek olur.
Seksenlerde yazılmaya başlanan bir serinin ilk kitabının beyazperde uyarlaması olan Ender's Game: Uzay Oyunları, türün meraklıları ve serinin sıkı takipçileri tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Orson Scott Card'ın kaleme aldığı bu bilimkurgu serisinin bu hafta sonu vizyona giren beyazperde uyarlaması, kitabın hayranlarını tam olarak tatmin etmese de, kitabı okumayan izleyicinin genel olarak beğenisini kazandı.
'un ön gösterim etkinliğinde izlediğim film, son zamanlarda bilimkurgu türüne oldukça temkinli yaklaşmama rağmen filmi sonuna kadar ilgiyle izlememe sebep oldu. Tabii burada oyuncu performanslarının başarısının rolü büyük. Adını X Men Başlangıç: Wolverine ve Tsotsi gibi filmlerle duyduğumuz Gavin Hood'un uyarlayıp beyazperdeye aktardığı Ender's Game; uzaylılar ve insanların arasındaki savaşın ilk roundundan insanlığın galip gelmesinin ardından, yeni bir saldırının hazırlık safhasını ele alıyor.
Dünya Formic adı verilen uzaylı ırkın muhtemel saldırısını önlemek adına her yolu deniyor ve çareyi gelişen teknolojilere çok çabuk uyum sağlayan çocuklardan ordular kurmakta buluyor. Bu ordulara katılmak için bir savaş okuluna devam eden ve ailesinin son umudu olan Ender, Albay Graff'e göre de dünyanın son umudu oluyor. Çocuklardan oluşan ordular yerçekimsiz ortamlarda saldırıya hazırlanıp, inanılmaz gerçeklikteki simulasyonlarda birbirleriyle savaşırken, Ender sahip olduğu sağduyu, zeka, inisiyatif alma gücü vb. özellikleri ile kısa sürede kendisini gösteriyor, terfi ediyor ve sonunda kumandan olarak başa geçiyor. Ancak filmin uzun sayılabilecek 114 dakikalık süresine rağmen bütün bunlar öylesine hızlı olup bitiyor ki, bir an ipin ucunu kaçırıveriyorsunuz. Ama filmin finalinde, bunun da bilinçli bir tercih olabileceği fikri beliriyor kafanızda.
Film sürekli şu iki fikri tekrar ediyor ve bu ikisi arasında gidip geliyor: İlki "Düşmanının varlığını onu iyi tanıyacak kadar kavradığında, onu sevmeye de başlarsın." diğeri ise "Yılanın başını küçükken ezeceksin." Ne ablası kadar merhametli, ne de abisi kadar şiddet yanlısı olmayan Ender, oyunu kuralına göre oynuyor ama insan her oyunu kazandığına sevinemiyor işte.
Not: Ejderha Ordusu'nun sahaya sürüldüğü sahnede hep bir ağızdan söyledikleri marşımsı şarkı gösterdi ki, uzayda da olsa asker askerdir; yaylalar, yaylalar! Bu arada filmin oldukça başarılı bir soundtracki olduğunu söylemeden geçmeyeyim..
Bu yılın bilim kurgu filmleri açısından ne kadar zengin, ne kadar dolu ve keyifli geçtiğini, bu anlamda unutlmaz bir yıl yaşadığımızı her fırsatta dile getiriyorum, yılın son büyük bilim kurgusu Ender’s Game: Uzay Oyunları’nı ön gösteriminde izleme şansı buldum. Film hiç beklemediğimiz yerden vurdu ve müthiş çıktı! Ender’s Game Orson Scott Card’ın kaleme aldığı eski bir bilim kurgu öyküsü aslında. 1985 yılında yazılan bu ileri görüşlü romanın filme uyarlanması için bu kadar beklemeye değmiş doğrusu. Bu arada altını çizmek lazım, Ender’s Game kesinlikle bir çocuk filmi değil, en azından hedef kitlesi çocuklar değil. Hatta zaman dozunun üzerinde şiddet içeren bir yapım. Günün sonunda verdiği mesaj da, zaten biz yetşkinlerin düşünmesi gereken bir konu. Sözün özü çok fazla beklenti içinde olmasak da, içimizdeki bilim kurgu ruhuna çok güzel dokunuşlarda bulunan bir film olmuş Ender’s Game.
orjinal bir senaryo güzel bir kurgu , kesinlikle alışılmışın dışında bir uzay filmi , yaş grubu olarak biraz daha gençlere hitap ediyor olabilir ama , bence gayet güzel...
