İtiraf
    4,1
    İtiraf hakkında görüşlerin ?

widmark-2
    widmark-2

4 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    gerçekten olağandışı bir sinema daha zeki demirkubuz diğer filmlerinden biraz daha yalın anlatmış filmi fakat böyle olması lehine oyunculuklar iyi senaryo iyi kurgu iyi gayet başarılı bir film
    zdilaver
    zdilaver

19 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    enfes bir film..trt 2'de izlemiştim sanırım..keşke bir daha izleme şansına sahip olsam..
    sidarta21
    sidarta21

27 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    bir arkadaş filmde kimse gülmüyor diye filmi eleştirmiş de bu dram filmi gülme sahnesinin olması gerekmiyor zaten.telefonların çalması da filmde anormal durmuyordu bence.günümüzde her insanın yaşayabileceği bir konu abartısız ve yalın bir şekilde işlenmiş.ayrıca filmin ankara’da geçiyor olması da iyi bir durum.en azından bizler için değişiklik oluyor hep istanbul hep istanbul sıkıldık valla.bu filmi herkes izlemeli...
    verbalkint92
    verbalkint92

5 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    Türk sineması üretim hususunda çok başarılı olmamasına rağmen şartların elverdiği ölçüde bağımsız kaliteli filmler yapan yönetmen bence Türkiye’nin yüz akı.Bu yönetmenin sineması herkese hitap etmeyebilir ama hayata gerçekçi yaklaşarak izleyiciyi de pasif olmaktan kurtarıp birseyler yapmasını ister tarzdadır.İtiraf da buna güzel bir örnek.Bir evliliğin yıkıma uğraması ana temalı ancak alt temalar da barındıran önemli yapım.Bunların sonuçlarını da göstererek ve bunu toplumsal genelleme yaparak-ki bence haklı da- yozlaşma,yabancılaşma,yalnızlık gibi kavramları izleyicisine soran bir yapıya sahip ’itiraf’.Oyuncu yönetimi kusursuz,çok başarılı,iç acıtacak cinsten.Bence başarılı bir yapım
    kruvasan
    kruvasan

10 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
    KARANLIK ÜSTÜNE ÖYKÜLER -2Demirkubuz’un şu ana kadar vizyonlarımıza gelen 5 filminden üçüncü sayfa hariç hepsini izledim.Gerçekten de -beyazperde.com un anketinden Masumiyet 1. çıksa da- İtiraf kanımca Demirkubuzun en iyi filmi.Zeki Demirkubuz sinemanın kar amacı güden bir sektör olmaya başladığı ve bazı yönetmenlerin 'Herşey Gişe İçin' mantalitesiyle Televolelerle şişirdiği filmleriyle ünlendiği bu dönemde kamerasını sanat adına çeviren sıradışı bir yönetmen.Sanatın bir parçası belki de çetin bir tanımı olabilecek 'Duyguların betimlenmesi' kavramını en iyi şekilde yorumladığı da yadsınamaz bir gerçek.Onun filmlerini hakkıyla izleyen herkes filmlerindeki durağanlığı filmin en önemli parçaları halinde algılayacağını bilir.Çünkü orada herhangi bir duygunun veya duygular çatışmasının-üzerine kitap yazılası-resmi vardır. Bu yüzden yönetmenin filmlerinde hiçbir imge muallakta kalmaz.Bu filminde Demirkubuz Vicdanından gelen gurur,acı haz,çaresizlik,şüphe,tedirginlik gibi duyguları durumsallaştırmış karakterler üzerinde bu duyguları mükemmel bir şekilde irdelemiş.Fakat asıl olarak anlatmak istediği gerçek mutluluğun yolunun mutlaka 'acı' dan geçtiği...Bu kesin değilmiş gibi görünse de böyledir yani mutluluğa kolay ulaşmak yoktur.Gerçek mutluluk zorluklardan acılardan sonra gelendir.Burada Tamer Birsel’in oynadığı karakterin geçmişini yavaş yavaş öğrendikçe davranışlarına anlam yükleyebiliyor ve gerçektan acı çektiğini anlıyor belki onunla birlikte acı çekip rahatsız oluyoruz.Bu yüzden de kolay sindirilebilecek bir film değil 'İtiraf'.Neyse uzattım lafı filmde Tamer Birsel inanılmaz bir performans sergiliyor konular farklıda olsa Huppert’in Piyanistteki rolu gibi hislerini mükemmel dışavurmuş.Kaç Para Kaçtaki performansı bunun yanında çok acemice kalıyor yani.Başak Köklükaya nın da performansı mükemmele yakın yani oyunculuklar filme bir pürüz çıkarmamış aksine filmin gelişiminde büyük payları var.Gelecek vaadediyorlar .Filmin Beğenilmimesini normal karşılarım çünkü herkese göre bir film değil.Farklı zevklere hitab edebilir (Her ne kadar herkesin beğeneceğini düşünsem de...).Sanat adına yapılmış en iyi filmlerden biri.Bol sinemalı günler.