KaliteTAKİP
17 Şubat 2014 tarihinde eklendi
konusu bilindik dolandırıcılık üzerine kurulu ama ufak farklı ayrıntılarla film kusursuza yakın hale geliyor konu iyi oyunculuk iyi heyecan ve komediyle birleştiğinde ve tabiki inanılmaz sizi yok artık dedirtecek bir finalle film budur diyeceğiniz iyi sağlam bir film şiddetle tavsiye ediyorum iyi seyirler...
Nicolas Cage i sevmek için belli başlı filmleri vardır. Bu da kesinlikle onlardan, harikuladeydi. Film kendi içinde yaptığı türler arası geçiş ve hoş sonuyla fazlasıyla izlenilebilir. Zevkli bir seyirlik, evet başyapıt değil fakat belli bir sınır varsa onun üstünde. 9/10
Filmin ikinci yarısının sonlarına doğru gelirken beyazperde.com'da filme verilen yüksek puanı düşündüm. Ama senaryo o kadar tahmin edilebilir ve şaşırtıcılıktan uzaktı ki, sıradan bir film olduğunu burada yorum olarak yazmaya karar verdim. Ta ki filmin sonunu izleyene kadar.. Ve şimdi diyorum ki, izlemeye değer bir film. Bundan çok daha iyi filmler var, dolandırıcılık konusunda hem de ama bu film de yeterince iyi bence (7.5/10)
Aslında sık film izleyenler sonunda nasıl bir şey olabileceğini tahmin edeceklerdir.Bu bakımdan pek de fazla şaşırtmıyor.Ridley Scott hemen hemen tüm filmlerinde olduğu gibi standartın biraz üzerinde bir film çekmeyi başarmış yine ama bir türlü o usta dokunuşunu yapamamış.Oceans serisi gibi çok daha başarılı ve eğlenceli örnekleri mevcut bu türün.
Bir kere filmde Nicholas Cage var bu baştan bir artı benim gözümde. Artı klasik hırsız filmlerinin aksine bu kez hırsız soyuluyor hem de ne soyulma kendi de farkedince saygı duyuyor zaten.. Klasikliğin dışına çıkmaya çalışanlar için iyi bir film..
Bu filmi izlemeden önce çok şey beklememeyi planlamıştım. Usta bir yönetmenden sıradan bir film diye düşünmüştüm. Evet, bu filmi her yönetmen çekebilir, öyle aşırı bir ustalık gerektirmiyor ama bütün bunlar film kötü demek mi? Hayır, kesinlikle. Film sevimli kahramanlarıyla ve hikayesiyle ilk sahnesinden itibaren sizi sarıyor ve sonundaki sürpriz finale kadar sizi bırakmıyor. Cage in sağlam oyunculuğu da filme ayrı bir tat katıyor. Mutlaka izleyin!...
Dolandırma konusunda uzman olan Roy,aynı zamanda hastalık hastası,kendine bir çok tik edinmiş rahatsız bir adamdır.Dolandırıcılıktan kazangığı paralara para eklemye devam ederken,piskoloğunun tavsiyesi üzere,geçmişini sorgular ve bir çoçuğu olduğunu öğrenir.Usta yönetmen Ridley Scottın düşük bütçeli ama etkili bir yapımı.Hayatı dolandırmak üstüne kuruluyken,çoçuğuyla iletişime geçtikten sonraki değişimine tanık olup,farklı güzellikte sonla biten,iyi bir drama.Alison Lohman ise gerçekten çoçuk gibiydi.İlk başta tanımadım.Filmin ortasında çözebildim ancak.Filmi durdurup oyuncu kadrosuna bakınca şaşırdım kaldım.Netice itibari ile,sağlam güzel bir drama.Tavsiye ederim.
ben filmi beğendim.sıkılmadan zevkle izliyorsunuz.dublaj çok güzel olmuş.nicolas cage abimiz yine döktürüyor.hareketleri ve mimikleriyle. ayrıca adam’ın tikleride çok ilginçti.(halılar,ayakkabılar, yemek)gibi sam rockwell in oyunculuğu ise iyi derecede küçük kızda filmin zor durumlarında yardımına koşuyor.sonu ise çok şaşırtıcı hayretler içinde kaldım.herkese tavsiye edilir.8/10
Ridley Scott dehasını konuşturmuş. Eric Garcia'nın romanını da sinemasal geçişe uygun hale getirip başrol için de Nicholas Cage gibi star bir oyuncuyu oynatırsan harika bir yapım çıkar. Filmde herşey var; macera, kara mizah, dram, kumpas ve dalavere. Film finalinde ters köşeye yatırıyor bizleri. Kurgu mükemmeldi. Seyretmek isteyenlere tavsiyem dvd versiyonunu almalarını ve dublajsız izlemelerini salık veririm