Zaten konusunu bile okuduğunuzda nasıl bir filmle karşı karşıya olduğunuzu tahmin ediyorsunuz.Klasik sıradan bir Amerikan gerilim filmi!!Sharon Stone bile filmi kurtarmaya yetmemiş bence!!Çok boş vaktiniz varsa belki izlenir..
Kadro süper fakat senaryo ve kurgu fiyasko... Temel İçgüdü kahramanı Sharone Stone ünlü aktör Dennis Quaid, Stephen Dorff ve şimdilerde Alacakaranlık film serileri ile yıldızı parlayan suratsız ergen Kirsten Stewart. Böyle bir kadro hangi yönetmenin elinde olsa iyi bir senaryo ile harikalar yaratabilirdi. Fakat Mike Figiss zor olanı başarmış. Psikolojik Gerilim tarzı bir film diye lanse edilmiş. Ne gerilme ne ürperme hiçbir şey hissetmedim. Bu filmi tek başına kotaran Stephen Dorff bence... Psikopat rolünü çok iyi oynamış. Filmin adı Kabus olarak Türkiyede oynadı. Ama filmin adı İngilizceden çevrildiğinde "soğuk koy malikanesi" olması gerekiyormuş. Kabus ismi filme yakışmamış. Kabusluk film değil. Asıl kabusu beklentilerimizi karşılamayarak bize yaşattı. Bol zamanım var diyorsanız izleyin.
Mike Figgis için Timecode ve Hotel’den sonra atılabilecek en doğru adam böyle bir popüler sinema örneğine yönelmekti bence. daha uç noktalara gitmesi zordu ve ondan ille bunu beklemek de doğru değildi sanırım.hakkında çıkan eleştiriler çok olumsuz olsa da fragmanlar benim hoşuma gitti. Türünün iyi bir örneği olacağına inanıyorum.
türe hiçbir yenilik getiremeyen, herşeyin beklentilerimiz üzerine geliştiği, tek bir sahnesinde bile seyircisini geremeyen sıradan ve de sıkıcı bir film. Hollywood klişelerine teslim olan Mike Figgis'e ise "sen de mi Figgis ?" demekten başka birşey yapamıyoruz... (3/10)
iyikide sinemada izlememişim...dedim çünkü harbidende gerilim dencek yeri yok o kadar iyi adamlar toplamışlar ama filmdede hiç bi şey yok......bi oyuncuların yüzü suyu hürmetine....3/10
Filmi dün izledim .Herşey ortalama bir gerilim filmi havasında ilerlerken sonlardaki katili iple sıkıştırma sahnesi o kadar matrak geldiki bana gülmekten yerimde oturamadım.( kimsenin dikkatini çekmemiş galiba kafasını çevirmesi yada boşta olan ellerini kullanması ipten kurtulmasına yeterdi fakat katil bunları düşünemedi ) .Ayrıca tüm Amerkan gerilim filmlerinde olduğu gibi kimin öleceği kimin kalacağı belliydi filmde. Sharon Stone hatırına katlanılır derseniz o başka.
Kesinlikle bir gerilim yok filmde.Gerçekten de yavan bir film.Sadece ev sahibinin oğlunun öldürdüğü ailesini içine attığı bir çukur var ortada o kadar.Birde yılanlar falan var bir sahnede o kadar.