Son yıllarda dünyayı uzaylılardan ve teröristlerden korumayı/kurtarmayı kendine bir görev haline getirmiş Hollywood yüz bininci kez dünyayı kurtarıyor! Ama bu sefer bunu robot gibi kahraman adamlara değil süper zeki veletlere yaptırıyor. Evet, bildiğiniz 12-17 yaş arası çocuklar ellerine iPad'imsi tabletleri almışlar, son derece gerçekçi bir simülasyon ortamında uzaylıları haklıyorlar. Zamanında 'büyük kahraman' Mazer Rackham uzaylıları geri püskürtmeyi başarmış ama yakın gelecekte geri döneceklerini de biliyorlar. Bu yüzden de IF adındaki çocuklardan kurulmuş seçkin orduyu ikinci bir savaşa hazırlıyorlar.
Bir sürü ayı gibi güçlü, ‘yürekli’ Amerikalı varken neden dünyanın kaderi çocuklara emanet ediliyor diye düşünüyorsanız haksız sayılmazsınız. Ancak bu saçmalığı gayet zekice bir fikrin desteklediğini duyunca düşünceniz değişecektir. Herkesin bildiği gibi çocukların zekası teknolojiye ve bilgisayara büyüklerinkinden daha iyi işliyor. Ender's Game'in yazarı Orson Scott Card da bu fikirden yola çıkarak teknolojik aletler kullanarak, uzaylılarla savaşma görevini geleceğin süper zeki çocuklarına vermiş. Dediğim gibi, bence gayet hoş bir fikir.
Ender's Game, Thor: Karanlık Dünya gibi aslında bir yaz filmi ancak iddialı filmlerin arasında eğlence de arayan seyirci için gayet iyi bir seçenek. Daha çok çocuk filmi olsa da bilim kurgu severleri tatmin edecek düzeyde. İlk yarısı beklentileri karşılayan, ikinci yarısı ise hayal kırıklığı yaşatan filmin en büyük kusuru felsefe yaparak seyirciyi bunaltması. Hiç ahlak dersleri veren bir oyun oynadınız mı? Ben oynamadım ve şahsen bir oyunu izlerken de ahlak dersi almayı son derece gereksiz buldum. 7,7/10
Film gayet iyiden de güzel bir film çıkartmış. 2007'de Yargısız İnfaz (Rendition) ve 2009'da ise X-Men Başlangıç: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine) filmlerinin yönetmeni Gavin Hood'tan etkileyici bir uyarlama.
Kitabın ve Bilim Kurgu hayranlarının kaçırılmaması gereken bir film.
Beyaz Perde sayesinde vizyona girmeden bir kaç gün önce izleme şansına eriştiğimiz filme istinaden yorumum fena değil olacaktır. ortalamadan daha iyi olan filmde çocukluğumuzun bilimkurgularındaki gibi yavaş başlayan ancak kendine has ilerleyen bir filmle karşılaşıyoruz. üstün zekalı ve yetenekli olan karakterimiz "Ender"in yavaş yava yetiştirilip yükselmesini izlemek pek çok benzer nitelikteki bilim kurgunun aksine sıkıcı değil kendine has karakteristik yapısıyla son dönemde aşırı aşina olduğumuz Hollywood bilimkurgularından biraz dahi olsa farklı bir Hollywood bilimkurgusu. sıkılmadan izlenilebilir.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.