En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
banadolu
Takipçi
445 değerlendirmeler
Takip Et!
3,5
1 Şubat 2005 tarihinde eklendi
hitler annesinin karnından psikopat olarak çıkmadı heralde!bu filmde onun bildiğimiz hitlere dönüştüğü yıllara bi bakış atıyor.savaştan yeni çıkmış bir almanya ve onun içinde uğruna savaştığı değerleri kafası karışık bir şekilde sorgulayan bir adam.ve bu çaresizlik içinde,çevresindeki insanların da etkisiyle içinde kalan duyguları-max'in deyimiyle "perdenin arkasını"-açıklayıp zamanla kendisini yaratan halkı yüceltecem deyip dünyanın geri kalanını ezen bir insan(noah taylor'un müthiş performansıyla)anlatılmış.ve onun gençliğindeki bir kırılma noktasına yer werilmiş.bence asıl sorun filmin ne anlatacağını bilememesi.film bi süre sonra adeta hitler'e bağlıyor kendini ve biz max'i çok ii tanıyamıyoruz.onun ailesi,sevgilisi ve metresi çok havada kalıyor.film hitler karakterinin altında eziliyor.sonuçta karşımıza etkileyici bi portre ama derinleşemeyen bir film çıkıyor.
bence pek kotaramamışlar filmi.yani konu itibarıyla çok güzel olmasına rağmen iyi işlenememiş.hitlerin ve almanyanın kendi içinde geçirdikleri evrimler pek açıklanamadan ufakça bahsedilerek vurucu etkilerinden uzaklaşmışlar.ayrıca son sahnedeki "bizi arkamızdan vurdular" yazısı , hitlerin konuşurken ağzından köpükler çıkması falan da onu kötülüğün timsali gösteren onlarca yazılı ve görsel esere bir ek niteliğinde olmuş.
*izleyenler ve izleyecekler için:filmdeki max rothman karakteri hiç var olmamıştır.bildiğim kadarıyla bu o dönemi anlatmak için yaratılmış bi kurgudur.
Şüphesiz çok enteresan bir konu.Son yıllarını artık bildiğimiz bir şahsiyetin gençliği...kaderin cilvesi.Ancak bu kadar güzel br konu nasıl da basitçe harcanmış,neden konusunun çok altında bir kaliteye sahip diye de yönetmene sormak gerek.Önemli bir yönetmenin detaylı işçilikleriyle başyapıta dönebilirdi.Süresi de kısa olmuş eee normal tabii bu tarihi figürün geçmişine dair çok fazla bilgi veremezsen olacağı budur.Fakat izlerken sıkılmadım tahminim izleyenler de sıkılmaz ama dediğim gibi konusunun hatrına.Biraz da John Cusack için.Adolf Hitler’in siyaset arenasına nasıl girdiğini merak edenlere...
Bir döneme damgasını vuran tarihin en azılı diktatörlerinden birinin paralel yaşamları arasındaki çatışma düzlemi, izleyicide dehşet verici bir ironi yaratmıştır sanırım. Evet Hitler de bir insandır ve her insan gibi onun da kendi elleriyle şekillendireceği bir hayatı vardır.Duyguları,düşünceleri,yetenekleri ve buna benzer birçok bileşen, her insanda olduğu gibi Hitlerde de belli eğilimler ortaya çıkaracaktır. Hitler sanat taciri Yahudi arkadaşının telkinleriyle başlarda kendisini sanata adar;ama diğer taraftan sanatını baskılayan politik bir kimliği vardır.Rothman Hitlerdeki bu politik nüveyi çok iyi keşfeder;Hitlerin antisemitik kimliğinin farkındadır ve onu politik arenadan sanatsal arenaya çekmek istemektedir.Hitler kendisini bekleyen bu parelel tercihler içerisinden politikayı seçecek ve bu seçimiyle sadece kendisini değil,bütün insanlığı ilgilendiren bir kapı aralayacaktır.Aralanan kapıyla karşımıza çıkan yolun sonu insanlık için son derece karanlıktır ve film karanlığa giden bu yolun sonuna değil de, başına vurgu yaparak Hitlerin tam olarak aydınlatılamayan kişiliğinin doğru olarak kavranmasında ,önemli bir misyon yerine getirir. Böylesine önemli bir misyonu yerine getiren filmin en önemli eksiği ise Rothman karakterinin Hitler gibi tarihsel bir fenomen karşısında ezileceğini hesaba katmamasıdır. Film en azından farklı bir adla seyirciye sunulabilseydi, senaryo bütünlüğünü zedelemeyen bu küçük kırılmanın da önüne geçilebilirdi...
çeviri baya yanlış olmş. bi kere filmde hitler ana karakter deil yardımcı karakter. nese filme bakacak olursak bnce baya güzeldi karakter tahlilleri fln sonu baya güzeldi. beendim ben.
konuya direk hitler (tarihin en azılı diktatörlerinden biri gibi) olarak değilde, biraz daha film olarak bakılırsa, hem oyunculuk hem kamera haratleri iyi bir filmdir.
kompleksli, paronayak bir adamın nasıl politikaya girdiğini ve insanlara hükmetmeye başladığını çok iyi veren bi film.Sonu gerçekten çok etkileyici ve düşündürücüydü. oyuncular da süperdi.
Ben birebir sanatla uğraşan bir kişi olarak filmi biraz farklı yorumladım,genel olarak arkadaşlar filmi Hitler`in siyasal kimliği üzerinden değerlendirmiş,ama bu filmin anlatmak istediği onun sanatçı yönü ve Max karakterinin ona yaklaşımları,özellikle Hitler`in özgün fikrini bulma teması ve kendi otantizmini bulması çok katmanlı bir tema,onun politik dehasının yanında gerçek bir sanatçı acı ve şüphe içinde kıvranan bir insan olduğunu görüyoruz,sanatsal yaratım süreci ve ona ilham veren şeyler hakkında bilgi sahibi oluyoruz,Noah Taylor`ın müthiş performansının da etkisiyle Hitler`ìn dönüşümüne tanık oluyoruz,önünde iki seçim var:1-ya sanat projelerine devam edip sergiler açacak ve hayallerini bu yolla anlatacak2-ya da politikayı sanatını göstermek için bir tuval gibi kullanıp,hayal ettiklerini gerçeğe taşıyacak,burada kırılma noktası ise filmin belkemiğini oluşturuyor,yine Hitler`in konuşmasından etkilenen gençlerin yahudi Max`i öldürmesi de ironik bir durum,eğer o sergi açılsaydı dünya tarihi değişebilirdi belki de,ama yine de Hitler`in sanatçı yanına eğilmesi ve ona objektif olarak yaklaşabilmesi yönünden filmi beğendiğimi söyleyebilirim,farklı bir bakış açısı için seyredilmeyi hak ediyor.Saygılar.
hitlerin gençliğini anlatıyor ama tek bir boyuttan bakmış olaya hitlerin resimle ilişkisi. bu kadar basit olmamalıydı güzel nühanslar vardı elbette sanat + siyaset=güç gibi. beklentilerimi karşılamadı daha farklı bir kişilik beklerdim oyunculuklar gerçekten harika ama kurgu zayıf olmuş bu yüzden 5
Genç Hitler - Max bence film çok güzeldi senaryosu çok iyi ve film bence savaşta her şeylerin kaypetmiş insanları anlatıyor ve ordu suçu yahudilere atıyor ve kıyımın başlangıcı hitler oluyor bu arada John Cusack muhteşem bir oyuncu oyuncu aktör
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.